איזה טיפול יעזור לי ??
שלום ובוקר טוב, אני מפרסם כאן 3 הודעות : הראשונה - הקדמה, כמה פרטים עלי. ואז שאלה .. השניה - חלום שהיה לי ופרסמתי אותו בפורום חלומות ( קישור ) השלישית - הפירוש שלי לחלום ( גם כן ניתן למצוא ב- קישור ) את החלום חלמתי לפני כחודש ומיד כשקמתי החלתי לכתוב את תוכנו. את הפירוש כתבתי לפני מספר ימים.
על ההתייחסות. אם בא לכם לדלג על החלום אפשר לקרוא רק את ההקדמה ואת השאלה .. -------------------------------------------- אני בן 23, אני סטודנט, אין לי חברה. מעולם לא היתה לי חברה, מעולם לא יצאתי עם מישהי (חוץ מפעם או שתיים). יופי חיצוני דווקא יש לי ( ככה אומרים לי בלי סוף, אפילו הציעו לי פעם לדגמן), יש לי חוש הומור מפותח, אני יכול לנהל שיחה על הכל, לא חושב שמשעמם איתי, אני לא ביישן ולא חסר ביטחון (חוץ מלהתחיל עם בחורות). כן- אני יודע שזה חריג. כן- אני יודע שזה מפליא. ואין לכם מושג כמה שזה כואב. העובדה הזו (ומה שמשתמע ממנה) גורמים לי להרגיש לא נורמלי, שונה, ומוזר ברמות שאתם לא תאמינו. כבר העירו לי שהשימוש בביטוי "לא נורמלי" הוא בעייתי. אז תחליפו לא נורמלי ב-"לא טבעי". כל מה שעובר עליי זה לא טבעי. אני, שמעולם לא היתה לי מישהי, שאף פעם לא התחלתי עם בחורה ויצאתי לדייט, אני שיש לו ניסיון של ילד - הכל לא טבעי עבור אדם בגילי. הסיבה שהגעתי למצב הזה היא שכמו שכולם מפחדים להתחיל עם בחורה, אז גם אני מפחד. אבל אצלי זה מגיע לרמות של חרדה. אני קופא במקום, אין לי מה לומר, לא מסוגל לזוז, מחפש לברוח מהסיטואציה ולוותר כמה שיותר מהר. את כל זה אני מרגיש בשלב שאני רק חושב על להתחיל עם מישהי. זה יכול להיות שעתיים לפני, כשאני עוד בבית, רק המחשבה מסוגלת להחריד אותי. לא משנה כמה זמן אני מכיר אותה מראש וכמה נוח לי איתה, להזמין אותה לצאת זה עדיין בגדר לטפס על האוורסט עבורי. זנ מתבטא אצלי בעיקר בתחושה של כאב בחזה, והרגשה של שיברון לב . כאילו מישהו כרגע בישר לי בשורת איוב. כל החיים הייתי לבד. ואני עדיין לבד
.. צריך גם לציין שאני מרגיש שאני לא ממצה את עצמי בחיים. אני תמיד חושב שאני לא מספיק פתוח, ולא מספיק זורם. כאילו שמישהו אוסר עליי להגיד או לעשות דברים, כי אני מפחד מה אחרים יחשבו. לפעמים זה לא מזיז לי מה יחשבו, ולפעמים זה כן. אבל ההרגשה שלי היא תמיד שאני לא ממצה את עצמי, כי אני לא מספיק זורם, וכי אני מפחד לפעול "פתוח". אני מרגיש שאני חי בתוך כלוב. והכלוב זה אני. בחודש וחצי האחרונים אני פשוט סובל מכל הקטע הזה. זה נפל בדיוק על תקופת מבחנים, ועכשיו הציונים שלי נופלים ונראה לי שאיבדתי סיכוי להתקבל לתואר שני, שזה מה שרציתי. אני מרגיש כמו לוזר, כמו אפס. אני שונא את עצמי בדרגות מאוד גבוהות. לפני שבועיים התחלתי לחשוב - וואלה , יש לי רעיון חדש. כל יום אני אתחיל את הבוקר עם כוס יין. זה היה בשלב הזה שכבר התחלתי לחשוב על איך להעניש את עצמי. איך לגרום לי רע . למה ?? כי אני שונא את עצמי . אני מרגיש שאני בן אדם לא מוצלח, שרע לי מהחיים שלי . בשבוע האחרון - בפעם הראשונה בחיים שלי שתיתי יין. הסיבה - התעצבנתי מעצמי ועל עצמי. החלטתי ששווה לנסות את זה ( בערב ). השאלה - הפנמתי את זה שאני צריך להיעזר בטיפול פסיכולוגי. הבעייה שלי היא שאני סטודנט, ואני לא יכול להבוא לבקש מההורים שלי כסף עבור זה. או כמו שהסברתי לחבר קרוב - אם אני אבקש מהם 1000 ש"ח לחודש, אני אצטרך פסיכולוג נוסף רק בשביל הרגשות אשם.
חשבתי על טיפול במסגרת האוניברסיטה. הבנתי שזה ממומן והתשלום נמוך. האם אתם יודעים כמה זה יכול לעלות ? השורה התחתונה היא - מאיפה מתחילים את המסע הזה של קבלת עזרה ? יש לכם עיצות נוספות ( או שאלות ) שיעזרו לי .
פלטרון
שלום ובוקר טוב, אני מפרסם כאן 3 הודעות : הראשונה - הקדמה, כמה פרטים עלי. ואז שאלה .. השניה - חלום שהיה לי ופרסמתי אותו בפורום חלומות ( קישור ) השלישית - הפירוש שלי לחלום ( גם כן ניתן למצוא ב- קישור ) את החלום חלמתי לפני כחודש ומיד כשקמתי החלתי לכתוב את תוכנו. את הפירוש כתבתי לפני מספר ימים.