איזה טיפ יש לכם ל..........

alyssa and gale

New member
איזה טיפ יש לכם ל..........

חיים מאושרים בלי פחד, בלי חרדה , בלי ניסיון לתפוס את הזמן הבורח לנו בין הידיים בלי ניסיון להבין איפה אנחנו עומדים ומה עשינו כל החיים ואם החיים בכלל לשביעות רצונינו אני יודעת ששאלתי שאלה קשה תנסו לענות לי!!

kessem1

New member
יש ספר שעשה לי את זה בגדול....

למעשה כפריקית של ספרים בנושא אוכל לומר שיש רבים אבל הספר שממש שינה לי את תפיסת העולם בדיוק בנקודות שמנית הוא: מסע הנשמות של ד"ר מייק ניוטון...

lemongrass

New member
בול!

גם לי הספר הזה שינה את תפיסת החיים, כשהנושא לא ממש עניין אותי, אבל חוות דעת של חבר גרמה לי לקרא את הספר. אני מאוד אוהבת לקרא, זה הספר הראשון מהסוג הזה שקראתי והוא הותיר בי רשמים חיובים מאוד והסתכלות שונה על כל מה שקרה לי בחיים ומסיום קריאתו, גם על כל מה שקורה לי. ספר עצום!

מחשבות

New member
העולם הוא קומדיה לבעלי השכל?

רעיון מעניין. לא הצחיק אותי. אני מחזיק מעצמי כאחד עם שכל.

jessy19

New member
טיפ...

פשוט לחיות את החיים מבלי להסתבך בחשיבה מיותרת... להיות רגועים ( לדוגמא- הטיפ שלי על איך להירגע באמבטיה נעימה עם נרות וקצף) ופשוט להנות מהחיים כי יש כל כך הרבה מה להנות בחיים!

רק רגש

New member
לחיות פשוט זה נכון.

נכון לחיות פשוט אפילו בלי ריהוט. כאשר בעיות אין קל לנוח ולדמיין. אבל כאשר המזל בוגד אתה בדרך כלל בודד. קודם כל בריאות אם יש תיהיה מפסוט. אחר כך כסף בארנק כדי שבבנק לא תדע מחנק. אז בהצלחה לכולם.

אבא אסא

New member
שאלה חשובה ותשובה קצת מורכבת

חיים מאושרים הם מה שאת עושה מהם. החיים הפנימיים שלך בנויים מתפיסת עולמך את כל השאר. השאלה איך משפרים את תפיסת העולם לרגועה יותר. מאחר ואופי ותפיסת חיים הם דברים מאד קשים לשינוי הטיפ שלי הוא: לעשות רשימה ולהבין מה באמת חשוב לך בחיים. האם נהג אידיוט באמתשווה שחצי יום עכשיו תתמלאי בשנאה אליו? האם חפץ שנשבר באמת שווה התאבלות? אם תנסי, וזה קשה מאד, להביט על סיטואציות מהצד באובייקטיביות, תביני כמה מהמצבים שאנחנו מפרשים בצורה אחת, הרבה אחרים יגידו שזה שטויות. חשוב לתת פרורפורציות בחיים ואז החיים ישתפרו. בהצלחה.

צפנתי

New member
כשהולכים עם הפחד עד הסוף, מבינים

שהכי גרוע שיכול להיות זה המוות. ואז שם כבר אין פחד, אין כלום. אז אם מזה מפחדים, תופסים פתאום שגם ניתן לפחד להרוס לנו את החיים, וגם אנחנו פוחדים מהמקום שבו אין פחד...זה יוצא די הפסד. ואז מפסיקים לפחד. (שזה גם מעורר חרדות אצל אנשים מסויימים..) קצת מסובך אבל זה היה מה שעזר לי.

לא יודעת מה יעבוד בשבילך, אבל הנה

מה שעוזר לי (לא כל הזמן, אבל באופן כללי) 1. להתמודד עם כל יום בנפרד - לא לראות את כל העבר וכל העתיד כגוש אחד, כי זה עלול להיות מאיים. במקום לחשוב "אין שום סיכוי שאני אעשה את כל מה שאני צריכה לעשות בחודשיים הקרובים" לעשות רשימה של מה את צריכה/רוצה לעשות באותו יום ולעשות וי על כל דבר. וחשוב לא לצפות מעצמך לעשות את כל הדברים ברשימה. אם עשית 75%-80% זה כבר בסדר. אותו דבר עם משהו כמו דיאטה. לא להסתכל על הישגים באופן כללי אלא על הישגים באותו יום. 2. לא לחשוב שיש דבר כזה "אני אמיתי" אחד ושאם את עושה משהו שונה מהרגיל את בוגדת באני האמיתי שלך. להאמין שיש לך הרבה אניים אמיתיים (אני מדמיינת אותם ככדורים) שבכל רגע נתון את מסדרת בצורה אחרת - מדגישה או נותנת פה לאניים אמיתיים מסוימים ופחות לאחרים. ולקבל שזה מצב טבעי ורצוי. 3. להשלים עם הדברים בעצמך שאת לא אוהבת. זה לא אומר שאת צריכה לאהוב אותם או לטפח אותם. להפך, זה טוב לנסות להפוך אותם לקטנים ושוליים, אבל בהמשך לרעיון שאין "אני אמיתי" אחד, הייתי אומרת שמה שאנחנו עושים כשאנחנו מנסים להשתפר זה לאו דווקא להיפטר מדברים רעים בנו (כי אני לא מאמינה שזה אפשרי) אלא לתת להם פחות פתחון פה. ולזכור שגם לדברים בנו ובאחרים ובחיים שאנחנו לא אוהבים או שאנחנו חושבים שהם רעים יש תפקיד מסויים, יש לקח מסויים. ובאופן כללי, מה שמשותף לכל העצות שלי זה לא לחשוב במונחים טוטאליים.

sooשלי

New member
האני מאמין שלי הוא

חייך אל העולם והוא יחייך אליך חזרה ובגדול זאת לא תאוריה זו עובדה . קבל כל דבר בקלות אל תכביד על עצמך . צחק והמון. צא לעשות ספורט זה משחרר זה מהנה וזה לא נותן למחשבות רעות לבוא אלייך. נסה להנות ממעשים טובים לאחרים אתה תיתרום בעצם לעצמך. ממש את הפוטנציאל שיש בך צור קשר טוב עם חברים ובקיצור אהוב את החיים ברגע זה בשניה זו. לא יודעת אם עזרתי אבל לעצמי היבהרתי כמה דברים בכך.

שאלה קשה? שאלה עם תשובה ארוכה....

יש הרבה מאוד תבונה בנושא, ויש גם לא מעט "חורים" בתבונה בנושא השאלות האלו... יש הרבה ספרות בנושא, הרבה ספרים עם שמות שונים שאומרים כמעט אותו הדבר.... הרבה בלגן. יש גם הרבה "שמאנצ'ץ" .... אבל, כמו שכולם אומרים, שווה לנסות... "חוכמת המנהיגות" "אבא עשיר, אבא עני" "כאוס" ספרי מדע-בדיוני לרוב.... :) ספרים בסגנון של "באדולינה" ו"האלכמאי"... וכמובן, האינציקלופדיה..... ויש לי גם כמה רעיונות בעצמי.... אבל עדיין לא כתבתי ספר :)

מחשבות

New member
טיפ לחיים מאושרים?

גם חיים מאושרים אפשר לצמצם לטיפ? וחוצמזה, מי בכלל יכול להתמודד עם אושר? עם אסונות, בטוח. אושר? ממש לא.

אולי בכל זאת, קצת מעצמי... :)

"בלי ניסיון להבין".... המחשבה על זה שאני יפסיק לנסות להבין מפחידה אותי. הבנה זה חלק שמושך אותי מאוד, אם אני לא מנסה להבין את העולם.... אז מה אני עושה בו? אני לא יודע על דרך להתגבר על קשיים בלי לחשוב ולנסות לפתור אותם, יש הבדל בין פשטות ורוגע לחוסר מחשבה... מה שמפחיד אותנו בהבנה זה שאנחנו מנסים להבין ולא מצליחים, זה שלרוב נראה שיש יותר מידי אפשרויות, ואנחנו מרגישים "עומס יתר על המערכת" הפתרון שאני רואה לבעיה הזאת היא: 1) לנסות לפתור כל בעיה בזמנה, אין טעם להעסיק את המוח בכמה שאלות בוא זמנית, נסו למקד את החשיבה בבעיה אחת (אפשר לעשות זאת רק בבעיות שחשובות לכם) זאת אומרת לא לחשוב על שום דבר אחר! נראה תריביאלי, אבל לרוב שוכחים את הפרט הזה... 2) לא לנסות לפתור את כל הבעיות בעצמכם, על רוב הבעיות שבהם אתם ניתקלים רבים חשבו לפניכם, והיו להם רעיונות לא רעים.... תקשיבו להם, חפשו אותם. זה משתלם! ==== פחד... אני לא חושב שיש לנו את הפתרון המלא לבעיה הזאת... ובכל זאת: יש שלוש שאלות עיקריות: "למה?" או הסיבה, למה זה היה ככה? למה זה? למה הוא? "מה?" או התוצאה, מה אתה רוצה להשיג? מה יצה לך מזה? מה תהיה הצורה הסופית? "איך?" או הדרך, איך אתה מתכוון להשיג את זה? מה הדרך בה תבחר? מה אתה רוצה? למה אתה רוצה את זה? ואיך, בידיוק, אתה מתכוון להשיג את זה? אז בוא נתחיל.... במקרה הזה ה-מה כבר קיים ואנחנו רוצים לדעת למה עובדה: אנחנו פוחדים. למה? בגלל ש... אנחנו מאוד רוצים משהו ואנחנו לא יודעים אם נשיג אותו! (צא צינג...) דוגמה: אתה הולך לפגישה עיוורת, אתה רוצה חברה, מאוד רוצה חברה אבל אתה לא יודע אם אתה הולך להשיג אותה. למה אתה לא יודע? יש יותר מידי אפשרויות לחשוב עליהם.... עוד דוגמה? אני חושב שזה לא נחוץ... מסקנה: פחד הוא הקשר ישיר לבורות ו"חוסר כאוס" או במילים אחרות: אתה יודע פחות מידי ואתה חושב פחות מידי. (חושב בתוך הקופסא) פתרון, על תפחד לחשוב, על תפחד לבזבז את זמנך על מחשבה... תן לראש שלך לרוץ, תן לו זמן... דוגמה: כל ערב תלך לישון שעה קודם ופשוט תחשוב על הדברים במיטה. ו, כמובן, להתחיל לקרוא! ==== זמן.... אם אני לא טועה, הוא מושג יחסי... אפשר לכמת אותו ולקפל... אבל לרוע המזל, אנחנו לא יודעים איך לעשות זאת (צלצל אלי עם יש לך רעיון...) אז צריך להסתפק בזמן שיש לנו. אז תאורטית יש לנו 24 שעות בשבועה, יש אנשים ששינו את העולם בזמן כזה... 1) אנחנו ישנים, אתה רוצה זמן? תישן טוב! תישן 6 שעות בלילה (לא יותר, זה רע בישבילך!) ותקום בחמש בבוקר. מה שאומר ללכת לישון, כל לילה, בעשר (שעה למחשבה, מקודם...) נכון, אתה תפסיד את תוכניות הטלוויזיה האהובות עליך, אדם צריך לעשות קובנות.... במיוחד עם הוא רוצה להשתנות
2) תוכנית, בישביל תוכנית השאלה "למה" לא מעניינת אותך, מענין אותך "מה" ו"איך" . מה אתה רוצה? ואיך אתה הולך להשיג את זה. רצוי לבנות תוכנית מודולרית וגמישה משהו בסגנון : תוכנית רב שנתית, שנתית, חצי שנתית, חודשית, שבועית, יומית. רצוי לשים בכל "תוכנית" מרכיבים קבועים וחלונות פתוחים... לדוגמה: בתוכנית היומית רצוי לשים זמן קבוע ל, שינה, אוכל התעמלות, וכו'... השאלה "מה" מאוד חשובה... עם אין לך מטרה בחיים, מאוד קשה לחיות אותם... רצוי שזאת תהיה מטרה אמיתית, ורצוי שתעשה את המשא הזה בחברה. זהו לעכשיו, אולי יהיה המשך בעתיד....

ענתש

New member
ואני אמליץ לך רק על ספר אחד ../images/Emo8.gif

קרא את קהלת (כן, בתנ"ך - אי שם לקראת הסוף). ואחרי זה אולי תבין ש"פחד, חרדה , ניסיון לתפוס את הזמן הבורח לנו בין הידיים, ניסיון להבין איפה אנחנו עומדים ומה עשינו כל החיים ואם החיים בכלל לשביעות רצונינו" - זהו באמת כל האדם. לא פחדת, לא ניסית, לא טעית, לא פיספסת - לא חיית. לא חבל ?

oh-da

New member
ואני אמליץ על ספר אחר../images/Emo9.gif

או יותר נכון טרילוגיה - "שיחות עם אלוהים", הספר הזה יכול לשנות את תפיסת עולמך

חן Y

New member
לשמוח בחלקך - זה לא אני הימצאתי

אמרו את זה חכמינו זיכרונם לברכה או יותר נכון חזלינו

למעלה