איזה כיף, קיבלתי אתמול את התוצאות

סיגל2

New member
איזה כיף, קיבלתי אתמול את התוצאות

של הבדיקות הגנטיות והכל תקין, נשאר עכשיו רק שיגיעו התוצאות של נוגדני האדמת וזהו. המשך יום נעים סיגל

תוכי

New member
שאלה קטנה לי.....

אם לא הייתה לי אף מחלת ילדים איזה חיסונים אני צריכה לקבל (לא לדאוג בנתיים רק ליידע)

הילית*

New member
בעקרון הרופא שולח אותך לכל מיני

בדיקות לבדיקת נוגדנים ואז יודעים אם צריך לקבל חיסון. הבנתי שאדמת זה הכי קריטי במידה ונדבקים בה במהלך ההריון. כמו כן יש עוד כל מיני וירוסים שחשוב למצוא נוגדנים אליהם כמו CMV (אצלי למשל נמצא שהיה לי את החיידק בלי שידעתי ועכשיו אני מחוסנת למזלי) ממליצה לעשות את כל הבדיקות בשלב מוקדם גם אם לא מתכננים הריון בקרוב

ענתש

New member
CMV- ציטו מגלו וירוס.

וירוס הגורם למחלה שדומה למחלת הנשיקה, נפוץ בעיקר אצל ילדים קטנים (הם בדרך כלל נשאים) בעיקר בהפרשות שלהם - גם בחיתולים וגם ברוק ובדמעות. רוב האוכלוסיה נחשפה מתי שהוא לנגיף ולכן מחוסנת, יש אחוז קטן מאד של אנשים שלא מחוסן באופן טבעי אך עד כמה שידוע לי אין חיסון ל-CMV. פשוט נזהרים במהלך ההריון ובודקים שוב ושוב ושוב. הדבקות בנגיף הזה, במיוחד בשליש הראשון, גורמת למומים קשים. ובנוגע לאדמת - אתן זכאיות לחיסון אדמת נוסף חינם בטיפת חלב. השנתון שלנו חוסן רק פעם אחת - בכיתה ז´. גילו שזה לא מספיק והיום מחסנים תינוקות פעם אחת בגיל צעיר (נדמה לי 4 חודשים או שנה, לא בטוח) ועוד פעם בכיתה ז´. שימו לב ששולחים אתכן לבדיקת נוגדני אדמת - זו בדיקה יקרה ולכן רופאים נוטים להתעלם ממנה. במקום זה פשוט נותנים חיסון לאדמת מייד לאחר הלידה (כך מוודאים שבפעם הבאה אתן בטוח מחוסנות). עוד מידע לגבי בדיקות שכדאי לבצע לפני שנכנסים להריון תמצאו בפורום הריון ולידה

הילית*

New member
הרופא שחלי סימן V על המון בדיקות

מוציאים דם פעם אחת ובודקים הכל. ואיזה כייף שגלו שאני מחוסנת ל- CMV (מסתבר שהייתי חולה לפני כשנה במשהו ולא ידעתי שזה היה זה)

הילית*

New member
שמחה לשמוע !

האם הייתה לך אדמת בילדותך. לי תמיד היה ברור שאצטרך לעשות את החיסון בגלל שלא היתה לי אף מחלת ילדים ולכן לא הופתעתי שלא הייתי מחוסנת ולכן קיבלתי לפני כמה חודשים מתנה... חיסון בכתף !

סיגל2

New member
הילית, לא היתה לי כנראה אדמת ,אך

קיבלתי חיסון נגד אדמת כשהייתי קטנה לא זוכרת באיזה גיל, אז אני מקווה שיש לי בכל זאת עדיין נוגדנים.

שמופית

New member
שמחה לשמוע ומזדהה איתך ../images/Emo45.gif

קיבלנו עכשיו את תוצאות הטיי זקס והכל בסדר... איזו שימחה !

kisses

New member
בשורות נפלאות שומעים פה ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

בהצלחה לכולכם.

טליגלי

New member
מזל טוב על התוצאות, ובקשר לנוגדני ה

האדמת. החיסון שעשינו כשהיינו ילדות (בגיל 12 נדמה לי) אינו ערובה לקיום הנוגדנים היום (בכל זאת עברו אי אלו שנים מאז...). לא למשל הבדיקה הראתה שאין מספיק נוגדנים ונשלחתי לקבל חיסון בטיפת חלב ואז מומלץ לחכות 3 חודשים לפני שמנסים להכנס להריון - לידיעתכן.

punikum

New member
איפה בודקים אם יש מספיק נוגדנים?

אני אשמח לדעת. והאם יש עוד בדיקות שיש לעשותלפני שחושבים על הריון? תודה

סיגל2

New member
את צריכה לבקש מהרופא שלך הפניה

לבדיקת דם לבדיקת נוגדני אדמת. זו בדיקת דם פשוטה שאפשר לעשות אותה בכל מרפאה. בדיקות נוספות הן בדיקות גנטיות שהרופא שלך ימליץ לך על המוצא שלך (אשכנזי או ספרדי) והוא גם יגיד לך איפה לעשות אותן.

סיגל2

New member
תודה לכולכן על הברכות וגם על המידע

החשוב הנוסף שעזר לי מאד. תודה סיגל

למעלה