בדיקות לבדיקת נוגדנים ואז יודעים אם צריך לקבל חיסון. הבנתי שאדמת זה הכי קריטי במידה ונדבקים בה במהלך ההריון. כמו כן יש עוד כל מיני וירוסים שחשוב למצוא נוגדנים אליהם כמו CMV (אצלי למשל נמצא שהיה לי את החיידק בלי שידעתי ועכשיו אני מחוסנת למזלי) ממליצה לעשות את כל הבדיקות בשלב מוקדם גם אם לא מתכננים הריון בקרוב
וירוס הגורם למחלה שדומה למחלת הנשיקה, נפוץ בעיקר אצל ילדים קטנים (הם בדרך כלל נשאים) בעיקר בהפרשות שלהם - גם בחיתולים וגם ברוק ובדמעות. רוב האוכלוסיה נחשפה מתי שהוא לנגיף ולכן מחוסנת, יש אחוז קטן מאד של אנשים שלא מחוסן באופן טבעי אך עד כמה שידוע לי אין חיסון ל-CMV. פשוט נזהרים במהלך ההריון ובודקים שוב ושוב ושוב. הדבקות בנגיף הזה, במיוחד בשליש הראשון, גורמת למומים קשים. ובנוגע לאדמת - אתן זכאיות לחיסון אדמת נוסף חינם בטיפת חלב. השנתון שלנו חוסן רק פעם אחת - בכיתה ז´. גילו שזה לא מספיק והיום מחסנים תינוקות פעם אחת בגיל צעיר (נדמה לי 4 חודשים או שנה, לא בטוח) ועוד פעם בכיתה ז´. שימו לב ששולחים אתכן לבדיקת נוגדני אדמת - זו בדיקה יקרה ולכן רופאים נוטים להתעלם ממנה. במקום זה פשוט נותנים חיסון לאדמת מייד לאחר הלידה (כך מוודאים שבפעם הבאה אתן בטוח מחוסנות). עוד מידע לגבי בדיקות שכדאי לבצע לפני שנכנסים להריון תמצאו בפורום הריון ולידה
האם הייתה לך אדמת בילדותך. לי תמיד היה ברור שאצטרך לעשות את החיסון בגלל שלא היתה לי אף מחלת ילדים ולכן לא הופתעתי שלא הייתי מחוסנת ולכן קיבלתי לפני כמה חודשים מתנה... חיסון בכתף !
האדמת. החיסון שעשינו כשהיינו ילדות (בגיל 12 נדמה לי) אינו ערובה לקיום הנוגדנים היום (בכל זאת עברו אי אלו שנים מאז...). לא למשל הבדיקה הראתה שאין מספיק נוגדנים ונשלחתי לקבל חיסון בטיפת חלב ואז מומלץ לחכות 3 חודשים לפני שמנסים להכנס להריון - לידיעתכן.
לבדיקת דם לבדיקת נוגדני אדמת. זו בדיקת דם פשוטה שאפשר לעשות אותה בכל מרפאה. בדיקות נוספות הן בדיקות גנטיות שהרופא שלך ימליץ לך על המוצא שלך (אשכנזי או ספרדי) והוא גם יגיד לך איפה לעשות אותן.