זה תלוי באיזה בנק את ומה השימוש....
ואני אדגים : אם את בפועלים, אז אם את מנפיקה ישראכרט, מסגרת האשראי שלך נקבעת ע"י הבנק. אם תרצי לדוגמא להוציא ויזה ( לאומי או כ.א.ל,) מסגרת האשראי תקבע ע"י חברת האשראי, והם לא תמיד יתנו לך מסגרת גדולה. כך כשתרצי לעשות עסקאות גדולות את יכולה להיתקל בבעיות. מעבר לזה, חשוב לראות מה השימושים שלך : האם את עושה הרבה פעולות בכרטיס, ואם את צריכה אותו לחו"ל. כך לדוגמא, שימוש רב בכרטיס, ייתן לך פטור מדי חבר. אם את צריכה כרטיס לחו"ל, את יכולה לדוגמא להנפיק כרטיס אמריקאן אקספרס, אשר אפילו הכרטיס הירוק הבסיסי, הוא כרטיס לשימוש גם בחו"ל, ואז לא צריך לבקש מהבנק שינפיק לך כרטיס במיוחד ( אם אין לך כרטיס זהב לדוגמא...). לגבי נקודות וכוכבים : אני נוכחתי לדעת במשך הזמן כי תוכנית המתנות של ישראכרט לא אטרקטיבית כלל, לעומת זאת, תוכנית המתנות של אמריקאן אקספרס נותנת את היחס הטוב ביותר של כמה שאת צריכה להוציא בכסף, לעומת נקודות שאת צוברת לעומת כמות הנקודות שיש לממש כדי לקבל מתנה. לסיום, אם את עובדת במקום או שייכת למגזר שחברת האשראי נותנת מועדון לגביו. כמובן שכדאי להוציא כרטיס שכזה ללא תלות בחברת האשראי, כי הוא נותן הנחות ופטור מדמי חבר ( לדוגמא חבר, מועדון הוט(הנדסאים וטכנאים) בזק, תעשייה אווירית וכו'. אם יש עוד שאלות אשמח לענות. אני מצידי מחזיק כמה כרטיסי אשראי, אשר כולם חינם ומשויכים כול אחד למועדון אחד או שני. יש הרבה מבצעים בכול כרטיס, כך שאת דמי הגבלת האחריות מתמוססים ( לדוגמא לאומי כארד לוקחת 21 ש"ח בשנה על דמי הגבלת אחריות ((כך גם כול החברות)) אך לאחרונה חסכתי איתם 100 ש"ח בקניות בקסטרו עם מבצע שיש. כך גם היה עם פוקס.