איזה יין יכול להחליף פורט במתכון

איזה יין יכול להחליף פורט במתכון

לרוסטביף?
 

ranlevy

New member
מתכון לרוסטביף או של רוטב לרוסטביף?

כי רוסטביף לכשעצמו לא מכיל יין - זה בסך הכל בשר צלוי. ואם ברוטב פורט מדובר: יין פורט אפשר להחליף ביין מדירה. לבישול בכל מקרה מומלץ להשתמש בפורט או מדירה טובים אך לא משובחים. את המשובחים כדאי לשמור לשתיה. אם אין לך לא פורט ולא מדירה, את יכולה להשתמש ביין אדום מתוק כרצונך, העיקר שתטעמי אותו לפני ותשתכנעי שאת מסוגלת לשתות כוס ממנו בלי בעייה. אבל אז זה כבר לא רוטב פורט, אלא רוטב יין אדום
בישול מוצלח ושנה טובה. -- רן.
 
היי רן../images/Emo70.gif

אנחנו מכירים..
(שרון אזולאי..) תודה רבה על ההערות וההארות
מדובר ברוטב כמובן וליתר ביטחון אצרף את המתכון. שנה טובה
 

ranlevy

New member
היי ויקי

לא ניסיתי את המתכון האמור, אבל מקריאה שלו נראה לי שלא כדאי להתפשר על היין להשריית הפירות. הטמפרטורה הפנימית בבשר לא מטפסת גבוה מדי במהלך הצלייה, מה שאומר שהיין שם לא יאבד הרבה מתכונותיו, ולכן חשוב שהוא יהיה יין טוב. מדירה, פורט, או יין מתוק אחד - העיקר שיהיה טוב. חוץ מזה שאם דרגת הצלייה חשובה לך, תרמומטר לבשר הוא השיטה הטובה ביותר לדעת כמה זמן צריך לצלות את הנתח. שנה טובה וד"ש. -- רן.
 
תודה שוב! אכן נראה לי שלא אסתפק

ביין לקידוש ואשיג פורט. לגבי מידת הצליה, כיוון שאני מארחת פולנים, הבשר צריך להיות מת..
אבל אשתדל לשמור אותו עסיסי. ויקי
 
למעלה