איזה יפה פולין אה ?

• פותח הנושא twigy
  • פורסם בתאריך

twigy

New member
איזה יפה פולין אה ?

הכל ירוק..אתה נוסע באוטובוס בשבילים מסתכל שמאלה רואה פרות מסתכל ימינה רואה בקתה מעץ, מסתכל למעלה רואה עננים מסתכל למטה רואה איזה חבר זרוק על האוטובוס עם במבה בנחיר.. לא סתם אבל עכשיו כשאני נזכר זה מקום מהמם, ואני זוכר שהרבה דיברנו אצלינו על הסתירה הזאת בין היופי של פולין והירוק לבין מה שהתחולל שם

מיכלוש7

New member
לכן לא הולכים לשם בקיץ../images/Emo70.gif

בקיץ באמת הכל יפה ופרחוני וירוק... בחורף הכל שחור לבן!! הרצפה לבנה, העצים גבוהים שחורים וחסרי עלים, השמים אפורים... אפילו כל הבתים שם אפורים מתקלפים! לא, פולין לא כזאת יפה...

Pukipsey007

New member
לא התחברתי לפולין.. :-|

אבל היו כמה שממש התאהבו בה
, אחלה להם
. היינו באביב, היה ירוק.. כ"כ ירוק שקשה להאמין שרק לפני 60 שנה היה שם משהו זוועתי. כשהיינו במיידאנק, המדריכה הקריאה קטע שבו ניצול שואה שהיה שם אמר שאם בתקופה ההיא היה במיידאנק דשא כמו היום, הם היו אוכלים אותו.

מיכלוש7

New member
...

ספרו לי על אשת עדות שהתלמידים לא האמינו לה שהם היו אוכלים דשא... אז היא התכופפה ואכלה... כדי להראות...

Pukipsey007

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo9.gif

אוסיף את זה לטאגליינס.. וכן, היו שם כלמני תופעות לא רגילות.

G r e e n y

New member
אני ממש התאהבתי..

פולין היא ארץ יפהפיה לדעתי, הנופים בה פשוט מדהימים.. וגם התלהבתי נורא מהרעיון שיש שלג בכל מקום (המסע שלי היה במרץ) למרות שאמרו לי שבטח אהבתי אותה כל כך כי אף פעם לא ראיתי מדינות אחרות באירופה..

thunderstorm

New member
יש בזה משהו...

חלק מהנופים שם כאלה מדהימים.. למרות שבכללי פולין הצטיירה לי כמקום מאוד אפור ועצוב... אבל אם כבר, באושוויץ ובאושוויץ בירקנאו חטפתי באמת הלם. אושוויץ זה מקום כ"כ ציורי... אבל גדרות התיל ומגדלי השמירה מראים מה זה באמת. ובירקנאו - מקום אינסופי, עם עצים גבוהים כ"כ באופק.... גם ביער לופוחובה זה היה ככה. מקום כ"כ שקט, מפחיד... הכל עצים גבוהים ודקים, ירוק... טיפה מושלג. ציורי, מפחיד, הכל ביחד...

nofar 250

New member
ממ ..

פולין יפה אבל היא כמו כל ארץ אירופאית אחרת אוסטריה יפה הרבה יותר פשוט בפולין הניגוד של היופי למה שהיה על פני האדמה הזאת הוא גדול מדיי וזה גורם לנו הנוער שמטייל בה לראות את היופי הזה בצורה אחרת אני חושבת.. אנחנו היינו שם בקיץ וכשהכל פורח וירוק מוזר לחשוב שמתחת לכל פיסת ירוק יכול להיות שקבור שריד של אחד מהעם שלנו :/

למעלה