איזה יום קשה

blonda3

New member
איזה יום קשה../images/Emo14.gif

לא יודעת מאיפה להתחיל.... בבוקר היתה לבת הקטנה יום הולדת בגן-בלי הורים. אז אתמול עשיתי סבב חנויות, וקניתי את כל הממתקים לפי הרשימה....ומצאתי פרסים יפים ומתנות לגן, ואפילו הכנתי עוגת שוקולד בעצמי-אחרי 9 שנים... שלא עשיתי עוגה כזאת-כי פישלתי בעבר, והיתה לי טראומה נוראית... אז היום היה התיקון....ובכל זאת היתה לי איזו הרגשה מוזרה שמשהו היום לא יהיה בסדר. והאבא של הקטנה מנדנד ומציק לי כבר כמה ימים ברציפות, ואני לא רוצה ולא מוכנה לשמוע ממנו, כי הוא בלתי נסבל....בהתנהגות, בשקרים.....לא נכנסת זה עכשיו...ומציק לנו נורא. בשבוע שעבר קילל אותי בטלפון שיקרה לי אסון נוראי בגלל שאני לא מוכנה להיות איתו ולדבר איתו-כאילו שאני חייבת לו משהו..... אז יום ההולדת עבר בסדר, ומהצהריים היתה לי הרגשה לא טובה, ואז כשהגעתי הביתה עם הקטנה, נכנסה אלינו השכנה, ולא שמתי לב לקטנה, והיא לקחת את האוגרים והכניסה לתוך נרתיק קטן ושקוף...וסגרה את הריצ'רץ'...והאוגרת הקטנה מתה....אין לי מושג כמה זמן הם היו שם בפנים-אבל האוגר לא מת...לא ידעתי מה לעשות-איך להציל, אם זה בכלל אפשרי.... אז בסוף לקחתי את האוגרת בקופסא וירדנו ביחד למגרש ליד הבית וחפרתי בור, וקברנו את האוגרת הקטנה. וזה עשה לי רעעעעע על הנשמה בגלל שזה התלבש לי על שני סיפורים נורא קשים מהעבר הרחוק שלי.וזה כואב. האחד-שכשאני הייתי קטנה, אולי בגילה של הקטנה שלי-גם אני "הרגתי" שני גורי חתולים בשוגג, כי שיחקתי איתם והכנסתי לתוך עגלת הקניות של סבתא שלי, ואז כנראה שהאמא שלהם נטשה...כי נגעתי בהם..והם מתו-והיה לי שנים יסורי מצפון ורגשות אשמה מאד כבדים.... והשני-שקשור ליום ההולדת-שהיה לנו מקרה במשפחה שביום ההולדת של אבי, הודיעו לנו שהבן דוד שלי נהרג בתאונת דרכים.... שוב-להבדיל-יום הולדת ומוות באותו היום. אז נכון שהיום זה לא התאריך האמיתי....והקדימו בהרבה ימים, כי הגננת יוצאת עוד מעט לחופשה-אבל בכ"ז-התחושה.... וזה כואב.... ובנוסף-האבא של הקטנה-שלא מרפה...ממש מתנהג כמו בן אדם חולה..וזה קשה... לגבי האוגר שנשאר-התחושה שלי היתה למסור אותו מיד לאיש מהבריכה, כדי שחלילה לא ימות גם הוא-אני לא יכולה לעמוד בזה שוב..... למעשה לא ממש רציתי להכניס חיות הביתה-כי הרגשתי שזה עדיין מוקדם-ואמרי לעצמי-נעשה נסיון..והנה -הנסיון נכשל.ולא רק בגלל הקטע של המוות-שהיא לא הקשיבה לי, אלא לא הקשיבה בעוד דברים..... אז אולי זה יהיה לא בסדר מצידי למסור את האוגר עכשיו, אבל כנראה שלא תהיה לי ברירה-כי להשאיר אותו לבד בכלוב-אני לא רוצה. תודה על ההקשבה. ובבקשה לא לברך פה ברכות יום הולדת כי זה ממש לא היום....ולא התאריך

rolan

New member
בלונדה, לא להתייאש

זה מסוג הימים האלו הימים בהם כלום לא הולך קשה לנחם על אובדן ומי כמוני יודעת מהו אובדן של בעל חיים אהוב עברתי את החוויה הקשה מספר פעמים - היא קשה מאוד אל תתייאשי מחזקת אותך עם
חזק חזק

בלונד

אסוציאציות קשות האוגר זקוק לגברת אוגרת דחוף,לדעתי שווה להביא אוגרת בכדי לא להעמיד את הקטנה במצב שגם היא תרגיש שבגללה האוגרת מתה ועכשיו היא מפסידה גם את האוגר.חייבים לנקות את הקטנה מרגשות אשם... לגבי הקושי שלך ,תתקשרי ונדבר נחשוב ביחד.

blonda3

New member
בדיוק את התשובה הזאת

לא רציתי לקבל. נראה לכם שזה הפתרון הנכון? אני חייבת?

כעולות לי הרגשות רעות - מיד מכינה

את עצמי עם מנגנוני הרגעה אומרת לעצמי - מה שיהיה צריך לקרות הרי מה שיקרה לא בשליטתי חבל לי שכל השנים את סוחבת כאב מהול בפחד על מעשה שקרה שלא התכוונת ולא עשית בזדון אז החיות מתו גם בני אדם מתים מסיבה זו או אחרת גם אם בתאונה זה לא נעשה בכוונה זה לא שלך, אינך צריכה להעניש את עצמך על כך ועדיין מחפשת עד עצם היום הזה בלקשור את הסיפור העבר בעתיד דאי כאן את חייבת לשחרר ממך העשמות ומקווה שלא שיתף את ילדתך ביסורי מצפונך אני בטוחה שלא משום שגם הילדה את זה תסחוב אינך אשמה, נסי לשחרר את הכאב החוכמה להתעלות להסתכל על דברים ולא כל דבר לקשר אותו אלינו גורלן של החיות למות וזה מה שקרה ובמקרה אצלכם בסביבתכם מחר יאיר היום והכל יעבור ( רק עם רוצים ) אילנה

../images/Emo41.gifאנילא מקבלת הודעות רק מסר אישי|*

לידיעתם יש לי כנראה בעיה אינני מקבלת הודעות רגילו אלא רק מסרים אישיים מה עושים אילנה

blonda3

New member
אז לקחנו אתמול את האוגרת (ז"ל)

בתוך קופסא קטנה...עם בקבוק מים ובקבוק אקונומיקה וכף בכדי לחפור לה בור,וקצת נסורת, והגענו לשדה...חיפשתי שם מקום שניתן לחפור-היה קשה למצוא. בסוף מצאתי, חפרתי בור, שמתי את האוגרת, ועליה קצת מהמשטח עם הנסורת... והרטבתי באקונומיקה, ובמים, וכיסיתי, האקונומיקה-כדי לטשטש את הריח..שלא יהיה סרחון, ושלא יבוא איזה חתול...(ובדיוק היה שם חתול....) והקטנה היתה קצת עצובה, ואמרה איזו מסכנה...ושאלה שאלות...וחשבה שנבוא אח"כ ונוציא אותה משם וכו'...והסברתי שלא. היום בבבוקר היא ביקשה ללכת לשם לראות...אבל נלך לשם מחר בגלל החום.... אולי ניקח כמה פרחים...ונשים.... בקיצור...טכסים.... לא שוכחת איך היא ישבה ושרה לאוגרים את השיר שאני שרה לה "ואת הנשמה המתוקה שלי".... וקראה להם "תינוקים שלי".... לפחות-היא לא עשתה מהעניין "סיפור" איכשהו נראה שזה יחסית עבר עליה בקלות.... וטוב שכך. לי זה עדיין קצת כואב.

קורין1

New member
לא קל לאבד בעל חיים....

ועוד יותר קשה לסחוב את האשמה, לדעתי (למרות שלא כלכך בא לך) את אכן צריכה לקנות אוגר נוסף, כמו שאמרו לפניי, אם תקחי את האוגר השני ביתך תסחוב איתה את האשמה, כמו שאת סחבת את האשמה איתך, ואל תראה בזה כישלון, דברי עם הילדה ולמדי אותה איך צריך להתנהג עם חיות. דרך אגב, ידעת שבעלי חיים במשפחה מוסיפים המון? יש פחות מחלות?, מאוד בריא לגדול עם חיות.
לזכרה של האוגרת באהבה

yaeli4

New member
בלונדה חמודה ועצובה

כתבת הודעה כל כך מלאה בכאב ואני לא יודעת ממה להתחיל. לגבי בעל החיים, מסרי אותו לדעתי, כדי שלא ימות מבדידות. גם אני חושבת שצריך לדבר עם הקטנה ולהסביר לה איך נוהגים עם חיות. אל תסחבי על עצמך את האשמה. בעלי חיים מתים בדיוק כמו בני אדם. כשהייתי קטנה, היינו בקיבוץ, כל המשפחה ואני ואחי רצינו נורא אפרוח קטן. לקחנו באישור ההורים הביתה, ובלילה, השארתי אותו בחוץ, בתוך הקופסא שלו, אבל במרפסת קרה באמצע ינואר. בבוקר הוא היה קפוא. ממש "שלגון אפרוח". זה היה נורא. בכיתי ימים שלמים אבל נרגעתי בסוף. מאז, אני לא מכניסה בעל חיים הביתה, אפילו לא דג. הזיכרון של אבא שלי שופך את הדגים המתים מהאקווריום לשירותים כשהייתי קטנה, גורם לי צמרמורת. אני אישית לא מתמודדת עם מוות של בעל חיים ולכן נמנעת מההתמודדות הזו ולא מכניסה חיות הביתה, רק מתלהבת מהם בחוץ. נכון, הילדים מבקשים ואני מסבירה משהו שמניח את הדעת כמו, אין לי זמן לטפל בעוד "ילד" וחיה זה כמו ילד וכל מיני כאלה... נסי להירגע קצת. עוד יבואו ימים טובים יותר. חיבוק גדול,

יעלי

וואלה? ככה עשה אבא? ואת ראית? אלוהים ישמור...טוב שיש פסיכולוגים בעולם....עכשיו אני צריכה טיפול רק מהמחשבה,ובתוספת הסיפור של האוגרת דחוף כדורים....

blonda3

New member
שמתן לב ש...../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

נתתן לי כאן עצות הפוכות? טוב, גם אני האמת מבולבלת מאד עדיין והבנתי שאוגר יכול בהחלט לחיות לבד אבל לא זאת הבעייה... אני לא בטוחה עדיין שהקטנה מבינה שגם האוגר עלול למות עקב התנהגות לא נכונה. ואני לא יכולה כל רגע להשגיח ולריב ולכעוס והרי זאת לא היתה המטרה... ואם היא עדיין מדיי קטנה אז נחכה עם החיות עוד קצת עד שתגדל ותבין. אבל-לוקחת כמה ימים לחשוב שוב על העניין. בכל אופן -תודה.

chiyuch

New member
שלום לכולם

הגעתי לפה במקרה ולא יכולתי להתעלם מההודעה קורעת הלב. אני מצטרפת למלות הניחומים שנאמרו כאן וכן להערות בדבר חשיבות גידול ילדים עם בעלי חיים. אני רוצה קצת לעודד עם עובדה ביולוגית. אוגרים הם בעלי חיים שבטבע חיים לבד, ונפגשים רק בעונת הרביה אז... לאוגר היקר שלך לא תהיה בעיה לחיות לבד, הוא בטח לא ימות משברון לב ולהפך, הוא יכול להרגיש כך טוב מאוד. באופן אישי, אני מגדלת אצלי בבית אוגרת סורית ואוגר סיבירי (כל אחד בכלוב) והם מאוד אוהבים את החיים (אני חושבת ומקווה...) ובפינת החי שאני אחראית עליה, אנחנו כל הזמן מפרידים את האוגרים, כי אחרת הם עלולים לפגוע זה בזה (ותאמיני לי שהכלובים גדולים ומרווחים, אין בעיית מקום, אבל זה הטבע שלהם). אז אני מקווה שעודדתי במשהו, ושולחת

../images/Emo24.gifברוכה הבאה השארי איתנו../images/Emo39.gif

ספרי מהיכן הגעת? ספרי לנו קצת עליך שמחתי שהגעת במקרה לדעתי אין מקריות מקווה שאת נשארת שיהיה לך ערב נפלא אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

blonda3

New member
../images/Emo13.gifזו בהחלט תגובה מעודדת../images/Emo51.gif

לא ידעתי את כל מה שכתבת כאן על האוגרים. אז באמת תודה לך שנכנסת וטרחת. והאמת ש.... בבוקר שקרה המקרה שמתי לב שיש לאוגרת סימן קטן של מעין תקרחתבאזור העורף. לא ידעתי מה זה. חשבתי אולי מחלה אולי האוגר נשך אותה שם...אין לי מושג. חשבתי לשאול בחנות-אבל אז קרה המקרה ולא הספקתי... תודה לך
תשובתך מעודדת אותי.

blonda3

New member
../images/Emo51.gifלכל המגיבים והמזדהים../images/Emo24.gif

כאן ומאחורי הקלעים. לבינתיים האוגר עדיין חי ונושם נשאר אצלינו, כעת עבר למרפסת, בתקווה שגם יישאר שם.... הבת הקטנה עדיין מבקשת ללכת לבקר את האוגרת ,מחר לדעתי נעשה זאת. היום היה לנו יום עמוס אז לא הספקנו. וזהו. שמחה ששיתפתי אתכם, שמחה שהוצאתי. ושוב תודה לכולכם.

למעלה