איזה יופי... בהצלחה

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
איזה יופי... בהצלחה

אני שמח לראות שסוף סוף נפתח פורום כזה הגיע הזמן שיהיה פורום מרכזי לימין, מה גם שאני מכיר את מנהל הפורום ואני בטוח שהוא יעשה עבודה טובה מאוד (למרות שהוא אוהד קבוצה ארורה). בכל אופן בשם פורום תנועת בית"ר בהצלחה לכם!

purple1

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

תנועת ביתר?

זה לא הארגון של יהודים בגולה שנלחמים ביחסית קיצוניות באנטישמיות?

sharonhaimov16

New member
לא, אנחנו מדברים על תנועת הנוער בית"ר,

שהוקמה ע"י זאב ז'בוטינסקי עוד ב1923, תנועה אקטיביסטית יהודית שבני הנוער שלה עלו לארץ (למשל, עליית אף על פי- עלייה ב'), יישבו אותה והגנו עליה (מרבית בוגרי התנועה הצטרפו לאצ"ל וללח"י). היום היא פחות פעילה בגלל משבר שהיא עברה עד לא מזמן, אך עדיין הפעילות חיה וקיימת וגדלה, ואנחנו ממשיכים להעביר תכנים אידיאולוגים! אתה יכול להיכנס לאתר בית"ר וללמוד עליה. כמובן שראשי התיבות בית"ר הן- ברית יוסף טרומפלדור, או השם המלא, ברית הנוער העברי ע"ש יוסף טרומפלדור.

MS6

New member
כן אבל הוא דווקא צודק

בית"ר בחו"ל לוחמת בנחישות כנגד אנטישמים במיוחד בצרפת, שמעתי כבר מבית"רים בצרפת על זריקת בקבוקי תבערה על בתים של אנטישמים או תגרות בין בית"רים לבין ניא-נאצים או מוסלמים קיצונים. בעבר הרחוק בית"ר בחו"ל תפקדה כצבא להגנה מפני פורעים לכל דבר ועניין, בכל מקום שבית"ר פעלה הוקמו גרעיני אצ"ל והחניכים התאמנו בנשק ובקרב-מגע, חניכי בית"ר קיימו צעדות ומסדרים צבאיים בלב שכונות יהודיות באירופה. גם במלחמת העולם השניה בית"ר לקחה חלק פעיל, ערב המלחמה היו לבית"ר כ180 אלף חניכים והרוב הגדול מאוד שלהם התרכז במזרח אירופה, בית"ר הפעילה מספר רב של מחתרות ברחבי אירופה כשהגדולה והמפורסמת שביניהם היא האצ"י, שהייתה הגדולה והחמושה ביותר במרד גטו ורשה. לאחר המלחמה רוב חניכי בית"ר הושמדו. הבעיה של בית"ר הייתה, שלא כמו הסוציאליסטים, גם מנהיגי בית"ר והמפלגה הרוויזיוניסטית נטבחו. מה גם שבמהלך המלחמה האיש שהיה אחראי להקמה ולהתעצמות המהירה של בית"ר, הלא הוא ראש בית"ר זאב ז'בוטינסקי, נפטר. בית"ר נותרה ללא מנהיגים. ארץ ישראל הפכה למרכז העולם הציוני לאחר השואה וארץ ישראל כזכור נשלטה ע"י מפא"י ללא עוררין מה שהקשה מאוד על בית"ר לחזור לימיה הגדולים. למעשה אפשר לומר שמאז המלחמה התנועה לא התאוששה והתקרבה למספרים העצומים שהיו לה.

למעלה