איזה חלקים בבקר הם הכי רכים ועסיסיים?

הMפצח

New member
איזה חלקים בבקר הם הכי רכים ועסיסיים?

 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif מס' 6 מתאים לתבשילי קדירה

צלי וגולאש גם יתאימו לנתח הזה.
 

liri לירי

New member
צחי, קראתי את

הקישורים שצרפת, ולמרות זאת, שאלה לי. איזה חלק אני צריכה למוקפץ? אני רוצה מוקפץ בקר, כשבשר חתוך דק דק רצועות קטנות.
 

bigjack

New member
היי לירינק'ה....געגעתי אלייך ../images/Emo140.gif

למוקפצים אני משתמש בד'כ בסינטה או כף בקר טרי שהקצב חותך לי לרצועות דקיקות. אבל לדעתי הכי טוב זה רצועות אנטריקוט כי הוא עסיסי ובעל טעם חזק. את הסינטה והכף אני מרכך עם כפית קורנפלור וכמה כפיות מים, מעסה טוב את הבשר וכל 10 דקות מוסיף כפית מים ועיסוי קטן.....ככה 3-4 פעמים והבשר יוצא רך. את השיטה הזו לימדה אותי שכנה סינית שלי.
 

liri לירי

New member
צחי לידיעה

קניתי הבוקר נתח סינטה, והקצב פרס לי לרצועות כדי שאוכל להכין מוקפץ תיאלנדי. עכשיו כל שנותר הוא מתכון מנצח. המלצתך?
 

bigjack

New member
יש את המתכון שלי לנודלס עם בקר וירקות

נודלס עם בקר וירקות מצרכים: 300 גר' סינטה חתוך לרצועות דקות 1 כף קורנפלור 2 כפות דבש 2 כפות רוטב סויה 10 טיפות שמן שומשום 1 חב' נודלס מבושל ומסונן 2 בצל חתוך לרצועות 2 גזר חתוך ל"גפרורים" 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות 10 תפרחות ברוקולי קפוא מופשר 5 שיני שום פרוסות 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ מעט שמן קנולה 3 כפות רוטב סויה חצי כפית שמן שומשום 1 כף רוטב דגים (לא חובה) מעט מלח פלפל שחור טחון ההכנה: מערבבים טוב את הבשר עם: קורנפלור, דבש, סויה שמן שומשום ו-3-4 כפות מים, מעסים טוב את הבקר ומשהים לחצי שעה. (הקורנפלור מרכך את הבשר....כך למדתי משכנה סינית) מחממים שמן בוואק עד לחום מאד גבוה, מקפיצים את רצועות הבקר עד לשינוי הצבע, חשוב לא לבשל את הבשר יותר מידי שלא יתקשה. מוציאים את הבשר לקערה . מחממים עוד מעט שמן בוואק ומקפיצים את הירקות כ-5 דקות, מוסיפים: שמן שומשום, רוטב סויה, רוטב דגים, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הנודלס המבושל והבשר, מקפיצים עוד 4-5 דקות, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל כוסברה קצוצה. לאוהבי החריף ניתן להוסיף לירקות 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק או רצועות פלפל ירוק חריף. ניתן להחליף את הבקר ברצועות חזה עוף או פרגית עם אותו המישרה.
 

liri לירי

New member
../images/Emo51.gif רבה צחי

יצא לי מוקפץ מיעולההההה
כולם ליקקו האצבעות ולדעתי וגם ע"פ ייתר הסועדים, המוקפץ הזה טעים יותר ממוקפץ עם עוף.
 

big ohad

New member
../images/Emo80.gif בכיף לירי אני שמח לשמוע

שאהבו
גם אצלי נרשמה הצלחה אדירה למתכון הזה.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif תלוי לאיזו מטרה ../images/Emo3.gif

על האש למשל אנטריקוט הוא מאד עסיסי. שייטל סינטה ופילה הם גם חלקים רכים אבל פחותי שומן ביחס לאנטריקוט. לבישול אני אוהב להשתמש בשפונדרה .
 

הMפצח

New member
אתה יכול לדבר איתי במספרים?

(אני מבין שלכל חלק יש מספר) אני צריך נתח שמתאים לצליה בתנור. שיהיה עסיסי ועם כמה שפחות חלקים שאי אפשר לללעוס
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif יש בקישורי הפורום

בקטגוריית הבקר הרבה קישורים להסברים על חלקי הבקר בעברית ובאנגלית כולל המספרים הנה הקישור לאחד מהם
 

Bavmorda

New member
צחי יקירי, למה לא להוסיף את הקישורים

שרשמת בהודעה הזו כטאגליינס ?
הצעת יעול אם לא פת לך.
 

bigjack

New member
הקישורים האלו כבר מופיעים בטאגליינס

תחת הקטגורייה "קישורים"
 

Bavmorda

New member
אחלה...

רק שאני התכוונתי למשהו אחר: אני פשוט חיפשתי ישירות תחת הטאגנליינס כדי שזה בעצם יופיע למעלה בשורה הכחולה כשנמצאים בפורום, וירוץ בתור קישור מתחלף עם כל מיני קישורים אחרים שהם הכרחיים כדי לדבר בשפת הקרניבורים.
לילה
וב.
 
למעלה