אולי בכל זאת, קצת מעצמי...
"בלי ניסיון להבין".... המחשבה על זה שאני יפסיק לנסות להבין מפחידה אותי. הבנה זה חלק שמושך אותי מאוד, אם אני לא מנסה להבין את העולם.... אז מה אני עושה בו? אני לא יודע על דרך להתגבר על קשיים בלי לחשוב ולנסות לפתור אותם, יש הבדל בין פשטות ורוגע לחוסר מחשבה... מה שמפחיד אותנו בהבנה זה שאנחנו מנסים להבין ולא מצליחים, זה שלרוב נראה שיש יותר מידי אפשרויות, ואנחנו מרגישים "עומס יתר על המערכת" הפתרון שאני רואה לבעיה הזאת היא: 1) לנסות לפתור כל בעיה בזמנה, אין טעם להעסיק את המוח בכמה שאלות בוא זמנית, נסו למקד את החשיבה בבעיה אחת (אפשר לעשות זאת רק בבעיות שחשובות לכם) זאת אומרת לא לחשוב על שום דבר אחר! נראה תריביאלי, אבל לרוב שוכחים את הפרט הזה... 2) לא לנסות לפתור את כל הבעיות בעצמכם, על רוב הבעיות שבהם אתם ניתקלים רבים חשבו לפניכם, והיו להם רעיונות לא רעים.... תקשיבו להם, חפשו אותם. זה משתלם! ==== פחד... אני לא חושב שיש לנו את הפתרון המלא לבעיה הזאת... ובכל זאת: יש שלוש שאלות עיקריות: "למה?" או הסיבה, למה זה היה ככה? למה זה? למה הוא? "מה?" או התוצאה, מה אתה רוצה להשיג? מה יצה לך מזה? מה תהיה הצורה הסופית? "איך?" או הדרך, איך אתה מתכוון להשיג את זה? מה הדרך בה תבחר? מה אתה רוצה? למה אתה רוצה את זה? ואיך, בידיוק, אתה מתכוון להשיג את זה? אז בוא נתחיל.... במקרה הזה ה-מה כבר קיים ואנחנו רוצים לדעת למה עובדה: אנחנו פוחדים. למה? בגלל ש... אנחנו מאוד רוצים משהו ואנחנו לא יודעים אם נשיג אותו! (צא צינג...) דוגמה: אתה הולך לפגישה עיוורת, אתה רוצה חברה, מאוד רוצה חברה אבל אתה לא יודע אם אתה הולך להשיג אותה. למה אתה לא יודע? יש יותר מידי אפשרויות לחשוב עליהם.... עוד דוגמה? אני חושב שזה לא נחוץ... מסקנה: פחד הוא הקשר ישיר לבורות ו"חוסר כאוס" או במילים אחרות: אתה יודע פחות מידי ואתה חושב פחות מידי. (חושב בתוך הקופסא) פתרון, על תפחד לחשוב, על תפחד לבזבז את זמנך על מחשבה... תן לראש שלך לרוץ, תן לו זמן... דוגמה: כל ערב תלך לישון שעה קודם ופשוט תחשוב על הדברים במיטה. ו, כמובן, להתחיל לקרוא! ==== זמן.... אם אני לא טועה, הוא מושג יחסי... אפשר לכמת אותו ולקפל... אבל לרוע המזל, אנחנו לא יודעים איך לעשות זאת (צלצל אלי עם יש לך רעיון...) אז צריך להסתפק בזמן שיש לנו. אז תאורטית יש לנו 24 שעות בשבועה, יש אנשים ששינו את העולם בזמן כזה... 1) אנחנו ישנים, אתה רוצה זמן? תישן טוב! תישן 6 שעות בלילה (לא יותר, זה רע בישבילך!) ותקום בחמש בבוקר. מה שאומר ללכת לישון, כל לילה, בעשר (שעה למחשבה, מקודם...) נכון, אתה תפסיד את תוכניות הטלוויזיה האהובות עליך, אדם צריך לעשות קובנות.... במיוחד עם הוא רוצה להשתנות
2) תוכנית, בישביל תוכנית השאלה "למה" לא מעניינת אותך, מענין אותך "מה" ו"איך" . מה אתה רוצה? ואיך אתה הולך להשיג את זה. רצוי לבנות תוכנית מודולרית וגמישה משהו בסגנון : תוכנית רב שנתית, שנתית, חצי שנתית, חודשית, שבועית, יומית. רצוי לשים בכל "תוכנית" מרכיבים קבועים וחלונות פתוחים... לדוגמה: בתוכנית היומית רצוי לשים זמן קבוע ל, שינה, אוכל התעמלות, וכו'... השאלה "מה" מאוד חשובה... עם אין לך מטרה בחיים, מאוד קשה לחיות אותם... רצוי שזאת תהיה מטרה אמיתית, ורצוי שתעשה את המשא הזה בחברה. זהו לעכשיו, אולי יהיה המשך בעתיד....