איזה כיף שיש פורום כזה - אנחנו חדשי

1הירוקה

New member
איזה כיף שיש פורום כזה - אנחנו חדשי

יש לי ילד מדהים בן שבועיים עם קלאב פוט אנחנו מטופלים בדנה ועשנו גבס שני ואנחנו רק בתחילת הדרך... כמה שאלות באיזה גיל מתחילים עם הנעלים ? האם כולם שמים אותם 23 שעות ביממה או שתלוי בחומרה ? כמה זמו צריך לשים אותם 23 שעות עד שיורדים ל18 שעות? זה ממש מדאיג אותי ? יש אנשים בפרום שטופלו אצל וינטרופ ולא שמו נעלים ועשו ניתוחון ? אשמח לשמוע ממטופלים של וינטרופ ועצות בכלל ...

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל מזל טוב לאמא הטריה
אני אמא לתותוש בן השנה וחודשיים עם ק"פ ברגל ימין. התינוק שלך ככל הנראה מטופל בשיטת פונסטי גם אנחנו מטופלים בשיטה זו בקפלן. הכללים אמורים להיות זהים. 5 גבסים, החלפה כל שבוע. אח"כ או סד או נעליים. אצלנו היה סד עד גיל 4 חודשים ואז הדניס בראון. בהתחלה 24 שעות. אח"כ קיבלנו הנחה של שעתיים. ניסיתי לכוון שהשעתיים יהיו בשעות הפעילות שלו. אח"כ גם שעתיים בשעות אח"צ. ההחלטה על השעות היא בהתאם להתקדמות. מגיל 7 חודשים (גיל העמידה) נעליים רק בלילה. אני מניחה שזה שוב אינדיוידואלי לפי מצב הרגליים. ואין לך מה לדאוג. תוכלי לקרוא אחורה דיונים בקשר לנעליים. זה אולי לא נעים (להורה, לתינוק זה כמו חלק ממנו) אבל גם לא נורא. ויש לנו 2 מטופלות של וינטראוב. הן בטח תכף יענו לך. ואת מוזמנת לשלוח לאורית מסר עם תאריך הלידה של הילדון ושלך לאורית (גן עדן היחידה). כך נוכל לחגוג יחד. ואת הסיפור שלכם אלי. הכל יהיה במאמרים.

1הירוקה

New member
ומה עם הניתוח הקטן להארכת הגיד

תודה על האיחולים הפורום הזה מש הצלה להורים שהייתי בהריון ממש בקושי היה את מי לשאול (אני אכתוב בקרוב את הסיפור המלא ) מה זה סד ? זה ברזל כזה ? לדעתי וינטרופ עושה גבסים עד גיל חודשים שלושה שזה לפחות 8 גבסים ? וגם כמעט כולם עוברים אצלו את הניתוח להארכת גיד בהרדמה חלקית ? מישהועבר אצלהם את הניתוח ? הבנתי שדר שגב שעושה את הגבסים גם עושה את הניתוח ? איך התינוק מרגיש אחרי הניתוחון ? כמה זמן הייתם עם הנעלים 24 שעות ביממה ? וכאשר מקבלים את הנעלים כל כמה זמן מגיעים לבית חולים ? היה לנו שיפור של 2 נקודות מלאות אחרי גבס אחד האם זה בשורה טובה ? מה זה המכשיר הבנתי שלפעמים לפני הניתוח הקטן נותנים מכשיר בתקווה להימלט מהניתוח כל כך הרבה שאלות אשמח לקבל תגובות תודה

גווניבר

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

זה פורום בן 11 ימים, כולנו חדשים (אני מאתמול) לפני שאת חושבת על ניתוח, כדאי שתתיעצי עם כמה רופאים. מניסיון- לכל רופא יש גישה שונה לניתוחים. אם את רוצה לדבר איתי (תוכלי לקרוא את הסיפור שלי בדף המאמרים, או כאן למטה) תשלחי לי מסר. נשמח לעזור בכל דבר שנוכל!!!

נכון מאוד

יש כאלו שבאופן אוטומטי עושים ניתוח. אנחנו למזלנו נפלנו על אחר "שנותן צ'אנס". ואכן לא הזדקקנו לניתוח. יכול להיות שזה יקרה בעתיד אך הסיכוי לכך לא גדול. בכל מקרה, זה יותר "טיפול" מאשר ניתוח. הרבה עושים זאת בהרדמה מקומית. יש כאן חברים שיוכלו לספר לך מנסיונם האישי. לפי פונסטי (לינק לאתר שלו בקישורי הפורום) 80% זקוקים לניתוח. לגבי הסד - אצלנו הסד היה מפלסטיק ונבנה לפי מידות הרגל. הוא מכסה את אותו האזור שמכסה הגבס. אני מקווה בקרוב להעלות תמונות של כל המכשור. לאיזה מכשיר התכוונת? הדניס בראון? ומה זה נקודות? זה מינוח שלא מוכר לי.

שלום לירוקה, אנחנו מטופלי ויינטרוב

אבל טל בן 6 כמעט וגם עבר שני ניתוחים. הוא נולד עם קלאב רק ברגל אחת. אני חייבת לציין כאן שיש הרבה שיטות שונות וכולן מתאימות אינדבידואלית לכל רגל ולכל חומרה של קלאבפוט. קשה להסיק מילד אחד לאחר, כי גם אותו רופא יכול לטפל אחרת בשני ילדים שונים אצלו בבית החולים תלוי מה מידת חומרת הקלאב ואם זה ברגל אחת או שתיים. ירוקה, דבר אחד חשוב, בחייםםםםםםםם אין ניתוחי קלאב פוט בהרדמה חלקית. כולם ניתוחים בהרדמה מלאה והכאבים אחרי כן, לפחות 48 שעות, די חזקים. טל היה על מורפיום במשך יומיים גם בניתוח כשהיה בין שנה וגם בניתוח של לפני שלושה שבועות בדיוק. עם המורפיום אפילו היו לו כאבים. אלה ניתוחים מאוד מורכבים בתוך הרגל וכרוכים בכאבים לא פשוטים. אין סיכוי להרדמה חלקית. לגבינו באופן אישית, היינו מגובסים לשבוע-10 ימים מהיום שטל נולד ב"דנה" ועד גיל 6 חודשים בהפסקות של יום-יומיים בין גיבוס לגיבוס. בגיל 6 חודשים קיבלנו סד לרגל אחת עם נעל והוא ישן איתו לפחות 10 שעות בלילה. בגיל 10 חודשים הוחלט על ניתוח כי הסד לא הצליח לתקן את העיוות. הניתוח היה מוצלח אך הגיד תמיד הראה חולשה מסוימת שבשנה האחרונה הוחמרה מאוד והוחלט על ניתוח להעברת גיד בכף רגל שמאל מצד ימין של כף הרגל לצד שמאל שלה. אנחנו כרגע בגבס ובכיסא גלגלים למשך 6 שבועות (נותרו עוד 3 וחצי שבועות) ואחר כך נעבור לגבס קצר עד מתחת לברך למשך 4 שבועות. אחרי זה פיזיו. מקווים ומחזיקים אצבעות להצלחה מלאה של הניתוח. מאחלת גם לכם דרך קלה. תבצעו כל מה שיגידו לכם, לפי ההוראות. ותנו לקטנצ'יק המתוק ים של אהבה. שלכם, יעל

ירוקה, נפל לי האסימון../images/Emo12.gif

מרב שאני בלחץ להספיק דברים, לפעמים אני לא קוראת הכל ורק אח"כ הכל נופל בשכל הקטן

לגבי ניתוח להארכת גיד

ל-1 הירוקה שלום, לקח לנו קצת זמן לקרוא את כל ההתכתבויות שהיו לך עם שאר ההורים, אין ספק שכל רופא מטפל בשיטה קצת שונה והכל גם תלוי ברמת הק"פ. אנחנו, כפי שספרנו מעט, הורים לאפרת בת חצי שנה ומטופלים אצל פרופ' פורת בהדסה עין כרם, בשיטת דר' פונסטי. אפרת גובסה מיד עם לידתה, הוחלפו לה כ-9 גבסים, עד גיל חודשיים ואז היא עברה ניתוחונצ'יק בהרדמה מקומית שארך רבע שעה להארכת הגיד. לאחר הניתוח היא היתה בגבס למשך 3 שבועות. ההתאוששות מהניתוח היתה קלה מאד באופן יחסי ובודאי לעומת הסיפורים של ההורים האחרים. מיד עם הורדת הגבס של הניתוח עברנו לדניס בראון עם נעלים אורטופדיות, אבל על כך בהזדמנות אחרת. נשמח תמיד לייעץ ולעזור , אנחנו מהאופטימיים ורואים חיובי. ו-נ.ב. יהיה נחמד אם תכתבי את שמך ושם תינוקך . . . להתראות אילן וחנה

היי לך../images/Emo140.gif

ברוך הבא, עוד לא הכרנו רשמית, אני אורית אמא לתמיר בן שנה שמטופל בתל השומר גם מטופלים בגבסים ותמיר עבר ניתוח להארכת הגיד שהיה באמת בהרדמה מלאה,אבל בערך שעה אחרי הניתוח הילד היה כמו חדש, השתולל ואפילו צחק ויום לאחר מכן הלכנו הבייתה חוץ מפלסטר על המקום וגבס ע נ ק, בגלל שמישהו לא מקצועי עשה לו, לא הרגשנו כלום ולא נתנו כלום, אקמול , מורפיום וכד' מקווה שלא תצטרכו את הניתוח ובכל מקרה, גם אני נורא חששתי אבל לשמחתי החששות התבדו. יום נעים אורית

אורית, אני טעיתי, טל עבר ניתוח ל...

העברת גיד ולא הארכת גיד לכן זה היה הרבה יותר קשה מבחינת ההתאוששות. היו צריכים לפתוח בצד ימין, לחתוך, להעביר דרך חור נוסף שניקבו למעלה בכף הרגל, להשחיל דך עצם קטנה ולצורך זה קדחו חור בעצם, ולתפור את הגיד במקום האחר, בצד שמאל. זה כמובן הרבה יותר קשה וכואב. לכן, התייחסתי בתשובה שלי לניתוח העברת גיד ולא הארכת גיד. זה כנראה גם ההבדל בהתאוששות מניתוח כזה.

שלום

ברוכה הבאה והמון מזל טוב
יש לי קצת מחלוקת עם אמא של תושתוש בנוגע לזמנים של הנעליים. לפי מה שידוע לי ומה שפונזטי כותב אין קשר בין חומרת הרגל לבן הזמן שצריך לשים את הנעליים. תוכלי למצא את זה בחוברת שלו שמצורפת אצלינו באתר (ואולי גם כבר כאן, אין לי זמן לבדוק) אז ככה: 23 שעות שלושה חודשים אחרי שמורידים את הגבס האחרון, שזה בארך גיל חצי שנה. אח"כ 18 שעות ובהדרגה הורדה ל14 שעות ביממה בזמן שנת לילה צוהריים וכו'. זה מינימום על גיל שנתיים ועדיף עד גיל שלוש. במידה וזה ממש לא מסתדר עם האופישל המתוקים אז שנתיים. את החזרה של הבעיה אפשר לראות לרב עד גיל 4. סליחה על הקורקטיות אבל אני ממש ממהרת. המון הצלחה עידית נ.ב האם זו את שכתבת לי אימייל היום? סתם סקרנית

אין לנו מחלוקת ../images/Emo8.gif

כי אני לא מספיק מבינה בזה כדי לטעון טענה כלשהי. אני יכולה לספר איך היה אצלנו עם ק"פ קל יחסית. צריך לזכור שהגענו לדניס בראון רק בגיל 4 חודשים ולפני זה היה לנו סד.

זויות הנעלים ברגל אחת...

זויות הנעליים שונות כאשר יש רק ברגל אחת קלבפוט. הרגל עם הבעיה- 70 מעלות ובלי 40-45 מעלות. כאשר הבעיה בשתי הרגלים שתיהן על 70 מעלות

למעלה