איזה יופי.....משהו מקסים שקיבלתי.

איזה יופי.....משהו מקסים שקיבלתי.

אישה יצאה מביתה וראתה שלושה אנשים בעלי זקן לבן ארוך יושבים בחצר ביתה. הם לא היו מוכרים לה. היא אמרה: "אינני מכירה אתכם, אך ודאי רעבים אתם, היכנסו בבקשה לביתי כדי לאכול משהו." "האם בעלך בבית?", הם שאלו. "לא", היא ענתה. "הוא בחוץ." "אם כך לא נוכל להיכנס", השיבו. בערב כשבעלה חזר, היא ספרה לו על מה שקרה. "לכי ספרי להם שאני בבית והזמיני אותם פנימה!" האישה יצאה והזמינה את האנשים להיכנס. "איננו נכנסים לבית יחדיו," הם ענו. "מדוע?" היא בקשה לדעת. אחד הזקנים הסביר: "זהו עושר," הוא אמר מצביע על אחד מחבריו, וכשהצביע על אחד אחר אמר, "הוא הצלחה, ואני אהבה." ואז הוסיף, "כעת לכי להתייעץ עם בעלך את מי מאתנו אתם רוצים בביתכם." האישה סיפרה לבעלה על הדברים שנאמרו. בעלה שמח מאוד. "נהדר!!", הוא אמר. "במקרה זה, נזמין את עושר. נזמין אותו למלא את ביתנו בעושר!" אשתו לא הסכימה. "יקירי, מדוע לא נזמין את הצלחה?" כלתם האזינה מצדו השני של הבית. היא נכנסה לשיחה עם הצעתה: "האם לא יהיה זה עדיף להזמין את אהבה? ביתנו יתמלא באהבה!" "אולי נקבל את עצת כלתנו," אמר הבעל לאשתו. "צאי והזמיני את אהבה כאורחינו." האישה יצאה ושאלה את שלושת הזקנים, "מי מכם הוא אהבה? בבקשה הכנס והיה אורחינו." אהבה קם והחל ללכת אל הבית. שני האחרים קמו אף הם והלכו בעקבותיו. מופתעת, האשה שאלה את עושר והצלחה: "הזמנתי רק את אהבה, למה גם אתם נכנסים?" הזקנים השיבו יחדיו: "אם היית מזמינה את עושר או את הצלחה, השנים האחרים היו נותרים בחוץ, אך מכיוון שהזמנת את אהבה, לכל מקום שהוא הולך, אנו הולכים בעקבותיו. בכל מקום שישנה אהבה יש גם עושר והצלחה!!!

ועוד........ הד החיים.

איש וילדו הקטן טיילו יחדיו ביער. לפתע מעד הבן ועיקם את רגלו. "איייי" צעק הבן בכאב. "איייי" ענה לו קול מן ההרים. הילד, שהקול הפתיעו, הסתקרן וקרא "מי זה?". הקול ענה לו "מי זה?" מאוכזב ומעוצבן מכך שלא קיבל תשובה צעק הבן "פחדן! מי אתה?!" והקול ענה לו "פחדן! מי אתה?!" הביט הבן באביו בתמיהה ושאל: "אבא, מה קורה כאן?" "שים לב" השיב לו האב. "אני מעריץ אותך!" "אני מעריץ אותך!" השיב לו הקול מבלי להתמהמה. "אתה נהדר!" "אתה נהדר!" השיב הקול. הבן, שהיה מופתע מכל העניין, עדיין לא ממש הבין מה קורה. הסביר לו האב: "אנשים נוהגים לכנות תופעה זו כ"הד". אבל למען האמת יש לכנותה "החיים". החיים תמיד מעניקים לך חזרה מה שאתה מעניק להם. החיים הם המראה של פעולותיך. רוצה עוד אהבה? תן עוד אהבה! רוצה עוד אכפתיות? תן עוד אכפתיות! רוצה הבנה וכבוד? תן הבנה וכבוד! רוצה שאנשים יהיו יותר סבלניים ואכפתיים כלפיך? היה סבלני ואכפתי בעצמך. חוק טבע זה חל בכל מישורי חיינו". החיים מעניקים לך חזרה את שאתה מעניק להם. התנהלות חייך אינה מקרית. התנהלות חייך הנה מראה של מעשיך.

shirkush

New member
וואו..... ../images/Emo6.gif

פשוט מדהים.... הלוואי ואנשים היו לומדים מזה משהוא.... אני ,בכל אופן, למדתי המוןןןןןןן
תודה לך על שני הסיפורים המקסימים האלה...

liat1953

New member
מדהים,../images/Emo140.gifעם המון חכמת חיים

מזמן לא נהנתי מספורים כל כך משמעותיים וחשובים לחיים. הייתי מעבירה אותם למומלצים של תפוז בעמוד הראשי. חבל שיהיו כאן ולא במקום שיותר ויותר אנשים יקראו יהנו ויחשבו על המסר שלהם. חג שמח ושבוע שקט ורגוע ליאת

את הסיפור הנ"ל קיבלתי מאילוניק,

שעדיין מסרב לכתוב, למרות שהוא יודע לכתוב אחלה שירים... נו יאללה שלח שיר מפרי עטך!!!! אני מחכה לזה, ועכשיו... גם...כולנו......

הלוואי וזו היתה האמת

שנים עברו מאז היכרתי את ההוא, שהייתי חולמת על מגע ידו ,על האהבה הסוערת שזרמה במיטה ,שלי, שלו, חלומות ומבטים גנובים על טלפון שממאן לצלצל בתדירות שבה רציתי שיצלצל. עליות ומורדות ,לילות לבנים בציפיה וכלום לא קורה. אומרים שאלוהים רואה מלמעלה ומעניק למאמינים למטה,והנה חזר הכל למסלולו חזרו החיים ,הטלפון מצלצל והימים הפכו לארוכים לציפיה לילה שיבוא, לבוקר שנתעורר חבוקים, ולקפה של הבוקר לפני העבודה . יושבת במשרד נכנס בחור עם זר פרחים ענק, ושואל מי זו א...... ואז פתאום מתוך ההזיה קפצתי כנשוכת נחש והודתי זו אני . המבטים המשתאים ועניים פעורת מתדהמה , של חבריי ועמיתיי לעבודה , כאילו מתוך תחינה אנא גלי ממי, חיספי סודך .באותם הרגעים הרגשתי עירומה . פתחתי תברכה והתדהמה היכתה גם בי וכך היה כתוב אהובתי זר פרחים מוגש רק לך ואיתו גם בקשה לא צנועה ,אפילו חצופה . רוצה אני שתהיי לי רעיה ,אם ילדיי ,והפיה הטובה . אך אויה לבושה אין לי אומץ וחוצפה, והכוחות הנדרשים פנים אל פנים להציע נישואים. ראשי היה סחרחר וחולשה ופיק רגליים עטפו את ראשי זו היתה רק הקדמה קצת ארוכה למה עוד עושה האהבה . חלפו ימים וחודשים, ונכנסנו לחופה וקידושין והכל בזכות האהבה . ואני רואה ולא מאמינה כיצד זורמים המזומנים וההצלחה והשמש ממש זורחת ולפתע עוד ניקרה המחשבה מניין כל הכסף וכמות ההצלחה. לשאלתי ענה שתקי אישה וכל עוד זורמים המזומנים תהני מהחיים ואת השאלות תשאירי לכחמים ומבינים. וכך חולפים הימים בעניו נותרתי הקטנה והטיפשה, כרעם ביום בהיר הגיעו הנושים ורוקנו את תכולת הבית ולשאלתי מדוע קיבלתי את התשובה מי שמהמר סופו גם להפסיד אויה לטיפשה שלא הצליחה לזהות איך הוא מכור להימורים ולא לאהבות. וכך ביום בהיר אחד התרוקנו ביתי, וחפצי ,וגם הגבר שהיה מושא אהבתי . אויה לבושה התחלנו לחיות מהיד לפה ולנדוד ממקום למקום מפחד הנושים. כל תחנוני לנסות ולהניא את אהובי, האחד אשר אהבתי עלו בתוהו וכל פעם הבטיח פעם אחרונה המכה של החיים, תבוא היום ,יש לי הרגשה. כמו סם למסומם וצוף לדבורה נמשך בעלי להימורים . ואוי המכה הגדולה מכל שקיבלתי ,בזכות האהבה אוי אהבה אהבה. כן הוא אכן הימר עוד פעם אחת ואחרונה , וללא ידיעתי ואת חובו האחרון שילם גם שילם בלי הסכמתי כן ההימור היה עליי ועל גופי עליי ועל כבודי, ולא עזרו התחנונים והדמעות.ובלי כל גינון וחן כל מה שרצו זה רק אותי . כן הם הגיעו לקבל את שהפסיד בן זוגי שלושה הגיעו ולקחו את גופי את כבודי ואת ואת צלמי האנושית . נותרתי פגועה כואבת ועם נשמה שורפת . ואתם זוכרים את הסיפור של חוף מבטחים ,הכל התחיל בגלל שהאישה הכניסה לביתה את הזקן שמסמל את האהבה ועם האהבה באים להם עושר והצלחה . אך אצלי הביאה האהבה רק צער יגון ויסורים במנות גדושות וכל זה בכמה חודשים אז לא נותר להביט אל היושב במרומים ובעניים מלאות דמעות לשאול את כל השאלות הכי נוקבות מדוע אלוהים הן זו בגידה שרפת את נפשי חיללת את גופי ועוד בשם האהבה אך עוד נותרה בי התקוה וכל יום מתפללת אלך היושב במרומים ולאלוהיי הרחמים עם עניים שדומעות שכהו מנהרות מלאי דמעות ולהסב את תשומת ליבו הרחומה שאני עדיין מחכה לאהבה

אוי, אוי, זהותתתתתתתתתתתתתתת

ליבי ליבי איתך! איזו צמרמורת עברה בי כשקראתי את שכתבת. אל תוותרי לו, צאי מהקשר החולני הזה כל עוד את יכולה. הוא לא אוהב אותך!, הוא לא מתחשב בך! ב ג ו פ ך, הוא משלם את חובותיו! זה קרה פעם אחת, זה יקרה מעכשיו עוד הרבה פעמים! אל תסכימי!!!!!!!!! לכי למשטרה, התלונני נגדו. הם אונסים אותך בגופך, הוא אונס אותך בנימי נפשך! לעולם לא תסלחי לעצמך אם לא תפסיקי זאת כאן ועכשיו!!!!!!! אין לו שום זכות להמר עלייך! את לא קניין שלו, הוא לא בעל הבית עלייך! רק את בעל הבית של עצמך!!!!! עשי הכל, הכל, הכל, על מנת לא להיות במקום שלא טוב לך בו. בשם האהבה, אהבי את עצמך!!!!!!!!!! לכי!!!!!!! עוטפת אותך בימבה של חיבוקים וחוזק.

רותי ב.

New member
בדיוק כתבתי שהלוואי וגם

בחיים האמיתיים זה היה ככה באמת, והנה הדברים שרשמת, שכל כך הכאיבו, כל כך שאין מילים. ראיתי שיעצו לך לערב את המשטרה, הרשויות, לא יודעת, פשוט לא יודעת איך אפשר לעצור את מעגל האימה הזה שתיארת, הלוואי וידעתי גם להגיד את המילים הנכונות. רק להגיד שתהיה חזקה, ואולי באמת, לצאת מקשר הרסני שכזה. קל להגיד את זה לאחרים, אני יודעת, קשה הרבה יותר להחליט כזו החלטה גורלית, כמעט בלתי אפשרי לבצע אולי, ולכן, המון כוחות מאחלת לך עם כל ההתמודדויות שאת חווה.

רותי ב.

New member
סיפור מופלא באמת.

הלוואי שככה היה גם בחיים, ותמיד. בעצם מאחלת לכל אחד ולעצמי שכך יהיה. שהכל יגיע בעסקת חבילה אחת.

למעלה