איזה יופי של פורום....

נירה63

New member
איזה יופי של פורום....

ממש במקרה הגעתי לכאן ואני ממש שמחה. אני רוצה לשאול אתכם ולהתיעץ. חברתי מתכוונת לפתוח חוג בישול בבית החינוך בו היא עובדת. מדובר בחוג בישול של דברים קרים ללא טיגון או בישול. האם לדעתכם אפשר להגיע לדברים יפים עם הילדים? כן אני יודעת שכן אבל...במה מתחילים? אשמח לקבל רעיונות לשיעור הראשון שהוא שיעור נסיוני, משהו נחמד להכין עם הילדים. קבוצה אחת בגיל א'-ב' וקבוצה שנייה בגיל ג'-ד' תודה מראש.
 
לנירה שלום,

ברוכה הבאה.את יכולה להסתכל על התשובות לבית הממתקים.אפשר גם להכין כריכים מעוצבים. כמו בצילום הזה (אותם הכינה ורדה):
 

אורלי 333

New member
אפשר להכין סלטים, ממרחים...

דברים מתוקים בשיעורים ראשונים הייתי משלבת גם משחק שקשור לחומרי הגלם או למאכל עצמו.
 
משחק זיהוי נחמד:

שמים פירות וירקות בתוך ציפית אטומה. מעבירים בין הילדים והם צריכים לזהות מה יש שם בפנים (בלי לגלות כמובן...). אפשר את אותו דבר עם סגירת עיניים והרחה.
 

אורלי 333

New member
אפשר לעשות את משחק חוש הטעם

דומה למה שאסנת הציעה, שמים מאכלים שונים בקערה עטופה כדי שלא יראו, אחד הילדים עם עיניים מכוסות מקבל לטעום את אחד המאכלים מבלי שרואה אותו והוא צריך לנחש מהו המאכל. משחק השוקולד- הילדים יושבים במעגל. על הרצפה מונחת צלחת ובה שוקולד, סכו"ם, קוביית משחק ותחפושת. הילדים זורקים את הקובייה מי שיוצא לו 6 צריך להתחפש ורק אחר כך לאכול את השוקולד בסכין ומזלג, עד לילד הבא שייצא לו 6. משחק המלפפון- אני חושבת שהכרתי אותו מאסנת- הילדים עומדים במעגל עם ידיים מאחורי הגב, ויש ילד במרכז. לאחד הילדים יש ביד מלפפון, גזר, בננה, או כל מאכל אחר שקל להחזיק אותו הם צריכים להעביר את המאכל מאחד לשני ותוך כדי לאכול אותו, מבלי שהילד במרכז ייראה או יישמע. הילד במרכז צריך לנחש אצל מי המאכל. אם הילדים סיימו לאכול את הירק מבלי שהילד גילה הם ניצחו, אם הוא גילה הוא ניצח...
 
למעלה