איזה כיף! מצאתי רופאת ילדים מקסימה!

איזה כיף! מצאתי רופאת ילדים מקסימה!

בזכרון יש שתי מרפאות של קופ"ח. לשתי המרפאות יש רופא ילדים אחד. בבוקר הוא בזכרון צפון ובערב בזכרון דרום. אני לא אוהבת אותו מהפגישה הראשונה שלנו, כששיר היתה בת 4 ימים והוא לקח לה דם מגב כף היד באכזריות, לטעמי. אח"כ פגשתי אותו כדי לקבל הפניה לאולטראסאונד מפרקי ירך וזהו. בזמן האחרון שיר משפשפת את האזניים המון. היה לה קצת חום, פעם פה פעם שם אבל היא לא היתה ממש חולה. חשבתי שכדאי ללכת לבדוק ליתר בטחון. ביום שישי היינו במרפאה. היה רופא מחליף. חשבתי שאולי יש סיכוי לקבל בדיקה נעימה שלא תגרום לשיר טראומה מרופאים אבל כמובן שהתאכזבתי. הרופא השכיב אותה על המיטה, סובב את הראש לצד אחד ובדק אוזן אחת, סובב את הראש לצד השני ובדק את האוזן השניה ואז הרפה. כמובן ששיר בכתה נורא מהעלבון ואני ממש כעסתי. אח"כ הרופא רשם אנטיביוטיקה ל 5 ימים בלי להסביר לי מה ראה, מה יהיה ומה ההשלכות וביקש לבוא לביקורת אחרי שבוע. החלטתי שאני לא מוכנה יותר לקבל רופאים כאלה והתחלתי לחפש רופא אחר. באתר של קופ"ח מצאתי מרפאת מומחים בזכרון שיש שם 2 רופאי ילדים עצמאיים. היום הלכנו לפגוש אחת מהם ואין מה להשוות. הרופאה היתה עדינה לשיר בצורה בלתי רגילה. צחקה איתה ושיחקה איתה ותוך כדי משחק בדקה אותה. היא כמובן השאירה אותה על הברכיים שלי כדי שתרגיש בטחון. אחרי הבדיקה היא ישבה והסבירה לי מה ראתה ואמרה שלא צריך אנטיביוטיקה במצב הזה (מה שגם אני חשבתי) אלא אם יהיה לשיר חום גבוה (לא חד פעמי) או שהיא תסבול מכאב. היא כמובן רוצה לעשות ביקורת כדי לראות שזה לא נמשך יותר מידי זמן (ואם כן - אולי צריך להשתמש בכלים כבדים יותר). כל כך התרגשתי שמצאתי רופאה כזאת נחמדה עד שכמעט התחלתי לבכות. למרבה הצער היא עומדת ללדת אבל היא מבטיחה שיש לה מחליפה מאוד מחמדה אז אני מקווה לטוב. בכל מקרה, אני מקווה לא לפגוש אף רופא במהלך החורף (אפשר להיות אופטימים, לא?) שנהיה בריאים!!! חנה

../images/Emo32.gif דוחפת שאלה על טיולונים

הייתי בכפר השעשועים וראיתי טיולונים. מצא חן בעיני ה city runner של ד"ר בייבי. טיולון לא כבד אבל גם לא נידף ברוח, מתקפל קטן ונראה נח לילד. רציתי לראות אם רחל אחותי יכולה לקנות לי אותו באילת במחיר טוב יותר אבל שם אין את כפר השעשועים ולכן היא הלכה לרב-קט. להם יש עגלה בשם city runner של איזי בייבי ולא של ד"ר בייבי. זה אותו דבר או לא? אני צריכה ללכת לרב קט כדי לוודא? אשמח אם מישהי כאן מכירה את שני הטיולונים.

חנה, אני שמחה שהרופאה מצאה חן

בעינייך. לי יש ממש בעיה עם רופא הילדים שלנו. מצד אחד נראה שהוא מאד מקצועי (מתייחס לילדים מאד יפה והם אוהבים אותו) אבל התקשורת בינינו לא טובה. הוא לא מסביר עד הסוף, קצת מזלזל ונותן תחושה לא נעימה. כמה פעמים התשובות שלו לא נראו לי והלכתי לרופאים מומחים (פעם אחת על חשבוני אפילו) והתשובות שלהם היו זהות. אפילו שניים מהם הכירו את הרופא ואמרו עליו דברים טובים. הוא לא נלחץ, הוא לא דוחף תרופות וזה דוקא טוב. אבל... כרגע אני ממשיכה איתו למרות שרופאי ילדים אחרים שפגשתי (בחול המועד הוא היה בחופש) נראו לי הרבה יותר קואופרטיביים. בכ"ז הוא קרוב אלי לבית וזה מאד נוח. אבל אני מאד לא בטוחה בעניין...

טילי2

New member
אפונה, באיזה קופ"ח את? אם במאוחדת

יש לי בשבילך רופאה נפלאה בהרצליה.

שמחה לשמוע שמצאתם רופאה נחמדה.

מאוד חשוב שהרופאים יהיו רגישים לקטנטנים הללו. העיקר הבריאות.

יש לה שם???

אני עדיין לא מצאתי רופא/ה נורמלי. אחד בחדרה לא עובד כל פעם שצריך אותו. קיבלתי המלצות על אחת באור עקיבא, אמנם היא באמת בסדר ובודקת ולא ישר דוחפת תרופות, אבל האוכלוסיה שם...אלוהים לא נעים לי להגיד את זה אבל כמעט הלכו שם מכות בשתי הפעמים שהייתי שם, והכל על תור לרופא!!!! הייתי מזועזעת קשות, ממש ככה. ממש לא בא לי לחזור לשם שוב...

יש במרפאת רופאים עצמאיים שני רופאים

אני פגשתי את ד"ר חנה גסטר-ויצמן ויש שם גם את ד"ר אלחנן ברוקהיימר. הבנתי שגם הוא מקסים. הוא גם קרדיולוג ילדים.

אז את הולכת אליה פרטי?

או במסגרת קופ"ח? בכל מקרה, אני שמחה שמצאת רופאה לטעמך. אין שום סיבה בעולם ששיר תבכה בזמן הבדיקה. אם הרופא יודע את העבודה שלו, אז הוא יעשה הכל בעדינות וכמובן בזמן שאת מחזיקה אותה, כדי שהיא לא תבכה. גם לנו יש בעיה עם הרופא שלנו, שהוא דווקא נורא נחמד ובודק מאוד בעדינות והילדים לא מפחדים ממנו. לעומר היתה תפרחת חיתולים מאוד קשה והלכתי אליו שיבדוק. הוא נתן משחה עם סטרואידים וזהו. אמר שזה אמור לעבור תוך כמה ימים. לא רציתי לתת את הסטרואידים, והתשובה לא נראתה לי כי לא הייתי בטוחה שזה נורמלי שילד עושה קקי 8-10 פעמים ביום (למרות שעומר תמיד עושה הרבה קקי), למרות שהרופא אמר שאם זה לא שלשול אז אין מה לדאוג. בקיצור, הלכתי לרופאה אחרת, לא של הקופה, שאני מאוד סומכת עליה. קודם כל, היא רשמה משחה אחרת ללא סטרואידים. שנית, היא ציוותה עלי להפסיק לשבוע מוצרי חלב וגם נתנה לי את כל ההיגיון מאחורי ההוראה הזאת, וזה אכן עזר. עכשיו אני קצת מבולבלת, כי הרופא הרגיל שלנו נחשב טוב (יש לי עוד חברות שהולכות אליו ומרוצות מאוד), ואני לא יכולה ללכת לרופאה ההיא דרך קופ"ח, אבל אני כבר לא בטוחה שאני סומכת עליו.

אולי תנסי רופא אחר של הקופה?

הוא פישל במקרה הזה. גם לדעתי (הלא מלומדת) זה לא נורמלי שילד יעשה קקי 8-10 פעמים ביום. את יכולה ללכת לרופא אחר בשעות שהוא לא מקבל? (זה אפשרי בקופה שלי, מאוחדת).

אני לא מכירה אף אחד אחר

ולא בא לי לעשות ניסיונות עם הילדים. בהזדמנות זו - מישהו מכיר רופא ילדים טוב מאיזור הקריות?

אני לא חושבת שזה נסיונות. הרי אם

לא תסכימי עם הטיפול את לא חייבת לעשות אותו (כמו שכבר עשית...). אני ניסיתי שלושה רופאים וראיתי את ההבדלים. אחד בדק בצורה מאד מקיפה, מיד שלח לבדיקות נוספות ולרופא מומחה (שפטר אותנו ללא בדיקה רצינית כי אמר שמיד רואים שהכל בסדר), ופעם שניה שלח למיון (הרופא לא הבין מה רוצים ממנו). הוא לא לקח אחריות ואיבחן. בשני המקרים התברר שהכל היה תקין ושהיתה פה הסטריה קלה של הרופא
. רופא שני היה ממש מוצלח. הבדיקה היתה רצינית, ההסברים מקיפים וסבלניים, שלח לבדיקות כדי לפסול מחלות ובכל מקרה איבחן ורשם טיפול ללא העמסת תרופות. רציתי לעבור אליו מיד (למרות שהקליניקה שלו לא כל כך קרובה לבית שלנו) אבל התברר לי ששבועיים אחרי הפגישה הראשונה שלנו הוא נוסע לארה"ב להשתלמות
... רופא שלישי התגלה כמאמין גדול ברפואה אלטרנטיבית. אבל אני לא יכולה להגיד הרבה עליו כי בעלי הלך אליו בפעם האחת. מבחינת קופת חולים מותר פעם ברבעון ללכת לרופא נוסף ללא צורך באישורים.

אני הולכת במסגרת קופ"ח

המון זמן ניסיתי לשאול חברות ואמהות בסביבה אם יש רופא נחמד במסגרת קופ"ח ואף אחד לא ידע להמליץ. בסוף, כשהחלטתי להמר ולעבור אליה (היא מופיעה באתר של קופ"ח כללית) המליצה לי עליה אמא של אחד הילדים בבית התינוקות. אני יודעת שבסופו של דבר הייתי הולכת לרופא טוב באופן פרטי כי ההתנהגות של הרופא במרפאה שלנו ממש לא היתה מקובלת עלי, מעבר לזה שאני לא רוצה לתת אנטיביוטיקה כל כך מהר ולא בא לי להמרות את פיו של הרופא. (מספיק עשיתי את זה אחרי הלידה כשהוא הורה לי להפסיק הנקה ל 24 שעות ואני לא הפסקתי)

רק בריאות (ואם אפשר - עם חיוך...)

שמחה שמצאת רופאה שהיא גם יסודית ומוצלחת וגם נחמדה. אני שאלתי את האחות בט"ח אם יש רופא שהיא ממליצה עליו, והיא נתנה לי שם. היות וזה הרופא הכי קרוב אלינו פיזית (10 דקות הליכה) מבין רופאי הילדים של מכבי בת"א, הלכתי אליו לראות במה מדובר (בלי שיונתן יהיה חולה - מעין פגישת היכרות). כבר בחדר ההמתנה הוא מצא חן בעיני - הקירות עמוסים תמונות של ילדים שהוא מטפל בהם, ציורים, מכתבי תודה ואגרות ברכה (זה היה באזור ראש השנה) שמשפחות שלחו לו. יש שם לוח מודעות של כל מיני אנשים שיש להם מה לפרסם בענייני ילדים - גם בעלי מקצוע שונים וגם מטופלים שמוכרים דברי ילדים משומשים וגם מטפלות שמחפשות עבודה... יש שם המון צעצועים ושולחן קטן עם כסאות קטנים... כשנכנסנו לרופא הוא היה ממש נחמד, בדק את יונתן בעדינות, הוריד לו והלביש לו בעצמו את הטיטול (אחיות ט"ח לא נוגעות בחיתול גם אם הוא נקי לחלוטין, יש להן מן כלל כזה???), הסביר לי מה שרציתי לדעת ועוד כמה דברים שלא ידעתי שצריך לשאול... הספקתי כבר להיות שם שוב, ואותה התייחסות נעימה חזרה על עצמה.

ligo

New member
באמת מאחלת לך ולכולנו שלא נפגוש

שום רופא במהלך החורף. לנו היה בנשר רופא נהדר- צעיר ומקסים, שיחק עם מאי תוך כדי בדיקה, דיבר איתה ואפילו רשם במחשב שהיא ילדה בריאה וחמודה
בשבוע שעבר היינו ברחובות אצל רופא חדש והוא מהדור הישן. לא כל כך אהבתי אותו, למרות שהוא נראה מקצועי. הוא לא דיבר עם מאי בכלל, רק בדק אותה (ולא כתב שהיא חמודה...) בפעם הבאה אולי נלך לרופא אחר

למעלה