איזה כייף - התפתחות.

Iris-1

New member
איזה כייף - התפתחות. ../images/Emo132.gif

אני יודעת שלא כל ילד מתפתח אותו דבר וגם בתוך המשפחה כל ילד וילד שונה ובכל זאת הנה ההתקדמות אחרי שהייתי מצוברחת ומאוכזבת כל כך הרבה שבועות: דפנה מגלה סוף סוף עניין בצעצועים מלבד האצבעות שלה (של הידיים בלבד) והיא מושכת אותם אליה ומנסה להגיע אליהם וקובעת מטרות נייחות בשטח (צעצועים בצבעי ירוק - אדום - צהוב) ואני סוף סוף רואה אור בקצה המנהרה. והעניין השני - התפתחות נפלאה - אחרי שבוע של אי ניסיונות לשבת ניסינו היום שוב וכמובן ששוב נפלנו אבל אני גאה בה שהחליטה לנסות שוב לאחר הנפילה האיומה בשבוע שעבר. בנס לא קרה כלום. גם הפעם היתה נפילה חזקה וחבטה רצינית בשטיח - אבל בלי בכי כנראה שלמדה ומתחילה להפנים שהיא תנסה ותיפול ויהיה מכות. עדיין לא ניסתה מאז שנפלה שוב אבל לרצפה הגענו היום בחצי השעה האחרונה למעלה מ-10 פעמים שבמהלן היא מסתובבת ב-360 מעלות לכל הכיוונים כולל התהפכויות. אז זהו סוף סוף יש חיוך על פני ואני מקווה שהוא יגדל מיום ליום. מחר טיפת חלב תחזיקו לי אצבעות שיעבור בשלום. יש לנו בדיקת שמיעה, התפתחות - מעקב צעצועים, ושקילה. איריס.

Iris-1

New member
רותם שוב פתחה את הסנטר. ../images/Emo122.gif

זו רק הפעם הרביעית שלה השנה. אני לא יודעת מה יהיה עם הפרחחית הזו. נמאס לי כבר מהטלפונים של הגננות ששוב ושוב חבשו אותה היום וצריך ללכת לקופת חולים לקבל אנטיביוטיקה כי זה נראה להם חמור. האמת זה קרה אתמול בלילה (עמית חובש והוא טיפל בה) אבל היא לא נתנה לו עד הסוף לחבוש כמו שצריך ולכן זה נראה כמו שזה נראה . היא חזרה מהגן עם חבישה כמו של איש צבא אבל חובבנית מלאה פלסטרים וחלקי תחבושות לבנות. פתחתי הכל ואין דם רק הרבה קרישים ולכלוך. נסיון לנקות נחל אכזבה מרה הילדה לא נותנת לגעת במקום. זה רגיש וכואב לה. אפשר להבין אותה. בכל מקרה אני כבר לא יודעת מה לעשות איתה. ואם כבר בענייני פציעות אנחנו מדברים אז המפגש שהיה לנו הסתיים ואחרי שכולם הלכו היא טיפסה על הספה ועפה ממנה (יותר נכון גלשה לרצפה ביחד עם הכרית שעליה) וחטפה את כל השלבים שעליהם עומד המזרון ויש ביניהם רווחים בירך שלה. הצרחות היו עד לב השמיים. מזל שהשכנים לא דפקו בדלת כנראה כבר התרגלו. אין סימנים על הרגל אז זה בשבילי שוב סימן טוב. אני רק מקווה שהיא למדה את הלקח בעניין הטיפוס על הרהיטים. איריס.

מירי,

New member
למה לא רק אצבעות?

אני לא ממש יודעת בת כמה דפנה אבל.... שלב המישחק באצבעות הוא נהדר לדעתי , ממש רואים איך מגלים עולם ומגלים בהמשך את גופם. באופן כללי בגילאים צעירים הוא לא ממש צריכים הרבה משחקים , המישחקים הכי מוצלחים של ילדי היו אנחנו ההורים (האף השיער וכד..)

_גלית_

New member
נכון..../images/Emo13.gif

תומר נראה כל הזמן כאילו הוא סופר את האצבעות..
ועכשיו הוא התחיל לאכול לי את הסנטר...

למעלה