איזה יופי

eliya-l

New member
איזה יופי

מישהו מכאן הכניס לפורום שאני מנהלת בוואלה הודעה על הפורום הזה וביקש לא למחוק - אז פשוט רצתי לראות מה קורה כאן ופשוט נגנבתי. אבי ז"ל הגיע לארץ מבולגריה כשהיה בן חמש - בעשור השני של המאה הקודמת - וואוו והברנש לא דיבר בולגרית אלא רק לדינו. אימי ז"ל הגיעה לארץ באותה תקופה רק מה לעשות - מרוסיה - בעייה! כך שאבי ואימו דיברו בינהם לדינו, אמי ואמא שלה דיברו בינהן אידיש. שני הורי בינם לבין עצמם בכדי שאנחנו הצאצאים לא נבין - דיברו אנגלית - וכך אני אומרת מזל שלמדתי עברית. אני אוהבת מאוד לשמוע לדינו - המילים הבודדות השגורות על פי היו: היידה, ואספרה. אבל אוכל זה כבר משהו אחר - חלק הדברים כנראה עובר בגנים ומאחר וראיתי שאתם אוספים גם מתכונים מן העבר הרי לכם מתכון שחבל על הזמן - לבולגרים שביננו. זהו מתכון שעובר במשפחתי - החלק הבולגרי שלה של פאי חלב שנקרא "מינה דה לצ´ה" ובשפת בני משפחתי הקרובה "בומבה" בכל מקרה המתכון הוא מתכון בולגרי לא כולם אוהבים אותו אך מי שאוהב לא מפסיק לזלול אפשר לאכול גם חם אך אני אוהבת אותו קר. בדרך כלל היו מכינים אותו אצלנו לבקרים של השבתות הקיציות. התבנית היא תבנית גדולה. לבצק: 1/4 6 כוסות קמח 1/4 1 כוסות מים 2 כפות סוכר 2 ביצים שלמות 1 חבילה אבקת אפיה 1 חבילה מרגרינה מערבבים את הכל ביחד לבצק חלק וממתינים איתו כחצי שעה. המילוי: 2 ליטר חלב 10 ביצים 1/2 1 כוסות סוכר. מרתיחים את החלב ובוחשים לתוכו את הסוכר. לאחר שהחלב מצטנן לו מערבבים היטב את הביצים - לא הקצפה אבל בחישה הגונה שכזו ואז מוסיפים את הביצים לחלב לאט תוך כדי בחישה כדי שהן לא תהפוכנה ל"ביצים קשות". כעת מחלקים את הבצק לשני חלקים 2/3 ו- 1/3. את החלק הגדול מרדדים לעלה שיספיק למלא את התבנית ושהשולים שלו יכסו את שולי התבנית ויפלו לצדדים למטה - ממש ארוך וזה חשוב. העלה צריך להיות בעובי בינוני לא דק מידי כי אז החלב ינזל. לאחר שהנחנו את הבצק בתבנית וסידרנו יפה את השולים שופכים בזהירות מירבית את החלב לתוך התבנית. ואז מרדדים את החלק הקטן של הבצק כך שיכסה את התבנית ויפול לשולים ואז מהדקים בקצה. אם הבצק מאוד מאוד ארוך אז גוזרים אותו אבל שישאר בערך בגובה של התבנית. מכניסים את התבנית לתנור - חום בינוני ב- 180 מעלות לכשעתיים. דרך אגב את המתכון של סבתי ז"ל לבואיקוס - אני אינני זוכרת אך מצאתי דרך מגיבה למשהו שמזכיר במקצת. מרדדים בצק עלים לדף ארוך ודק, מפזרים עליו מלח - קלות, לא יותר מידי ומעל לכל גבינה צהובה מגורדת. מגלגלים לנקניק, פורסים לפרוסות בעובי של כסמ´ וחצי, שוטחים את הפרוסות עם כף היד. משמנים תבנית במרגרינה, מניחים את הפרוסות ומכניסים לתנור חם עד שמזהיב. בדרך כלל יש צורך להפוך את הפרוסות לצידן השני ושוב למספר דקות - יש לעקוב בכל כמה דקות ולראות מה מצבן - הזמן משתנה בהתאם לתנור. אוכלים חם חם חם עם חמינדוס בתאבון אליה
 

Lcapone

New member
כבולגרי אל בולגריה...

אני מאוד שמח שהגעת, ואולי בזכות זה שלא מחקת את ההודעה ששמתי בוואלה, יגיעו עוד... תשארי איתנו. נחמד פה. והקטע של עם הבואיקוס, מוטעה. הציצי בבפינת המתכונים שלנו( דרך הקישור של מאמרים) ותמצאי המון מתכונים נפלאים, וביניהם גם בואיקוס. איזה פורום את מנהלת? ואת המינה דה לצ´ה שלך אכניס לפינת המתכונים. לילה טוב!
 

eliya-l

New member
ובכן לוס בולגרוס

לאחר שתנסה גם את הבואיקו שלי אז תדבר! - סתאם. אולי באחד הימים עוד אצליח איך שהוא לאלתר בצק עלים שיהיה דומה לבצק שסבתי עשתה אבל בינתיים בצק עלים רגיל יספיק גם כן. בוואלה - הורים לילדי הגן והיסודי - אתה יכול להכניס הודעה. ופורום כלבים / כלבים גזעיים בוקר מופלא שיהיה אליה
 

ganeden

New member
מתכון לבואיקוס

המתכון הוא מפורום אורט, של מישהי בשם אוליבר, שמתכוניה אמונים עלי: 200 גר´ חמאה 500 גר´ קמח תופח 1 קוטג´ 1 שמנת חמוצה (רגילה) 250 גר´ גבינה בולגרית 50 גר´ קשקבל מגורר דק 2 ביצים לערבב את כל החומרים, ליצור עיגולים בעזרת כפית על גבי נייר אפיה. לגרד מעל קשקבל. לאפות בחום 180 מעלות עד שמזהיב. עוד משהו, אמא שלי חוזרת מטיול בספרד בעוד שבוע. אני הולכת לספר לה על המקום הזה. ראו הוזהרתם!
 

רותי ב.

New member
אליה, ../images/Emo51.gif = גראסיאס

על המתכון, שמוכר גם לי, ולא ידעתי איך מכינים אותו. אני סוגרת פה מעגלים כל יום כמעט, וזה כיף ענק.
שזה לא יהיה רק ביקור חד פעמי.
 
למעלה