לויניגרטים לסלט אני בעיקר משתמשת בחומץ בן יין לבן או אדום לפי הרכב הסלט והדומיננטיות שאני מחפשת. כשלחומץ האדום יש טעם מודגש יותר, אבל כאמור אין בעיה להשיג את החומץ הטבעי של אוסם. אני משתמשמת גם בו לסלט פשוט של כרוב סגול ולעיתים גם לתבשילים .
לכן ציינתי שאין בעיה להשיג במרכולים חומץ טבעי של אוסם. יש לי תמיד בבית ואני משתמשת בו לתבשילים או בצקים שדורשים כמות קטנה של חומץ. אני גם משרה במים עם חומץ רגיל כרובית, אבל בויניגרט לסלט מעדיפה חומץ בן יין.