../images/Emo41.gif סדנאת עוגות שמרים צעד צעד ../images/Emo41.gif
אתמול נכנס לי ג'וק שבא לי להכין בצק שמרים. מפה לשם יצאו 2 עוגות שמרים במלית תפוחי עץ וחמוציות מיובשות, ועוגה אחת עם קקאו וקינמון. צילמתי את כל השלבים ואני שמחה להציג בפניכם סדנה צעד צעד שתראה לכם שאין מה פלחד משמרים (מודה פשעם גם אני פחדתי מהם). נתחיל במתכונים (הבצק ומלית הקקאו לפי קרין גורן, מלית התפוחים אלתור שלי): לבצק: 500 גרם קמח רגיל 1 כף שמרים יבשים או 1/2 שקית פירורי שמרית 100 גרם חמאה (או מרגרינה) 3/4 כוס חלב (או מים חמימים) 75 גרם סוכר (בערך 1/3 כוס) 1/2 כפית מלח 2 ביצים למלית תפוחי עץ - 2 כפות חמאה/מרגרינה 5 תפוחי עץ מוצקים מסוג יהונתן או גרנד סמיט 1/4 כוס חמוציות מסוכרות מיובשות קינמון טחון 2-3 כפות סוכר חום למלית קקאו קינמון: 200 גרם חמאה/מרגרינה 5 כפות קקאו 10 כפות סוכר קינמון טחון לפי הטעם אופן ההכנה: הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים. ממיסים את החמאה יחד עם החלב ומצננים מעט. מוסיפים לקמח את הביצים, הסוכר, המלח ומתחילים ללוש במיקסר. מוסיפים בהדרגה את החלב והחמאה עד שנוצר בצק חלק אך לא דביק מדיי. לשים 5 דקות או עד שהבצק נראה חלק וגמיש והוא ניתק מדפנות הקערה ומתרכז על וו הלישה. משמנים מעט את הבצק, עוטפים את הקערה בשקית ניילון או במגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח על השיש, או במקרר ללילה. (עדיף להתפיח במקרר ללילה כי אז הבצק פחות דביק ויותר קל לעבודה). אחרי שהבצק תפח מוציאים ממנו אוויר, מחלקים ל 4 חלקים מרדדים מכל חלק מלבן וממלאים לפי הטעם. מעצבים את העוגה, מורחים בביצה טרופה, מניחים להתפחה נוספת לחצי שעה ואז מורחים שוב ביצה ואופים בחום של 170 מעלות למשך 30 דקות בערך, עד שהבצק שחום ויפה ועשוי גם בצדדים. מלית התפוחים: מוציאים את ליבת התפוחים ומגרדים אותם על פומפיה גסה או במג'ימיקס, עם או בלי הקליפה (אני השארתי את הקליפה). סוחטים מעודף נוזלים. ממיסים בסיר קטן או מחבת את החמאה ומוסיפים את התפוחים הסחוטים. מבשלים מעט להתרככות ומוסיפים סוכר חום, חמוציות וקינמון טחון. כשהתערובת נראית רכה ואחידה מסירים מהאש ומצננים. שומרים במקרר עד השימוש. מלית קקאו: ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקקאו הסוכר והקינמון. מערבבים עד שיש ממרח אחיד. ועכשיו, הדגמה מצולמת צעד צעד איך מכינים את העוגות...
אתמול נכנס לי ג'וק שבא לי להכין בצק שמרים. מפה לשם יצאו 2 עוגות שמרים במלית תפוחי עץ וחמוציות מיובשות, ועוגה אחת עם קקאו וקינמון. צילמתי את כל השלבים ואני שמחה להציג בפניכם סדנה צעד צעד שתראה לכם שאין מה פלחד משמרים (מודה פשעם גם אני פחדתי מהם). נתחיל במתכונים (הבצק ומלית הקקאו לפי קרין גורן, מלית התפוחים אלתור שלי): לבצק: 500 גרם קמח רגיל 1 כף שמרים יבשים או 1/2 שקית פירורי שמרית 100 גרם חמאה (או מרגרינה) 3/4 כוס חלב (או מים חמימים) 75 גרם סוכר (בערך 1/3 כוס) 1/2 כפית מלח 2 ביצים למלית תפוחי עץ - 2 כפות חמאה/מרגרינה 5 תפוחי עץ מוצקים מסוג יהונתן או גרנד סמיט 1/4 כוס חמוציות מסוכרות מיובשות קינמון טחון 2-3 כפות סוכר חום למלית קקאו קינמון: 200 גרם חמאה/מרגרינה 5 כפות קקאו 10 כפות סוכר קינמון טחון לפי הטעם אופן ההכנה: הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים. ממיסים את החמאה יחד עם החלב ומצננים מעט. מוסיפים לקמח את הביצים, הסוכר, המלח ומתחילים ללוש במיקסר. מוסיפים בהדרגה את החלב והחמאה עד שנוצר בצק חלק אך לא דביק מדיי. לשים 5 דקות או עד שהבצק נראה חלק וגמיש והוא ניתק מדפנות הקערה ומתרכז על וו הלישה. משמנים מעט את הבצק, עוטפים את הקערה בשקית ניילון או במגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח על השיש, או במקרר ללילה. (עדיף להתפיח במקרר ללילה כי אז הבצק פחות דביק ויותר קל לעבודה). אחרי שהבצק תפח מוציאים ממנו אוויר, מחלקים ל 4 חלקים מרדדים מכל חלק מלבן וממלאים לפי הטעם. מעצבים את העוגה, מורחים בביצה טרופה, מניחים להתפחה נוספת לחצי שעה ואז מורחים שוב ביצה ואופים בחום של 170 מעלות למשך 30 דקות בערך, עד שהבצק שחום ויפה ועשוי גם בצדדים. מלית התפוחים: מוציאים את ליבת התפוחים ומגרדים אותם על פומפיה גסה או במג'ימיקס, עם או בלי הקליפה (אני השארתי את הקליפה). סוחטים מעודף נוזלים. ממיסים בסיר קטן או מחבת את החמאה ומוסיפים את התפוחים הסחוטים. מבשלים מעט להתרככות ומוסיפים סוכר חום, חמוציות וקינמון טחון. כשהתערובת נראית רכה ואחידה מסירים מהאש ומצננים. שומרים במקרר עד השימוש. מלית קקאו: ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקקאו הסוכר והקינמון. מערבבים עד שיש ממרח אחיד. ועכשיו, הדגמה מצולמת צעד צעד איך מכינים את העוגות...