איזה יופי

chatul

New member
איזה יופי

אמנם זו ההודעה השנייה שלי בפורום (הראשונה מלפני כמה דקות) אבל תתייחסו אליה כראשונה. תהיתי אם יש פורום צמחונות כאן ושמחתי לראות שיש, אני רק מקווה שבעוד כמה שנים מהיום הפורום הזה יכיל את כל משתמשי תפוז (מותר לחלום, לא?) ולא מיעוט ממנו... ושאלה, האם הסיבה שאתם צמחוניים היא רגשית או שכלית? כלומר, מאהבת בעלי חיים או מתוך הכרה בזכויות שלהם?

גם וגם זה לא סותר

ואצלי זה גם מהגעלות מאכילת דברים מתים מגוויות של בעלי חיים , אבל אני זה אני .

adva g

New member
גם וגם...

הסיבה העיקרית שאני צמחונית (טבעונות בהמשך...) היא הכרה בזכויותיהם, כלומר לא בגלל אכילת הבשר עצמה אלא בגלל התנאים האיומים והתעשייה הענקית שעומדת מאחורי הבשר. מצד שני, גם אם בעלי החיים היו בתנאים טובים, לא הייתי יכולה לאכול יצור שהיה חי פעם. המחשבה עצמה מגעילה אותי, אולי מכיוון שאני כל כך אוהבת בעלי חיים. אך הסיבה הזאת שולית, מכיוון שהיא לא הסיבה הנכונה. לא רק מי שאוהב בעלי חיים צריך, לדעתי, להיות צמחוני- מדובר בעניין מוסרי עקרוני.

girlcott

New member
תגובה...

טוב אני אתחיל בכך שאני לא צמחונית ולא טבעונית. אבל...הסיבה לכך שאני לא אוכלת בשר? (הסיבה האמיתית= טלי שטפה לי המוח ביסודיות) מוסרית אני מניחה, לא מצאתי שם סיבה הגיונית לאכול בע"ח...

לא צמחונית ולא טבעונית

ולא אוכלת בשר?

Neta558

New member
בעיקר שכלית (אפילו אצלי זה אפשרי)

הגעתי לצמחונות ולטבעונות מתוך הכרה בזכויות בעלי חיים, לא מתוך גועל מבשר... כמובן שאהבת בעלי חיים היא חלק מזה, אך תמיד אהבתי בע"ח, וזה לא הפריע לי לאכול אותם עד שלא הגעתי לסיבות השכליות יותר. במשך הזמן, זה נהפך למשהו שחשוב לא רק אידיאולוגית, אלא גם רגשית. היום כבר מגעיל אותי לראות בשר, וריח של חלב עושה לי בחילה. אבל זה מתוך הקישור שנעשה בין המאכלים לידע שצברתי על ההתעללות בבע"ח בתהליך ה"יצור" שלהם.

guruyaya

New member
איש בלי לב

אצלי זה ללא ספק עניין של שכל. אני גר במושב, וממש ממש שונא תרנגולות. אין לי שום סיבה להאמין שאהבת תרנגולות גרמה לי להפוך לצמחוני, ועוד אחד שלא אוכל ביצים. אבל אני לא צריך לאהוב משהו בכדי להאמין שיש לו זכויות.

shirabalter

New member
../images/Emo32.gif אגב, היה פילוסוף...

שאמר שהערך המוסרי של הסוכן המוסרי גבוה יותר כאשר "אין לו נטייה" למעשה אותו הוא עושה. (לדוגמא: guruyaya היה אדם יותר מוסרי אם היה אוהב מאד בשר...) מה דעתכם? (מקווה שנטע וטלי לא יסלקו אותי בבושת פנים כאשר הן מציעות לי לפנות לפורום פילוסופיה ומוסר...(טלטול, אני לומדת את האסטרטגיה שלך- להכריז בריש-גלי על הפשע כדי שלא יוכלו לגעת בי...
(ע"ע כותרת הסיפור שלך)))

lifegirl

New member
אם הבנתי אותך נכון-

אני חושבת שיש אי-דיוק מסויים בתיאוריה הזאת. צמחונית אוהבת-בשר אינה, בהכרח, מוסרית יותר מצמחונית שאף פעם לא השתגעה על בשר. מה כן? את המוסר של הצמחונית הראשונה, לכאורה לפחות, הרבה יותר קל להוכיח. ובכל אופן- אי אפשר בלי זריקת עוד גורמים למשוואה: כיוון שצמחונות זולה יותר ובריאה יותר- אולי השיקול של המוסר הוא זניח/אינו היחיד. או- לחץ חברתי. או- בחינה עצמית של כוח הסבל (לנטע מתאים לעשות משהו כזה)...

guruyaya

New member
כן ולא.

אילו הייתי אוהב בשר (מה שאני לא ממש הייתי. אבל בהחלט לא סלדתי ממנו), היה הויתור שלי יותר גדול. מצד שני השאלה של המוסריות, היא מידת הויתור לו הייתי נכון. כלומר, אם נניח טלי מעולם לא אהבה בשר, אך גם לו הייתה אוהבת בשר כמוני, הייתה עדיין מוותרת על צריכתו - היא הייתה מוסרית באותה המידה, שכן הייתה נכונה לויתור בסדר גודל דומה לשלי.

chatul

New member
נעים לדעת שיש עוד שחושבים כמוני

בעיקר בנושא כל כך חשוב... אני אוהב בעלי חיים, אבל לא כולם וזה בעצם עניין אינדיבידואלי (לא כל כלב ברחוב אני ניגש ללטף כמו שלא עם כל אדם ברחוב אני מדבר...) אבל הסיבה שאני צמחוני היא אך ורק הכרה בזכויות שלהם, עד היום כל הצמחוניים שהכרתי הם כאלו שאוהבים בעלי חיים מאוד ומתוך האהבה הזאת צמחה ההכרה בזכויות שלהם, ואגב, בניגוד לדעתם של פילוסופים (נו, אני לא טוב בשמות) אני לא חושב שיש בזה נחיתות מוסרית לעומת צמחונות מטעמי מוסר בלבד, מבחינתי שאנשים יהיו צמחוניים "מהסיבות הלא נכונות" כמו חסכון בכסף או סתם דיאטה, העיקר שהמטרה תושג...

haleth

New member
במקום שבעלי תשובה עומדים?

אני לא כל כך אוהבת את הגישה הזו: מה יותר קשה - לעשות מאמץ, להכיר בטעויות ולשנות את עצמך (לא כל כך קשה, זה מה שעבר עלי), או להיות יותר מוסרי מלכתחילה, להכיר את הדרך הנכונה ולדבוק בה לאורך שנים (אנשים כמו אמנון, למשל, שבגיל 3 כבר ידע לא לאכול בשר)? שתי הדרכים קשות. אבל מי אמר שדרך יתר קשה עושה את המעשה יותר מוסרי? לא קשה לי לא לרצוח אנשים (כל עוד הבוס שלי לא לידי), אז זה עושה אותי פחות מוסרית ממישהו שרצח והתחרט? לא יודעת. אבל מה שנכון - רוב הצמחונים והטבעונים מגיעים מרקע של קשר אינטימי עמוק לחיה שאינה אנושית, מה שמאפשר לנו רגשית לקבל את יכולתה לחוש...

Veggie John

New member
אני לא אוהבת בע"ח באופן מיוחד

לא יותר מרוב הקרניבורים. אבל אני מסרבת לפגוע ביצור חי בשביל מטרות זניחות שכאלה, וזה באמת עד כדי כך פשוט. אין שום דבר מסובך בהחלטה להיות טבעוני, מאחר ואין כאן שני עקרונות מתנגשים. סתם עוד סוג של אוכל (ועוד אחד מהמזיקים ביותר) מול הצלת חיים. אין צורך לחשוב פעמיים. במחשבה שניה, אני כן יותר אוהבת בע"ח מאשר בני אדם. אבל זה לא אומר הרבה, מאחר ומיזנטרופיה הוא שמי השני

Veggie John

New member
כמה שאני אוהבת את השאלה הזו ../images/Emo9.gif

אני יודעת שהמונח הכביכול מתאים יהיה אומניבורים, אבל מזונם של בני אדם לא מעניין לי את קצה הנעל, אלא אם כן הוא מכיל רכיבים מן החי. כמו שרוצחים סדרתיים הם לא רק רוצחים סדרתיים. אני משוכנעת שלכל אחד מהם יש גם עיסוקים אחרים לשעות הפנאי (גינון, מקרמה, סריגה ביד אחת), אבל החברה, ובכללה אני, בוחרת לזהות אותם כסמל למגרעה העיקרית שלהם. מובן? :)

vegan

New member
אני מעדיף להשתמש ב"אוכלי חיות"

קרניבור / אומניבור / הרביבור או פרוגיבור משמשים לרוב לתיאור השתייכותם הביולוגית של בעלי חיים ולא לתזונתם בפועל. חתול שאוכל לפעמים מזון מהצומח, הוא עדיין קרניבור. כלב שמקבל מזון צמחוני, הוא עדיין אומניבור. יש בני אדם שסוברים בטעות שהאדם הוא אומניבור או קרניבור ובטעות נוספת משתמשים בזה כצידוק לאכילת חיות. השימוש באומניבור או קרניבור אינו פועל לטובתנו - הם רואים את עצמם ככאלה ואינם רואים זאת כפסול. לעומת זאת, רוב אוכלי החיות מעדיפים להתעלם מכך שמזונם היה פעם חיה ואת זה לא מזיק להזכיר להם. שימוש במונחים שלהם כמו בשר ועוף במקום פרה או תרנגולת, משתף איתם פעולה בהדחקת האמת שמאחורי מזונם.

../images/Emo12.gif

התאמנת על זה, נכון?
בכל מקרה, לפי דעתי (כפי שציינתי בעבר) ההתיחסות שלך ושל Vegan ל..אמ.. קרניבורים לא מסייעת לקרב את רובם לצמחונות, אלא רק לדחוף אותם יותר אל הפרה.

Veggie John

New member
אני עצמי לא משמשת

בשביל לדחוף אנשים לצמחונות, בטח לא אחד על אחד. בשביל זה יש אנשים נחמדים יותר

למעלה