לווסטרוז
קודם כל הנשקים המתקדמים , טקטיקות הלחימה וההתארגנות בצבאות אחידים ומסודרים מתרחשת בווסטרוז.
בנוסף באסוס יש עבדות וזה יצא מהאופנה בווסטרוז (אם כי הם מפצים על זה בלהיטות רצחנית להרוג אלה את אלה). בסופו של דבר גם ראינו דוגמא מהדותארקים שלא מכירים בכלל את הרעיון של מעבר בים הצר , וספינות.
כמובן שתרבות אירגון, התאחדות רחבה יותר, צבא מפותח יותר וכן הלאה הם גורמים שמשפיעים על התפתחות וכוח של אומה (רק ראי מה קורה כאשר יש מרד עבדים בהנהגתה של דני או כאשר עיר אחת נלחמת באחרת).
מה שכן עולה לי בהקשר שלדעתי הכשפים בווסטרוז מפותחים פחות מאשר באסוס, צירפתי לך מפה שתראי את החלוקה.
לוחמים טובים יותר זה כמובן יחסי- יתכן ותמצאי מצביא נדיר ולוחם גדול כמו בעלה של דני עליו השלום (חאל דרוגו היה בעיקר לוחם מזהיר- אינני יודעת באשר למצביא) אך כשרונו לא יוכל לבוא לידי ביטוי בתימרונים ובטקטיקות מזהירות כמו אם היה לו את האפשרויות והכלים שעומדים בפני אדם שגדל בשבעת הממלכות.
בנוסף יש להזכיר שאש פרא זמינה רק בווסטרוז עד כמה שידוע לי , עוד גורם בעל משקל .
(זאת מפה מאוד חביבה, אם אתה יותר בעניין של דיוק יש מפות מדויקות יותר בלחיצה. אני אישית נרתעת מזה אז הבאתי משהו שיכול להתאים לי ולמי שמתקשה בקריאת מפות בכלל):
בבקשה :
http://i0.wp.com/bitcast-a-sm.bitgr...erton-A-Song-of-Ice-and-Fire-entire-world.jpg