איזה יופי שמצאתי את הפורום הזה

מלפוף

New member
איזה יופי שמצאתי את הפורום הזה

לפני מספר חודשים חזרתי עם משפחתי ארצה לאחר שגרנו למחוץ לגבולות מדינת ישראל במשך קרוב ל11 שנים. בית אין לנו ואנחנו כרגע שוכרים בית בנהריה. אני מעוניין לרכוש מגרש של דונם לערך (או יותר) לצורך בניית בית. אשתי ששמעה על מטר הקטיושות שנחת על הצפון בקיץ האחרון לא מוכנה בשום פנים ואופן לגור בצפון ואני לא מוכן לחיות במרכז, חיי הדוחק והצפיפות הספיקו לנו במהלך 11 שנים בארה"ב כך שאנחנו חושבים לפנות לכיוון הדרום. כמוכן דרוש לי אדריכל\ית, אני אמנם מהנדס קונסטרוקציות אבל ראש לתכנון אין לי ואת חוקי התכנון בישראל אני שכחתי מזמן, לא מעוניין להתעסק עם זה בכלל ובטח שבטח לא לעבוד מול הרשויות. תודה מראש.

מגרשים של דונם יש בדרך כלל

במושבים עצמם אפילו לא בהרחבות שלהם , נס ציונה, גדרה , גן יבנה, רחובות, אשדוד , כל אלו מקומות לא רעים בכלל. אם אתה רוצה עוד יותר דרומה יש באיזור אשקלון הרבה מושבים עם הרחבה שהשטח שם מאוד זול כ 50000$ עד 70000$ לחצי דונם , או יחידות במושב עצמו של דונם . אם תרצה אדריכל מאשקלון תפנה אלי

shmoolikipod

New member
מגרשים של דונם תוכל למצוא ב....

איזור המושבים בכל הגליל המערבי למשל. אולי עדיף לכם איזור טבעון בו אני עובד, וגם כאן יש מגרשים גדולים יחסית ואיכות חיים גבוהה. מבחינת קטיושות........לא יכול לעזור

dinka2

New member
איכות חיים גבוהה?

טבעון זה אחד הממקומות עם האויר הכי מזוהם בארץ...

מלפוף

New member
תגובה לכולם.

אינני מעוניין לגור במושב, לא במושב ולא בקיבוץ. לגבי אזור הצפון, אין סיבות לנסות ולשכנע אותי, אני לא הכתובת אלא אשתי שלא מוכנה לשמוע על זה בכלל ושלום בית קודם לכל. מקו החוף אני מבקש להתרחק אני חשבתי יותר לכיוון אזור באר שבע, להבים, עומר, מיתר (שאני פחות מעדיף בגלל הקרבה לחברון) לגבי עומר כבר בדקתי והמגרש הכי גדול שמצאתי למכירה הוא של 770 מ"ר שזה קטן ומצאתי בית על מגרש של 1200 מ"ר שעומד למכירה שזו האופציה המועדפת כרגע למרות שאני מעדיף לקנות מגרש. כמוכן לא ידוע על שיווק קרקעות בקרוב. בדקתי גם בבאר שבע בנווה זאב, לון ורמות, מצאתי בנאות לון החדשה מגרש אחד של 520 מ"ר שלא בא בחשבון בגלל שהוא קטן ובנווה זאב מצאתי שלושה מגרשים בסביבות ה500-600 מ"ר. להבים היא האופציה הבאה. לאכזבתי שני מגרשים שראיתי בנווה זאב שהועמדו למכירה (עם תוכניות והיתרים שלא ממש מדברים אליי) הם שני מגרשים הקרובים זה לזה אך לא צמודים, מה שמוריד מהפרק את האפשרות לאחד שני מגרשים. אני בכל מקרה אמשיך לחפש ולבדוק. אם מישהו ישמע על משהו אני אשמח אם ישלח מסר או יכתוב הודעה בפורום. תודה מראש

fireman

New member
אפשר לשאול מה הסיבות שבגללן

אתה מעוניין בגודל כזה של מגרש? אני במקרה באר שבעי ולצערך אתה לא תמצא מגרש בגודל כזה בשכונות החדשות בבאר שבע אלא רק בשכונות הותיקות בעיקר באזור שיכון דרום אם אתה מכיר ובשכונה א. המגרשים בנאות לון, רמות ונווה זאב ששווקו בשנים האחרונות הם בסדרי גודל של 350-720 מ"ר לערך אותו מגרש 520 מ"ר שהצלחת למצוא בנאות לון הוא בודד בין בודדים ויהיה חבל לפספס אם אתה באמת מעוניין לקנות מאחר והביקוש למגרשים\בתים בנאות לון הוא מאוד גבוה. אגב, אני מקווה שאתה לא בונה על המחירים שהזכיר האדם הפשוט לשטח של חצי דונם אם הוא ממוקם בבאר שבע. על מגרש של 520 מ"ר בנאות לון אתה צפוי לשלם מעל 120 אלף דולר. בנווה זאב יהיה לך יותר קל למצוא כי שווקו שם המון מגרשים בשנה האחרונה והם כבר נמסרו לרוכשים לבניה כך שהאפשרות לבנות עליהם היא מיידית. שם בניגוד לנאות לון יש הרבה יותר היצע והמחירים יותר נמוכים. ואני אישית יודע על אנשים שקנו בכדי למכור ולגזור רווח נאה, סדרי הגודל שוב, כמו שהזכרת בהודעה שלך, סביב ה500 מ"ר. בלהבים נדיר מאוד שתמצא מגרשים גדולים. הסיכוי הגדול ביותר שלך הוא בעומר שם יש לא מעט מגרשים בעיקר בעומר הותיקה ששטחם מגיע גם לשני דונמים ועליהם בנויים בתים יחסית קטנים וישנים שאולי אפילו ישתלם להרוס או להרחיב. על מגרשים גדולים באזורים היותר חדשים בעומר תוכל למצוא וילות מפוארות, רחבות ידיים ובסטנדרטים מאוד גבוהים שאם יוצעו למכירה הם יכולים להחשב אופציה ראויה. אם רצונך במגרש גדול כל כך הוא בשביל לבנות בית גדול עד כמה שזכור לי בנאות לון יש אפשרות לבנות עד 60% כמדומני בתסכית ל2 קומות שזה קצת יותר מ310 מ"ר. חשוב לבדוק מה אחוזי הבניה המותרים במגרשים ולאוו דווקא לחפש מגרש גדול (מאוד גדול ביחס לנורמל) בהצלחה.

מלפוף

New member
חשבתי על זה במהלך השבת

וכנראה שאצטרך למצוא פשרה מסויימת בכיוון מסויים. אחרי שאבדוק בלהבים ובמיתר אם לא אמצא מגרש אטרקטיבי בשטח הרצוי כנראה שאיאלץ להתפשר ולרכוש את אותו מגרש בעל 770 המטרים בעומר. בתוכנית שלי בניית בית של כ300-350 מ"ר עם בריכה גדולה וחניה מקורה לשלושה רכבים כחלק מהמבנה של הבית רציתי לבנות את הכל במפלס אחד אבל כנראה שאצטרך לוותר על הרעיון בגלל מגבלות גודל המגרש. אגב, על אותו מגרש בנאות לון הבעלים ביקש 128 אלף דולר לפי הערכת שמאי מקרקעין שיש לו והוא כבר הספיק להמכר איפשהו בין יום שלישי כששוחחתי איתו לבין יום שישי. תודה רבה על התגובה העניינית.

במושבים ובקיבוצים יש הרחבות

זו שכונה חיצונית ליד היישוב שלא שייכת ליישוב . מי שגר שם לא שייך ליישוב, זו שכונה עירונית לכל דבר זה פיצוי שקיבלו המושבים והקיבוצים מהממשלה

פיטנגו4

New member
במיתר

שלב ד', עבר כבר תכנון נופי, כבישים, וחלוקה למגרשים. לחלק מהמגרשים נוף מדהים. אין לי מידע ספציפי, אבל אני מציעה לך להתעניין.

שחם3

New member
אשתך צודקת!

בצפון קטיושות, בדרום קסמים, אזור באר שבע קרוב לחברון, עפולה בית שאן קרוב לשכם וגינין. ואולי ששכחת את האיום האירני ולסוריה שיש טילים שמכסים את כל הארץ אז גם אילת לא מתאים. אז אולי בעיריה "כרמל"?הייתי שם מקום שקט ויפה, קלין איסטאוד עדיין ראש העירה?

יאכטה תפתור את כל הבעיות

גם את עלית פני הים עקב ההתחממות הגלובלית , חלקים גדולים מהיבשות יעלמו מתחת למים . 20,000$ - 400,000$ יפתרו את הבעיה . שהמצב מתחמם ( תרתי משמע ) , מרימים מפרש ועוברים למקום קריר יותר .

מלפוף

New member
אני לא כתבתי שבאר שבע

קרובה לחברון, אני כתבתי שמיתר קרובה לחברון. מחר אני אמשיך בחיפושים ובירורים. האיום הסורי\אירני לא מעניין אותי יש לי בבית שלושה ילדים, אני מבין את דאגתה של אשתי בנוגע למגורים בצפון ואף חולק איתה את אותה הדאגה. בכל מקרה, לא הגעתי הנה בכדי לחפש הטפות מוסר, אם יש באפשרותך לסייע לעניין אשמח אם תעשה זאת, אם לא, תחסוך ממני.

בינא

Member
יש עדיין מגרשים של 1,000מ"ר ומעלה

במרכז הארץ. רובם עם מבנה קטן וישן עליהם, היוצר ייתרון גם במישור התכנון וגם במישור הבניה... בתכנון - ההגשה היא תוכנית שינויים בהליך מזורז ולא תוכנית של מבנה חדש... בבניה - ניתן להשתמש במבנה הקיים לצרכים שונים כולל מגורי שומר, השכרה להחזר משכנתא ועוד...וניתן גם להרוס אותו בגמר הבניה, למרות ש"כאילו" שולמה תמורתו.

ש י ק י 2

New member
אדריכלות ועיצוב פנים

מלפוף שלום! נשלח אליך מסר אינפורמטיבי, צור עמנו קשר טלפוני או במייל- שירי.

עילמונה

New member
שטחי 1/2 דונם

בבית אריה - ישנם מגרשי 1/2 דונם במחיר 69,000 $ (שמעתי על משהו שקנה ב- 56,000$) ו- 1/4 דונם עולה 45,000$. מדובר ביישוב קהילתי 1/2 שעה מהמרכז, 10 דקות משוהם, ראש העין ופ"ת עם נוף מדהים שלא מבייש מצפה בגליל. יש לעבור ועדת קבלה ליישוב. כיום מתוכננת לקום ביישוב בחסות השחקן דן תורג'מן שמריץ את הנושא שכונת אומנים. הדבר היחיד שמרתיע הוא שהוא ממוקם בחלקו על הקו הירוק וחלקו מעבר לקו. ב ה צ ל ח ה.

למעלה