איזה חלק בבקר מתאים לשיפודים?

o h a d d

New member
איזה חלק בבקר מתאים לשיפודים?

קודם כל, שמי אוהד, קרניבור מושבע, נעים להכיר. בחול המועד סוכות אני עומד להזמין את המפחה ל"על האש" כשר אישית אני מעדיף לעשות נתחים לבנים על האש או נתחים יקרים למביני עניין כגון אנטריקוט וסינטה, אך משיקולי כשרות ושיקולים כלכליים אני אאלץ להכין פרגיות, קבבים ושיפודי בקר.....שלמעשה-אין בהם כל רע, נהפוך הוא. כמה שאלות לי 1- אילו חלקים מתאימים לשיפוד ואינם יקרים? הבנתי שניתן להשתמש באווזית אבל רק בחלק מסויים ממנה....האומנם? מה לבקש? 2- איך נקרא החומר שמוסיפים לבשר טחון כדי להפוך אותו לקבב מוצק? 3-איזה חלק כדאי לטחון לקבב? תודה

clcl

New member
טיפים לקניית והכנת בשר 'על האש'

טיפים לקניית והכנת בשר 'על האש' שייטל (כנף העוקף) – בשרמצויין המתאים במיוחד לשיפודים.

bigjack

New member
../images/Emo80.gif אוהד ברוך הבא לפורום

1. לשיפודים אני הייתי הולך על אנטריקוט, שייטל, או סינטה, אפשר גם לקנות שפונדרה ולצלות כנתח שלם על המנגל. 2. לא מכיר כזה חומר, אני מוסיף לקבב בצל קצוץ שהומלח ואח'כ נסחט מהנוזלים + פטרוזיליה קצוצה +מלח +פלפל שחור. 3. לקבב אפשר לערבב פלדה או צלעות או צוואר בקר ביחד עם צלעות כבש ואם אין כבש אז אפשר לבקש מהקצב שיוסיף לבקר שומן כבש ויטחן את הכל ביחד. בהצלחה והנה קישור לחלקי הבקר

yiftah k

New member
בחמשת הימים האחרונים...

הגיע אורח הבייתה. נתח אנטרקטוט טוב, טרי, במשקל של 2 קילו. לאור העובדה, שאני כמעט היחיד שאוכל פה בקר (חוץ מאבא ה
, שהשתתף איתי בסטייק זוגי ענק), היו לי כמה ימים של תענוגות. הכל על פחמים, נסיונות שונים של הכנות, תיבולים, מרינדות...הכל. כמה פעמים, לצד סטייק שפרסתי לי, הוספתי עוד שיפוד אנטרקוט תוצרת בית-וזה היה אחד הדברים הנהדרים. ממליץ לנסות. לצערי, אח שלי בטיול, ככה שמצלמה לא הייתה...וחבל, כי היה הרבה מה להראות.
רק בשמחות, יפתח

נסיון גרוע עם שיפודי אנטריקוט - >

שלום עשיתי לא מזמן שיפודי אנרקוט על האש... משום מה הם יצאו "צמיגיים"... למישהו יש מושג מה עלולה להיות הסיבה? תודה רבה!

שיפוד קטן מידי או בשר יבש

או להבה גבוהה מידי(-: צריך לשמן את המתקן עליו אתה משפד. טוב לשים בצל ,עגבניה בין החלקים ולשמן היטב. בסוף תהיה סופר משפד(-: שבוע טוב

שכחתי את הרשימה שלי

לפניכם כמה כללים לצליית בשר על האש, שיוציא אותו עסיסי וטעים מתמיד. בשר המשווק קפוא מהמפעל, יהיה תמיד עסיסי יותר מבשר טרי שהוקפא במקפיא ביתי. הפשרת הבשר,חובה! לא לצלות בשר קפוא, אלא להפשירו מספר שעות לפני הצלייה. הכי טוב – הפשרה מבוקרת במקרר לילה לפני הצלייה. 1, כדי למנוע הידבקות הבשר לגריל פחמים או חשמלי, מומלץ למרוח את שלבי הגריל במיץ לימון ואחר כך בבצל טבול בשמן. 2. חשוב לוודא שלהבות הפחמים כבויות והגחלים לוחשות. הבשר ייצא טעים יותר כשייצלה על גחלים ולא על אש. 3. לזכור שבארץ מוכרים בדרך כלל בשר כשר, כלומר בשר שהומלח ברוב החנויות, אם מומלח, תיבול לפי הטעם. יש שמעדיפים להשרות את הבשר במרינדה כל שהיא לכמה שעות, יש שמעדיפים מלח ופלפל בלבד. 4. יש למקם את נתחי הבשר תחילה על הקטע החם של הגריל,בשלב השני להזיזם לעבר הקטע הפחות חם. להפוך את הבשר פעם אחת ולא לחזור על התהליך. לרוב 4-5 דקות לצד אחד. לקחת בחשבון ישנם שאוהבים את הבשר צלוי מעט, ישנם שאוהבים בינוני,וישנם שאוהבים ללא דם בכלל או צלוי עד הסוף, לכן, אורך הצליה יהיה קצר או ארוך בהתאם. לכן כדאי לא להזיז מהר מדי את הבשר, כדי למנוע את התפרקותו. מומלץ להזיז את מנת הבשר או להופכה לאחר 4-5 דקות. זהירות, לא לשרוף את הבשר. להפוך את הסטייק/אחר ברגע שצד אחד משחים.

למעלה