איזה חברת קרוואנים מומלצת בחו"ל ?

איזה חברת קרוואנים מומלצת בחו"ל ?

אני מתכנן טיול בארה"ב מה ההבדל בין חברות הקרוואנים בארה"ב מעבר למחיר ההשכרה. מישהו יכול לעזור בעניין, יש למישהו דגם מומלץ מניסיון ל זוג+2 לטיול של שבועיים? תודה

da f

New member
חברות קרוואנים וקרוואן מומלץ

שלום רב ההבדל החשוב בין חברות קרוואנים הוא בטיב השירות. מחירי השכרה יכולים להשתנות גם בתוך אותה חברה בהתאם לאוסף של פראמטרים: עונה, מצאי, מבצעים, זכאות להנחות שונות, גודל וסוג, ועוד. ייתכן ובתאריך מסויים תמצא קרוואן זול יותר בחברה אחת, ובתאריך אחר - קרוואן מאותו סוג בדיוק זול יותר בחברה אחרת. כך שלגבי המחיר, צריך פשוט לבצע בדיקה לפי תאריכים ולקבל החלטה פשוטה. אבל לגבי טיב השירות אין להתפשר. זה כולל גם את צורת קבלת והחזרת הקרוואן בתחנת ההשכרה, אך בעיקר איזה ליווי יש לאורך הטיול ואופי השירות ומיידיותו כשמשהו משתבש. בעקרון אני ממליץ לשכור קרוואן מחברה גדולה ומוכרת. בחברה קטנה אולי גדולים יותר הסיכויים למחיר אטקטיבי יותר, אך חברה גדולה מסוגלת להעמיד מוקד דיווח על תקלות שפועל בזמן אמת עד כמה שהדבר ניתן, חברה גדולה קשורה עסקית עם כמות גדולה יותר של נותני שירותים וטכנאים הפזורים במדינות השונות בצורה צפופה יותר ועוד. כשתדווח על תקלה, סביר שיפנו אותך לטכנאי קרוב וכדאי שהטכנאי הזה לא יימצא במרחק של יומיים נסיעה... נושא זה חשוב ביותר. קח בחשבון שתקלות תמיד יהיו. חברות אינם מרשות לך אפילו להחליף גלגל ברכב בעצמך ועליך להזעיק שירות. כמה שהשירות יהיה יותר זמין - כך ייפגע הטיול פחות. החברה הגדולה ביותר שאני מכיר היא "קרוז אמריקה". בחנו את השירות שלהם שלוש פעמים במהלך הטיול האחרון ותמיד הוא היה ברמה של בסדר ועד טוב מאד. הם מפעילים מוקד הפועל 24 שעות ביממה ויש להם טכנאים כמעט בכל אזור או עיר. יש גם חברות נוספות גדולות יחסית כמו "אל-מונטה" ואחרות, אך אינני יכול להעיד על השירות שלהם מכלי ראשון. ואשר לדגם קרוואן מומלץ: לא ציינת מה גודל הילדים. דגם אפשרי בהחלט הוא 25 פיט שבו יש שתי מיטות זוגיות: אחת בגומחה שמעל קבינת הנהג ואחת מאחור. אפשר גם ליצור מיטה שלישית מפינת האוכל מדי לילה. אבל אם תרצו מרווח מחייה גדול יותר, קרוואן 30 פיט הוא בשבילכם. דגמים אלה נפוצים מאד. את שרטוט החלוקה הפנימית בשני דגמים אלה ותמונות פנימיות תוכל למצוא בכל אתר אינטרנט של חברות קרוואנים בארה"ב. דוד

תודה ושאלה נוספת

בחנתם את השירות 3 פעמים בטיול האחרון - נשמע לי לא מלהיב במיוחד, איזה תקלות מדובר והאם קבלתם קרוואן חדיש יחסית ? תודה רבה

da f

New member
בדיקת השירות...

דווקא קיבלנו קרוואן חדש יחסית ובמצב טוב, אבל אתה לא יכול לטייל חודשיים בקרוואן בלי שתיתקל בבעיה כלשהי וכדאי להיות מוכנים לכך. בפעם הראשונה - הפעלנו את המזגן והמיקרוגל יחד ואז קפץ הפיוז. הוא בנוי בצורה שונה מן הפיוז הבייתי הרגיל כך שלא הצלחתי להחזיר אותו למצב הפעלה, ואיש מוקד השירות הסביר איך עושים זאת. ובנוסף הבהיר לנו, מה שלא נאמר קודם ולא היה רשום בשום מקום, שאין להפעיל מזגן ומיקרוגל יחד בסוג זה של קרוואן... מסתבר שלא הכל כתוב ושיטת ה"ניסוי וטעייה" עובדת גם כאן. הפעם השנייה היתה פשוט פנצ'ר בגלגל. אסור לך להחליף גלגל לבד וגם לא מספקים כלים לכך. מאחר ומדובר היה בפנצ'ר בגלגל אחורי והם מסודרים בצמדים, ניתן היה לנסוע על הגלגל התקין עד ל"פנצ'רמאעכר" הספציפי אליו הפנה אותנו השירות. והפעם השלישית מקורה בין השאר בפשלה שלנו. למרות שאנו יודעים שצריך לבדוק הכל מראש וגם מתורגלים בכך, דבר אחד לא בדקנו כשלקחנו את הקרוואן בלאס-ווגאס, שהחימום הפנימי עובד. בטמפרטורה של 37 מעלות צלסיוס מותר לשכוח דבר כזה... אבל כשהגענו לארצות הקור והשלג נוכחנו לדעת שהחימום מקולקל. מאחר והיינו ביוסמיטי ורחוקים מן הטכנאי הקרוב וגם לא רצינו לבזבז זמן נסיעה, אישר לנו השירות לרכוש מפזר חום על חשבון החברה. לאחר כמה ימים כשנתפנינו לכך, הגענו ל"קרסון וואלי" והטכנאי הגיע אלינו לקמפינג ותיקן את התקלה במקום (היה צורך בהחלפת טרמוסטאט). אז זהו. סך הכל השירות היה בסדר גמור.

איכות הקרוואן \ שרות החברה בארה"ב

כמו הרבה דברים דומים בחיים, המשפט "אתה מקבל את השרות והאיכות שאתה משלם עבורם" תקף גם בהשכרת קרוואנים. ישנם מספר ספקי קרוואנים גדולים עד גדולים מאוד בארה"ב. ספקים אלו רוכשים ומשכירים קרוואנים באיכויות וברמות שונות וכמובן שבהתאם לכך המחיר. דומה הדבר להשוואה בין מכונית הודית זולה (טאטא) לבין יפנית איכותית (טויוטה לקסוס ). לשניהם יש ארבע גלגלים, הגה, מנוע ומושבים אך יחי ההבדל הקטן. כאן נכנסת השאלה: מה משנה לי, השוכר קרוואן לטיול בן שבועיים שלושה, איזה קרוואן אני שוכר? מספיק שיהיה לי מקום לישון ושהקרוואן לא יתקע בדרך. ובכן זה נכון ולא נכון. זה נכון אם אתם מקבלים קרוואן חדיש יחסית (קרוואנים בהשכרה מתישנים ומתבלים מהר יותר כמובן) שעשה פחות מ- 10000-15000 מייל, שההשכרות שלו היו לתקופות ארוכות (משול למעט בעלים) ושיש לכם מזל. זה נכון גם אם לא כל כך אכפת לך שהריהוט הוא ברמה ירודה יחסית, אם לא אכפת לך שדלתות לא כל כך נפתחות ונסגרות ושאביזרים מסויימים מתקלקלים וצריך לנסוע כדי לתקנם ולבזבז זמן טיול יקר או פשוט לחיות עם התקלה עד סיום הטיול. זה לא נכון למי שרוצה איכות, רמה גבוהה בקרוואן עצמו ובשרות הניתן. במערכת אתר קרוואן מתקבלות מאות תגובות טובות ולא טובות בנושא האיכות והשרות. על אף שקשה לשוכר בודד להקיש מהפרט אל הכלל ולקבוע האם חברה מסויימת טובה או שלא על פי הניסיון האישי שלו או "שמועות" מחברים. האמת שהנתונים מראים באופן חד משמעי היא שאיכות ורמת שרות עולים יותר כסף ואין ארוחות חינם. לכל היותר ניתן להסתמך על המזל שלא יקרו לכם תקלות מעצבנות. קחו למשל דוגמה שמצאתם שני קרוואנים דומים בהפרש מחיר של 500 $ לאותו טיול בדיוק. האם נראה לכם כי הבעלים של הקרוואן היקר יותר הוא חמדן, גזלן וחמסן? טעות בידכם. הדוגמא והנסיון שדוד מתאר כאן בפורום היא דוגמא מצויינת לכך שבאותה חברה ממש, אותו קרוואן בדיוק יכול להיות מושכר בהפרש מחירים עצום רק בגלל שיטות שיווק של חברות Low Cost. הייתי מציע לך לשים לב למספר רמזים באשר לאיכות הקרוואן בטרם תחליט: א. האם החברה מפרסמת מחירים קבועים לאורך כל השנה. ב. מה גובה ההשתתפות העצמית במקרה של נזק ג. האם יש שרות "שטל" לקבלת הקרוואן ד. באילו שעות אתה יכול לקבל את הקרוואן ה. האם לספק המקומי יש גם דגמים יוקרתיים יותר? (חברה המחזיקה דגמים יוקרתיים אינה יכולה להרשות לעצמה לספק שרות גרוע) ה. האם ניתן לקבל אביזרים נוספים כגון כיסא בטיחות לילדים, אופניים, וכד' (גם אם אינך זקוק\ה להם היצע מכובד מצהיר על רמת שרות גבוהה) על אף שאין ביטחון מלא שאם תבחר בקרוואן יוקרתי יותר לא תיתקל בתקלות מכניות אין ספק כי הסיכוי לכך נמוך הרבה יותר והשרות לו תזכה יהיה טוב יותר.

justgotravel

New member
טיול קרוואנים

אנו טיילנו בארה"ב זוג+2 שלושה שבועות. קרוואן ,J29 מוטוריס - Guaranteed Double-Bed Floorplan - Seatbelts: 6 - Sleeping Capacity: 6 - 8 - Length: 884 cm - Width: 251 cm - Exterior height: 366 cm - Interior height: 203 cm אומנם העלות היתה יקרה ביחס לקרוואן ממוצע אך היה שווה כל שקל, שירות ברמה מצויינת,קרוואן איכותי ,והמלצה מחברת ההשכרה בארץ היתה פשוט מצויינת. לטעמנו מומלץ ביותר

למעלה