איזה חיסונים קשורים לנגיף ההרפס

YESbar

New member
איזה חיסונים קשורים לנגיף ההרפס

באיזה מדינות ואיזורים לא כדאי לטייל מחשש לנגיף ההרפס ? נאמר שאני רגישה לנגיף ההרפס, אז באיזה מדינות כדאי לי להיזהר מלטייל בהן ? ואיזה חיסונים קשורים לנגיף ההרפס ?

הרפס

שלום רב ! לא ברור לי מה פירוש "רגישה לנגיף ההרפס"? האם כבר לה לך פעם הרפס ? או שלהיפך - לא היה ולכן קיים חשש להידבק ? בכל מקרה, אין שום חיסון הקשור לנגיפי ההרפס מחד. מאידך, הנגיף עובר מאדם לאדם וקיים בכל העולם כולל בארץ בשכיחות גבוהה ביותר. רוב האוכלוסיה המבוגרת כבר נחפשה לנגיף זה והוא אף נשאר לתמיד חבוי בגוף (latent infection) ומדי פעם מתפרץ עם פצעים באיזור הפה והאף או באיזור איברי המין. לא קיים חיסון נגד נגיפים אלה. לכן אין שום המלצה להימנע מנסיעות למקום כלשהו בעולם ע"מ להפחית את הסיכוי להיחשף לנגיף זה. חשוב מאוד - להקפיד על יחסי מין מוגנים (עם קונדום) - כי כך עובר הנגיף אשר עושה זיהום באיברי המין. החיסון נגד אבעבועות רוח - מחסן נגד נגיף אחר , אשר קשור קשר רחוק לנגיף ההרפס. אין שום בעיה לבן אדם בריא שלא חלה באבעבועות רוח להתחסן נגד מחלה קשה זו. מקווה שקיבלת תשובות לשאלות שלך. בברכה, דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 0)

למעלה