איזה יום שמח לי היום...

zoharfi

New member
איזה יום שמח לי היום...

האמת בדיוק הפוך... גם הסיפור על הזיהום שמשבית את כל השבוע מדייג וגם... היום הלכתי לדוג (להקדים את הזיהום). החלטתי לזרזר, השלכה ראשונה נשברת החכה החדשה שהשתמשתי בה רק פעמיים. מזל שבאתי עם עוד חכה, זרזרתי כשעה עם הדלתא ללא תוצאות. עברתי למצוף הטלה עם בצק ללא תוצאות. עברתי ללחם צף, ואז אכילה משיכה חזקה, כנראה דג גדול, אבל קשרתי לא טוב את שני הקרסים, הקשר נפרם והדג לקח לי את הקרסים. נקודת אור אחת: לא הסרחתי מדגים
, השעה הייתה כבר 9:20 והייתי חייב לרוץ לעבודה... לגבי החכה, האם זכותי לדרוש החלפתה, השתמשתי רק פעמיים ?

חכה שבורה

תראה, לא קיימת חכה (או כל מוצר אחר) שעמיד לחלוטין בפני שבירה. אם תפעיל מספיק כח, תוכל לשבור כל חכה. האם זה אומר שכל פעם שאתה מצליח לשבור חכה מגיעה לך חדשה? כמובן שלא. אבל אם אתה עשית בה שימוש רגיל, בלי הפעלה מיוחדת של כח, אז בהחלט מגיע לך. לא סיפרת מה עשית ששבר אותה. אם זה היה רק במהלך הזריקה (ולא כשניסית למשוך סלע), עם משקל שמתאים לה, אז בטוח שהיא פגומה. אני מציע שתלך למי שמכר לך ותספר לו מה בדיוק קרה. רק קח בחשבון גם את הצד שלו- קשה לו לדעת אם מדובר באמת בחכה פגומה או במישהו שמנסה לסדר אותו. אם הוא מיקצוען בתיקון חכות, אולי הוא יוכל לאתר את הפגם לפי צורת השבר.

zoharfi

New member
זרקתי עם מצוף זריקה, והדלתא...

נתפסה לי באחת הטבעות של החכה... יש לי חכה של דולפין 4.5 מטר ואני זורק איתה ומעולם היא לא נשברה לי, כך שאני יודע לזרוק, זו לא חכה ראשונה שלי...

ואליזבט טיילור היא מאמינה גדולה

במוסד הנישואין. לכן היא מתחתנת שוב, ושוב, ושוב... לא יודע למה נזכרתי בסיפור הזה אחרי שקראתי שאתה יודע לזרוק, אבל החכה שנשברה אינה החכה הראשונה שלך... ואללה לא יודע.
סתאאאם. אני יודע שמחליפים חכות גם בלי ששוברים אותן. אבל לא יכולתי להתאפק.

zoharfi

New member
אני מקווה...

לא להפוך לאליזבט טיילור של החכות.
אבל ברצינות יש לי את הדולפין כבר 8 שנים (משקל זריקה 100-200 גרם), אמנם לא דגתי רצוף כל הזמן, אבל זרקתי איתה הרבה פעמים, שום בעיה. (היא דווקא כן החכה הראשונה שלי). עדיין משווקים היום את החכה הנ"ל, כנראה שהיא די טובה. החכה שנשברה נקראת LONG CAST, משקל זריקה 100-300 גרם, לא הייתה סיבה מוצדקת שהיא תישבר.

איפה קניית?

אם זו חנות אם שם טוב ואנשים טובים יחליפו או יתקנו לך בלי כסף. מקווה שיחליפו לך.

אני מאמין

באם החכה נקנתה בחנות טובה לציוד דייג .. אני מאמין בלב שלם. שהמוכר ואו בעל החנות באם הוא מקצועי.. יעזרו לך בנושא.. בין עם בהחלפה.. ואו תיקון ואו החלפת חלקים ( חוליות ) וגם עם לא בדיוק הם אשמים או אתה אשם.. אין טעם לחפש מי אשם.. אלה לראות איך יוצאים ממצב מביך שכזה..

zoharfi

New member
החכה תוקנה...

ללא תשלום, ע"י יוסי הבעלים של חי-בר, שם קניתי אותה.

אז אתה רואה.... לא הכול כל כך גרוע

נ.ב זה מזכיר לי שפעם הייתה ציפור בארצות הקור.. לא רצתה לעוף לארצות החום.. בא החורף והשלג והיא קפאה.. כמעט מתה..בשלג.. באה פרה. וחירבנה עליה.. נהיה לה חם התחילה הציפור לשרוק מרוב שמחה שחם לה.. שמע אותה השואל בא.. וטרף אותה.. מסכנות: לא כול מי שמחרבן עליה רוצה ברעתך... ולא כול מי שמוציא אותך מהחרה רוצה בטובתך אבל ....... לך כבר יש חכה מתוקנת

למעלה