איזה יום....

שריוש2

New member
איזה יום....../images/Emo178.gif

בבוקר באתי לסבתא... הפיליפינית נתנה לה את התה המשלשל שגרם לה להיות ישנונית ותשושה, ובנוסף לכך לא ישנה כמעט אתמול. כל הזמן דיברה לכן היתה היום נורא עייפה. לקראת הצהריים אני ישבתי בסלון. פתאום אני שומעת אנחות מפיה "איי איי" נגשתי מיד וקראתי לפיליפיניץ. היא הגיע במהרה ואז הרחנו גם ריח חזק מאוד של קקי. ניסינו להקים אותה למקלחת ולקח לנו שעה עד שהיא הצליחה לקום. רק כל הזמן צועקת: "לא! לא! עזבו אותי! אין לי כוח!"הגענו למקלחת. ניסינו להושיב אותה בשירותים אך היא נכנסה לתוך הטוש ועמדה שם. בעודנו (אני והפיליפינית) מנסות להוריד ממנה את התחתונים המלוכלכות, הכל ברח פתאום החוצה, לריצפה. הקקי ממשיך לנזול על הריצפה כאילו היה זה ברז שנפתח ואי אפשר לסגור אותו. סבתא עומדת שם בתוך הטוש ומסביבה ערימה של קקי, אך לא מוכנה להוריד את הנעלי בית והתחתונים. במאמצים רבים הצלחנו להוריד לה את נעלי הבית שהיו גם הן מרוחות בקקי. והיא, עומדת שם, ומסתכלת עלינו במבט של חוסר אונים. עם עיניים דומעות. ולאחר מכן צועקת: "עזבו אותי! אני רוצה הביתה ללכת לישון! אין לי כח לעמוד!". אנחנו מנסות במאמצים רבים להוריד ממנה את התחנונים המלוכלכים, בעודה מתחילה להתפלש בקקי ולגעת בו. פשוט מזעזע. קילחנו אותה, והצלחנו במאמצים רבים לשים לה חיתול, ולהלבישה בשמלה נקייה. לאחר מכן לקחנו אותה שתשכב בכורסא שלה בסלון. היא בשום פנים ואופן לא הסכימה.... רק צעקה: "עזבו אותי! די! די! אני רוצה לישון!" והתחילה להרביץ לי ולפליפינית. היא התחילה ללכת, וכששאלנו אותה לאן רוצה ללכת, ענתה "שייקח אותי!!!" לבסוף הצלחנו להושיבה בספא והיא נרדמה.... היה כה מזעזע ועצוב לראותה...

ענתי44

New member
שריוש2../images/Emo24.gif

כמה קורע את הלב מה שאת מתארת. הייתי שם ולא מזמן. זה אחד הדברים שלא הצלחתי להתרגל אליהם. ולא פעם בכיתי בפורום איך זה שאישה שהיתה סמל לניקיון נוגעת בקקי ומסרבת להתקלח? זה המחלה הארורה!!!! בטח סבתא חשה מושפלת מאוד ולכן ביקשה שיעזבו אותה. חומד ליבי איתך!!!

שריוש2

New member
ענתי...

מה שלום אמך? האם מרגישה יותר טוב? עד עכשיו, כל הזמן הייתי שומעת מאמי על מה שקורה לסבתא אחרי שהיא מקבלת את התה המשלשל, ולא חשבתי שזה עד כדי כך גרוע ושהיא כ"כ סובלת. היום, נוכחתי לדעת, במו עיניי, עד כמה זה קשה, וכמה היא סובלת. מבינה שמשהו לא בסדר ולא יודעת מה. עומדת חסרת עונים עם עיניים דומעות, ולא יודעת איפה היא? ומה קורה לה? ממש עצוב לראות אותה. אישה שתמיד היתה נקייה, ומריחה טוב, הפכה עכשיו למישהי שמתפלשת בתוך הקקי והפיפי של עצמה. ממש מזעזע ומאוד עצוב. אם רק היתה יודעת אילו דברים וראיים המחלה הארורה הזו תגרום לה לעשות, לא היתה מפסיקה לבכות...... מאחלת לאמך החלמה מהירה
שיהיה לילה טוב ושקט!

מיי B

New member
אוי שריוש

סבתך זכתה, אם יש לה נכדה כמוך. העלת בי דמעות, לא בגלל המקרה, אלא בגלל אהבתך הגדולה אליה. אמי עדיין מתפקדת היטב מבחינות רבות ואני אומרת תודה לאל על זה. אם כי מבחינת זכרון אנחנו מאבדים כל יום סנטימטר נוסף.. אבל מה שאת מתארת מאד דומה למה שעבר על דוד שלי, עליו השלום. היתה לו תקופה שהוא היה עושה את צרכיו בכל מקום, אבל מצד שני התנגד לחיתול. הוא לא הבין בכלל מה זה והיה מוריד את זה. באותו זמן הוא הפך גם תוקפני ופרנואידי, כך שלא היתה ברירה אלא לתת לו תרופת הרגעה. זה גם פתר את ההתנגדות שלו לחיתול..
כל כך כואב הכמעט הבנה שלהם. אם הם לגמרי לא היו מרגישים ומבינים, מילא . אבל זה שהם כן מרגישים בעלבון, כן מרגישים שמשהו לא בסדר, ולא יכולים לומר מה. חוסר אונים שכזה.. אוף

שריוש2

New member
מיי B...

מאחלת לך שלא תזכו להגיע עם אמא למצב הזה. פשוט מזעזע לעמוד בסיטואציה הזו, ולראות ממש את החוסר אונים הנשפך מפניה. סבתי בהתחלה היתה עם חיתול רק בלילה, כי הצרכים היו בורחים לה. לאחר שהמצב התדרדר, והיא נהייתה מאוד מבולבלת, לא מצליחה לומר לנו מתי צריכה קקי, ובגלל זה כמעט לא היו לה יציאות, ונאלצנו בלית ברירה, להתחיל ולתת לה תה משלשל שיגרום לה ליציאות וינקה לה את הקיבה. ואז, בגלל התה היה בורח לה פתאום כמובן בלי שיכלה לשלוט על זה, ובלי שיכלה גם לומר לנו. רק מהבאות פנים או מכל מיני מילים שהיתה זוכרקת. הצלחנו להבין שזה מתחיל לצאת. בהתחלה, היא גם התנגדה לחיתול, לא הבינה מה זה ומה שמים לה בתוך התחתונים, אבל בסוף התרגלה. זה באמת מה שהכי כואב. שהם מרגישים שעובר עליהם משהו, ולא משהו טוב, אבל לא מבינים מה. כאילו הם בתוך סרט או חלום בלהות...... ממש חוסר אונים...
שיהיה לילה טוב ושקט

ענתי44

New member
שריוש2

חשבתם אולי להחליף לה החומר שגורם ליציאות. לא לתת לה תה אלא, לשים לה נר גלצירין, ואז הרי יודעים שתוך 3-5 דקות זה יצא ומביאים אותה לשירותים... זה מה שמישהי שאני מכירה עושה עם בעלה ואז אם בורח זה בתחום השירותים ובשליטה.

שריוש2

New member
את האמת לא חשבנו...

אבל זה נשמע לי הרבה יותר נח ויעיל. אחרי מה שקרה אתמול עם סבתא, חשבתי שהיה לי ולפיליפינית מזל, שהצלחנו לתפוס אותה בזמן. עוד כמה שניות והכל היה יוצא בעודה יושבת על הספא. ואז היה הרבה יותר קשה להקים אותה ולנקות. אשמח אם תוכלי לתת לי בבקשה עוד פרטים על הנר הזה (איך משתמשים בו, איפה אפשר להשיג אותו וכו') האם יודעים בוודאות שזה יוצא תוך 3-5 דק'? תודה רבה על העצה!
מה שלום אמך? איך היא מרגישה? יום טוב

ענתי44

New member
בכיף../images/Emo24.gif

מדובר בנרות גלצרין. אלו נרות שמחדירים לטוסיק וכעבור כמה דקות זה עוזר ליציאה. ניתן לרכוש אותם בכל בית מרקחת או סופר פארים, כולל בבתי מרקחת של קופת חולים. עוד ניתן לקנות תה אבל כזה שההשפעה שלו מיידית ולא תה שפועל אחרי כמה שעות. אני ממליצה לאמא שלך לשתף את הרוקח בבעיה של זבתא והוא יתן לה הסבר או אולי יש לו תכשירים נוספים. בהצלחה.

שריוש2

New member
תודה רבה!../images/Emo13.gif

סיפרתי לאמי על הנרות שללו והיא אמרה לי שתספר לאחיה, והם יחליטו מה לעשות. בכל אופן, תודה רבה על המידע
רוב הסיכויים שנעבר לנרות האלו, או כל תכשיר אחר שמשפיע מיידית.

למעלה