איזה חמוד פה אז שלום לכולם\ן

livluvit

New member
איזה חמוד פה אז שלום לכולם\ן

בשלנית מתחילה אני ועושה הכל לאט רואה שכשכל יום מכינה ארוחות לא נשאר לי זמן לכלום מי יכול להציע לי איזה אוכל אפשר להכין ולהקפיא מי יכול בכלל לייעץ לי איך להתייעל? אני מכינה כל יום ארוחת צהריים ל5 אנשים הצילווווווו
 
ברוכה הבאה../images/Emo24.gifמקווה שיהיה לך

נעים ב-
. את יכולה להכין ולהקפיא כל מיני תבשילים לחמים ומרקים , חוץ מתפו"א . שיהיה לך יום נעים
 
ברוכה הבאה../images/Emo39.gifותשובות

את יכולה להקפיא שניצלים לאחר הטבילה בקמח, ביצה מתובלת ופירורי לחם. מפשירים ומטגנים. אפשר להקפיא קציצות, צלי בשר וגולאש. גם מרקים בעיקר צלולים עוברים יפה הקפאה. כדאי שלא יהיו תפוחי אדמה בתבשילים או במרקים שמקפיאים,זה אחד הדברים היחידים שבלתי אפשרי להקפיא. פשוט הופך לסמרטוט. אפשר להקפיא גם קישים ופשטידות. את התוספות כמו תפו"א, פסטה או פתיתים כדאי להכין טרי.
 

מאקי

New member
דרומית ובשמחה כל מי שיודע

איך הבורקס תפוא עובר הקפאה איך אוכל מוכן שכולל תפוא שורד את ההקפאה?? וחוץ מזה גולש ומינסטרונה שהקפאתי במקפיא הקטן כן שרדו אולי זה קשור לטמפ (מידתה) למהירות הגעת המזון לקפי?? שווה בדיקה בכל זאת 1000 חדש לא?
 

livluvit

New member
תודה לכל החמודות שענו

אני הולכת לשרוץ כאן על בטוח.... לשאוב מכן כל טיפת מידע...בנות הזהרנה:)))
 

קישלורן

New member
מנסיוני -

הכנסתי ממולאים למקפיא - תפו"א, קישואים וגמבה. את הגמבה עוד לא יצא לי לאכול ולמען האמת - אכן, לא כדאי להקפיא תפו"א או קישוא, הם יוצאים ספוגיים ולא טעימים במיוחד. לבת שלי זה לא הפריע. המילוי יצא אחלה. נראה לי שהעקרון הוא שניתן להקפיא את המנה העיקרית, בלי הירקות. התוספת גם ככה מהירה. אפשר לשמור גבינה צהובה מפוררת במקפיא - בכמות לפיצה. שתמיד יהיו שימורי עגבניות מרוסקות. לי יש שמרים במקרר (בקרוב אעבור ליבשים) ומדי פעם אני מכינה את הפיצה הקריספית של הלורד באפס זמן(לא דורש התפחה). גם אני עדיין מחפשת שיטות להתייעלות . . .
 

קישלורן

New member
ושאלה לגבי הקפאה :

כמה זמן אפשר לשמור במקפיא בשר טחון שכבר תובל והוכן למילוי ? אם בכלל . . .
 

מאיה 72

New member
אין בעיה לשמור בשר טחון מתובל

אני קונה טרי, מתבלת בירק (פטרוזיליה/שמיר/כוסברה),בצל, שום, מלח, פלפל וצ'ילי גרוס (זה פחות או יותר התיבול הבסיסי שלי) וזה נשמר לפחות חודשיים. ביצה ופירורי לחם אני לא מוסיפה. אם צריך אני מוסיפה לאחר ההפשרה.
 

מאיה 72

New member
אין בעיה להקפיא עם ביצה . אני

מעדיפה להקפיא בלי כי אז אני יכולה להשתמש בתערובת לכל מטרה, גם לבישול (בלי ביצים) וגם לטיגון ואז אני מוסיפה את הביצים.
 

livluvit

New member
יש לי יש לי יש לייייייייי

אני עושה פיצה עם בצק עלים וזה מה זה טעים קודם אופה את הבצק, עד שזהוב, אחר כך שמה את הרוטב לעוד כמה דקות ואז מפזרת את הגבינה ומכניסה לעוד טיפ טיפ רק עד שתימס חייבת להגיד שיש חסרון אחד...זה כל כך נמס בפה שאפשר לא לשים לב ולאכול המון.... :))
 
פיצה דקיקה וקריספית

מתכון: פיצה דקיקה וקריספית רכיבים: לבצק: 250 גרם קמח 1/2 כף שמרים יבשים 1/3 כף סוכר 1/3 כף מלח 2 כפות שמן קנולה 3/4 כוס מים חמימים (+-) לרוטב: 8 כפות גדושות עגבניות מרוסקות 1/2 כפית אורגנו מיובש סוכר מלח פלפל שחור גרוס טרי 8 טיפות טבסקו (או יותר למי שאוהב חריף) (ניתן להוסיף גם 1 כפית שום כתוש, למי שאוהב) מעל: בצל קטן חתוך לרצועות 10 פרוסות חציל דקות 5 פרוסות עגבנייה 10 פרוסות פלפל שושקה אדום זיתים שחורים מגולענים חתוכים לפרוסות 4 פרוסות גבינת עמק מפוררות 1/3 כוס גבינת חמד מגוררת (אפשר להכין עם מוצרלה או כל גבינה שמתאימה) אופן הכנה: מערבבים את רכיבי הבצק. מרדדים את הבצק (דק) על משטח משומן. מניחים על מגש פיצה עגול ומשומן. חותכים השוליים המיותרים. מפזרים את הרוטב ומעל מפזרים את התוספות ואת הגבינות. מתיזים מעל מעט שמן זית (בעיקר מעל לחצילים). מכניסים לתנור חם אופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב (אצלנו בתנור בערך 20 דקות). לקראת סיום האפייה מורידים את המגש לתחתית התנור להשחמת הבצק (להזהר שלא ישרף). הערות: ניתן לשלב תוספות שונות. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קישלורן

New member
ממלץ בחום ../images/Emo24.gif

עשיתי אתמול את הקריספית, רידדתי דק, מהשוליים הכנתי עוד פיצה ויצא כרגיל
 
למעלה