איזה כיף מה שקרה לי בעקבות אכילת

איזה כיף מה שקרה לי בעקבות אכילת

אני בן 50 ומזה כמה חודשים אני בחולשה גופנית ומנטאלית קשה:
- לוקח לי שעה שעתיים לצאת מהשינה
- כושר גופני ירוד
- זיכרון לקוי
- ריכוז ירוד מאד מאד מאד!
- חוסר אכפתיות ואדישות.
- ובעיקר - תחושת 'עננות' ו'ערפ' בראש = brain fog שאין לרופאים שלי שמץ מה לעשות עם זה.
אני נוטה לאכילה בריאה, בעיקר מהצומח בלבד ובקושי דברים מהחי חוץ מעוף בשבת או גם פעם בשבוע משהו מהחי.
נמנע כמעט לחלוטין מסוכר לבן וקמח לבן, אורז לבן ומאפים מעובדים.
ובכל זאת - זה לא עזר.

הבוקר, נזכרתי שקניתי בחנות פירות יבשים שקית של 300 - 200 גרם אגוז ברזילי ואגוז אלסר [או איך שקוראים לעגולים הקטנים האלה. שכחתי...] - שניהם קלויים.
אכלתי מהם איזה 20 פריטים ותוך כמה דקות הרגשתי הרבה יותר טוב.
יותר חזק, יותר אנרגטי, יותר בהיר בראש.

למישהו/י יש הסבר?
האם זה רק החלבון שבזה?
עם מה לשלב?
אם יש מגבלה על כמה לאכול מזה?
מה בכל האבחון שלי לדעתם?

תודה לכל החמודים שיעזרו

Octopussy

New member
לגבי אגוזי ברזיל

אין לי הסברים אבל מהספרות ידוע כי:
אגוז ברזיל הוא בעל תכולה גבוהה של סלניום, שנחשב לאנטי אוקסידנט חיוני, וזרחן שאחראי לחילוף חומרים וליצירת אנרגיה בגוף.
ההמלצה היא 55 - 75 מק"ג (שזו תכולה של כ- 3 אגוזים ביממה).
היות שיש סכנה בעודף סלניום - עדיף להסתפק ב-2 אגוזים בלבד.

תודה לכולם

בענין רופא: כל בדיקות הדם שעשיתי לא מצאו כלום.
לעיתים חוסר בויטמין D ולעיתים ב B12.
לא תמיד.
לא יודע מה עכשיו

האם כדאי להגביל את כמות אכילתם של אגוזי פקאן או לוז?

פצית219

New member
כפי שנאמר, צריך להגביל צריכה של אגוזי ברזיל

כי יש סכנה של עודף סלניום. לא כל האגוזים מכילים רמות גבוהות של סלניום, זה תלוי בקרקע שבה הם גדלו. אבל אין דרך לדעת איזה מכילים ואיזה לא לכן מגבילים.

נטאשKה

New member
אני חושבת שהתסמינים שתיארת

מצדיקים הליכה לרופא ופגישה עם תזונתאית. שניהם, במקביל. אתה צריך לעשות בדיקות. יש לך חוסרים כלשהם כנראה.
תזהר מאכילת אגוזים רבים.

ו אולי

New member
אגוזים קלויים

קשה לי להאמין שהאגוזים עצמם ישפיעו על ההרגשה תוך כמה דקות,
מה גם שאגוזים קלויים פחות בריאים מאגוזים טריים, אם כבר לאכול אגוזים עדיף טריים וללא מלח.

מה שכן, אם האגוזים היו קלויים עם מלח, ובעיקר אם זה גם גרם לך לשתות הרבה, זה עשוי להעלות לחץ דם והתגובה הזאת יכולה להיות מהירה יותר.

לחץ דם נמוך ובעיות אחרות בויסות לחץ הדם והדופק עשויות לגרום לחלק מהבעיות שתארת, ומלח ושתייה משפיעים על זה מאד.

אם הבעיות שכתבת קשות וממושכות לדעתי כדאי לפנות לבירור רפואי מעמיק יותר

ladybug6

New member
מצטרפת להמלצות להבדק

בעיקר לויטמינים ומינרלים, אבל לא רק, צריך להסביר לרופא את התסמינים ולהתעקש שינסה להבין ביחד איתך למה.
במקביל אני ממליצה לנסות גם כיוונים אחרים, אולי בצורה של טיפול משלים (רפלקסולוגיה/דיקור ועוד) או דרך תזונה (נטורופתיה). חשוב לשלב פעילות גופנית כלשהי.

וכמו שאמרו מעלי - להגביל את צריכת אגוזי הברזיל!

וסתם בתור עצה, נסה לשלב בתזונה זרעי פשתן טחונים (ולאכול אותם מיד לאחר הטחינה) או זרעי צ'יה, בשביל חומצת אומגה 3. באגוזים תשלב גם אגוזי מלך שמכילים אומגה 3.
וכמובן לקחת b12 בכדור מסיס מתחת ללשון.

דבר אחרון, קח בחשבון שזה לא בהכרח קשור לתזונה, ויכול להיות שקורה משהו אחר בגוף שלך ואלו האותות הראשונים שלו. אתה כבר בגיל שנמצא בסיכון גבוה יותר לבעיות וכשלים למניהם, ואני מאמינה שאיתותים כאלה צריך לקחת ברצינות ולבדוק אותם היטב, ולא לחכות שמשהו יתקלקל לגמרי (לצערי, זו הגישה הקונבנציונאלית ברפואה המערבית, אבל זה לא אומר שחייבים לאמץ אותה וללכת אחריה כעיוורים).

רק בריאות

למעלה