איך מעיזים להעלות את הסיפור של פרעו(ועוד לדף הראשי) למי צריך להיתלונן כדי להוריד את הסיפור הזה? צוחקים שם על התנך ועל הקב"ה, איבדתם כל בושה? אני דורש שיעיפו את הסיפור הזה!!!
קצת הומור לא יהרוג אותך.... משה לא היה קדוש, והיו לו חטאים. מותר לצחוק עליו קצת... בכל מקרה, יש רשות לבוא ולשאול שאלות מעניינות על בחירות שנעשו ביציאת מצריים: למשל, מדוע באמת עם ישראל הלך במדבר 40 שנה? והיו רבנים ששאלו את השאלות האלו. נכון, לא מתוך עמדה של זלזול, אלא מתוך עמדה של תהיה וניסיון למצוא תשובה. ויצאו מכך תובנות מעניינות (למשל, שעם ישראל היה צריך את הזמן לעבור מתפישה של עם עבדים לעם חזק ולוחם שיוכל לחיות בארץ ישראל עם כל הכנענים והאויבים האחרים שמחכים להם שם). מותר להתבונן בדברים קצת אחרת....זה באמת מצחיק קצת לחשוב שעם ישראל היה צריך ללכת את כל קרקעית הים ברגל (שבים סוף זה אומר שאחרי מישור קצר פתאום נפערת לך תהום רצינית...זה לא קל לרדת אותה ברגל, אתה בטח יודע...ולטפס חזרה בצד השני....זה באמת קשה!!!) חוץ מזה, מה עם האלמוגים והדגים?
עד כמה שאני זוכר איננו בטהרן, עדיין. ואגב, הסיפור עצמו די גרוע ולא מצחיק לדעתי, ואם שכמותך לא היו מושכים אליו תשומת לב, לא הייתי קורא אותו, כך שתרמת אתה להצלחת הרעיון שאתה כל-כך פוחד ממנו משום מה, זילות התנ"ך.
שלי מהפרוייקט (כנראה, הוא ועוד כמה מתלוננים) אני כתבתי את "פרעה" שעדיין נמצא בפרוייקט (בדגש על עדיין) וכנראה בסכנת העפה כמו שני סיפורים שהועלו לפרוייקט, היו שם יום ואז הורדו כנראה בגלל תלונות של בורים כמו העשאל הזה שבטוחים שאלוהים צריך את ההגנה העלובה שלהם. הסיפור הראשון שהועף- במבט מלמעלה הסיפור השני- שכר ועונש רק שתדעו ותזהרו- ערן מ