איזה כיף לגלות שיש את הפורום הזה

JustME01

New member
איזה כיף לגלות שיש את הפורום הזה

בדיוק מה שחיפשתי
אני לומדת ערבית ומתעניינת גם בכל הקשור לתרבויות של מדינות ערב. הצעה לאמן החודש: הזמרת הלבנונית ננסי אג'רם. אני מכירה עד עכשיו רק 2 שירים שלה (ואת מה ששמעתי מאוד אהבתי). אחלה פורום, עוד אבוא לבקר הרבה!

Kanoun

New member
ננסי עג'רם نانسى عجرم

|ראשית ברוכה הבאה לפורום !!! אשמח לדעת באיזו מסגרת את לומדת ערבית: חוג, שיעורים פרטיים או באוניברסיטה. אין ספק כי ננסי עג'רם, 28 היא כוכבת-על בשמי המוזיקה הערבית
עג'רם, לא מפסיקה לעבוד ומשחררת להיטים ברצף, מאז התחילה לנסוק בשמי עולם המוזיקה הערבית. בעתיד ננסי עג'רם תקבל התיחסות רחבה. בינתיים הרי לפניך אחד השירים היותר יפים ורציניים שלה, משנת 2004, שמלווה בקליפ איכותי שבויים על ידי נאדין לבאקי. "אינתא איי" INTA EIH إنت إيه (בתירגום חופשי "למה אתה מתנהג ככה") ההפקה המוזיקלית- מהיותר טובות שלה, בין לבין יש כאן תיפוף של רוק וגיטרה חשמלית. הפעם בגוף הקליפ תירגום לאנגלית, השפה שהיא שרה הינה ערבית מצרית שכן בעולם הפופ זוהי השפה המובנת ביותר לכלל העולם הערבי, ולמען קליטת השיר ושיווקו - רבים מהאמנים הערבים מכלל ארצות ערב, שרים בלהג המצרי. http://www.dailymotion.com/video/x443dw_nancy-ajram-enta-eih-sub-ingles_music

JustME01

New member
איפה ניתן להשיג בארץ

את האלבומים שלה? ובכלל להשיג אלבומים של זמרים ממדינות ערב נראה לי עניין קצת בעייתי... אני לומדת במסגרת של קורס למתחילים. מזמן רציתי ללמוד את השפה, אבל תמיד חשבתי לעצמי שזה בטח מסובך מדי. עד שבסוף החלטתי ללכת על זה ואני לא מצטערת לרגע.
ושאלה כללית: כששומעים ערבית, איך ניתן להבחין באיזה להג מדובר?

Kanoun

New member
דיסקים בערבית בארץ.

אני שמח שאת נהנית מלימודי הערבית! את לומדת ערבית ספרותית או מדוברת? דיסקים בערבית ניתן להשיג בכל ישוב ערבי, אך קל יותר לחפש בגוגל -. שם יש הורדות חוקיות בתשלום ולא חוקיות-בחינם. לגבי הלהג- לפי המילים ודרך הגיית המלים-כגון במצרית האות ג' נשמעת כמו גימל בעברית, ובשאר מדינות ערב הגימל היא ג' כמו האות J באנגלית JAMILA / GMILA . בגדול - בתוך כל ארץ כן מבינים זה את זה אבל קיים שוני. הלהג הערבי בכל ארצות ערב כל כך מורכב, שאפילו בישראל בו מדובר הלהג הפלסיטני, קיים שוני מהותי בין להג ללהג. להג הבדואים, להג הדרוזים, ערביי הצפון, ערביי הכפרים או הערים... עם הזמן והניסיון תתחילי להבחין בדקויות ! בהצלחה!!!

JustME01

New member
אני לומדת ערבית מדוברת

ואגב, איפה אפשר למצוא תרגומים לשירים? לא חובה דווקא תרגום לעברית (אני מניחה שקשה למצוא). גם תרגום לאנגלית יהיה מצויין. כי אני מקשיבה די הרבה לשירים בערבית, ולצערי את רוב המילים אני עדיין לא מבינה...

דיסקים בערבית באזור המרכז

למי שנמצא במרכז - "וידאו אלפא" ביפו, ברח' יפת, ליד כיכר חאג' כחיל. יש שם הכל.

למעלה