איזה יצירות אופרה מדברות על אהבה נכזבת?

איזה יצירות אופרה מדברות על אהבה נכזבת?

אני מחפשת יצירות אופרה כואבות במיוחד בעלות עוצמה שמבטאות בצורה החזקה ביותר אהבה נכזבת. יצירות מוכרות קצת עדיפות אולם לא חייב כל עוד מדובר בביצוע חזק ועוצמתי. תודה רבה

Petrus

New member
אולי לא תמיד כנושא מרכזי

ואולי יש כמה בודדות שלא מזכירות את הנושא בכלל, אבל הרוב המכריע כן.

...מקדימה תרופה למכה ../images/Emo13.gif ---

לא, לא כולן. אבל בוא ניקח לדוגמא את האופרות שהוצגו השנה בבית האופרה שלנו: ארמיד, ליידי מקבת ממצנסק, בוריס גודנוב, הטרובדור, סיפורי הופמן, פלסטף, אריאדנה בנקסוס, כך עושות כולן, הטריטיקו (נחשיב אותן כ-3 אופרות נפרדות, כיוון שאנחנו עוסקים בעלילה: הגלימה, סור אנג'ליקה, ג'אני סקיקי). 11 אופרות, מתוכן 8 עוסקות במובהק בענייני אהבה, וגם ב-3 שלא (בוריס, פלסטף, ג'אני סקיקי) יש סיפור אהבה ברקע, גם אם הוא לא הסיפור המרכזי. מה לעשות שאהבה זה עדיין הכי מעניין?...

עד כמה שזכור לי

"סור אנג'ליקה" לא מתעסקת באהבה. לפחות לא באהבה רומנטית.....

טוב אל תהיי קטנונית ../images/Emo13.gif

לא רומנטית, אבל בהחלט נכזבת... והמלצה לכולם - לבוא לשמוע את אירה ברטמן שרה את התפקיד בימים אלו על בימת האופרה. מדהימה.

אם מדברים על אירה ברטמן אחרת,

בקאסט השני שרה את התפקיד דנה גלזר - קול קצת שונה, אבל גם היא עשתה את זה בצורה מופלאה בעיני (פשוטו כמשמעו - עלו דמעות בעיני).

זאת אמורה להיות אותה אירה ברטמן

ששתינו מדברות עליה,זמרת נהדרת באמת! את דנה גלזר אני לא מכירה...... אבל אין מה לומר שהאריה "SENZA MAMA" היא בין האריות הרגישות שנכתבו,גם הטקסט וגם המוזיקה נפלאים ורגישים! אני תמיד תמיד מתרגשת מהאריה הזו.

כן, אני יודעת (בקשר לאירה).

התכוונתי רק שבקאסט השני (זה שהוא לא אירה
) שרה את זה דנה.

למעלה