איזה כלי!!!

rusty2223

New member
איזה כלי!!!

עם איזה אביזרים אתם משתמשים!!! לפנסלינג,אינקינג,קולורים וכו´

ailag

New member
מה שבא ליד :)

יש לי תמיד עפרונות ליד המחשב (בד"כ אני משתמשת ב"מקצועיים" שקנו לי). אבל בגלל הבלגן ששורר אצלי באופן קבוע, המקור הטוב ביותר לדפים הוא המדפסת. וזה דווקא יוצא לא רע! יש לי גם sketchbooks, אבל מעצבן לסרוק מהם. חוץ מזה, יש לי sketchbook שהולך איתי תמיד. אבל עם הסגנון שלי לפחות, לא צריך הרבה. למרות שלפני שהרגתי את העטים ה"מיוחדים" שלי, היה הרבה יותר כיף
והרגע גיליתי שאחד חזר לחיים - faber-castell 0.3?

yonabarak

New member
נייר טוב

לפנסילינג הכי כדאי להשתמש בנייר עבה, בריסטול 240 גרם, ככה שגם את אתה מתחרע עליו בקיווקווים ומחיקות הוא עדיין מחזיק את הציור ולא מתקמט. לאינקינג, אם אתה עובד ידני, מומלץ להשיג או לבנות שולחן אור (ע"ש אביב), שזה תיבה עם ניאון וזכוכית חלבית (או פרספקס), כך שתוכל לעשות את האינקינג על דף נפרד מהפנסילינג.

*GormE*

New member
המלצה שלי-

תמיד תסתובבו עם מחברת קטנה ובתוכה כמה ציורים שאתם אוהבים. לא בכדי לעשות רושם אבל הזדמנויות צצות ברגעים הכי מפתיעים אז כדאי להיות מוכנים.

ailag

New member
לא רק זה

לפעמים פתאום רוצים לצייר, יש רעיון ואין איך.. לפני כמה זמן הייתי באוניברסיטה, הסבירו לנו על התואר שנעשה בפיזיקה. זה היה כ"כ מגוחך, שיומיים אח"כ, בטיול לצפון, באמצע הלילה לא יכולתי להרדם עד שישבתי בחוץ שעה-שעתיים וציירתי את כל הרעיונות לקומיקס ביקורתי :) בבוקר הם נראו סתמיים, אבל ב-3 בלילה.. לפעמים גם בא לצייר סתם משהו יפה. או שמשעמם.

*GormE*

New member
עוד משהו

שאני רוצה תשומת לב (אנערף- להתחיל עם מישהו וכו´) כל מה שאני צריכה זה לצייר משהו. אחר כך יבואו אלי בזחילה *מתוך הספר- איך איבי מבזה את האמנות, בקרוב בחנות הסמוכה לביתכם*

chatenoire

New member
כלים

את הפנסילינג אני עושה על עמודים מיוחדים מחו"ל שנועדו לציור קומיקס (זה מתבטא בעיקר בעובדה שיש עליהם ריבוע), עם עפרון מכני שמחזיק עופרות HB 2 מ"מ (יש לו את המחדד הכי מגניב...). כשעשיתי אינקינג - כמה מפוקפק שזה היה - השתמשתי בציפורן ודיו על A4 של מדפסת, שהיה קצת בעייתי בגלל שא) הציפורן העלתה חלודה ולמרות זאת המשכתי לעבוד איתה, ב) הדיו תמיד לא התאים וג) לא הצלחתי למנוע את הדליפות המעצבנות. את הקולורינג אני עושה במחשב עם עט הוואקום-גראפייר שלי, ומשתדלת ללמוד כל הזמן ומכל דבר. קולורינג זה באמת לא פשוט כמו שגורמים לזה להשמע.

toonamir

New member
הכלים שלי

אני בדרך כלל מצייר קומיקס על נייר A3, נייר כפול מגודלו של נייר מדפסת (A4), נהגתי לעבוד עם עפרונות 4B, היום אני עובד עם HB, אך שוקל לחזור... את האינקינג אני עושה בעזרת שולחן אור על דף נפרד (כמו שהוזכר קודם). אני משתמש בעט Faber Castel- PITT artist pen B שהוא עט בעל איכויות של מכחול, ניתן לשלוט בעזרתו בעובי הקו, ללא טיפטוף דיו שהורס את הקומיקס. ניתן לקנות אותו בחנויות "ארטא". לקווים דקים יותר אני משתמש בעט פיילוט V5, או בשפת היום יום "עט רגיל".
אמיר "I shot the sheriff" אבני

illustrator

New member
לאינקינג

עט מסוג felt-tip. האהוב עליי הוא של חב´ staedler, אך מאחר ונהיה קשה למצוא אותם, אני מנסה חדשים. וגם מכחול עגול עם ראש חד ודיו.

apathic

New member
שאלה...

מה זה לעזאזל Q-TIP ?! שמעתי פעם שזה טוב למילוי שטחים גדולים בשחור. האם זה נכון, ואיך בדיוק? שמעתי גם הרבה זילזולים, אבל אני מעדיף לשמוע מאנשים שבאמת השתמשו בזה. אם יש כאלה כאן... ו..אני לא חושב שיש לי מה להוסיף, אבל שיהיה... אני בניתי לעצמי את התיבת/קופסת-אור הזאת, וזה דבר מצויין. אני לא מסוגל כבר לצייר עם עפרונות HB כי איתם ציירתי ב-12 השנים האלו שהייתי אמור ללמוד בהם. אני משתמש בעיקר ב-3B ומעלה (לא כולל B8 ו-B9 כי כבר אין לי). לפעמים אני גם עושה סקיצות עם עטים, זה מאוד עוזר אחר-כך באינקינג... ובקשר לאינקינג באמת... אני משתמש במכחולים קטנים שאספתי ובדיו שחור ולבן. אם אין לי כוח או שזה לא מתאים אני משתמש בעטים שונים. אפשר גם לעשות אפקטים עם כל מיני מברשות שיניים שלא משתמשים בהן כבר, או ספוגים (ספוגים זה ה-דבר.. לא, באמת. כדאי לנסות) או כל דבר שהדיו נדבק אליו בכמויות. קולורינג... תלוי לאיזה כיוון הולכים. טושים, עפרונות צבעוניים, פוטושופ? שחור-לבן? אני לא אגיד לאף-אחד איך לצבוע את הקומיקס שלו. ו.. אממ.. תענו לי על השאלה בבקשה. זה מציק לי כבר שנתיים אם לא יותר.

chatenoire

New member
Q-TIP?...

סביר להניח שאנחנו מדברים על דברים שונים לגמרי, כי למיטב ידיעתי Q-TIP הם המקלות עם הצמר-גפן משני הצדדים שמיועדים לניקוי אזניים וחיטוי דברים.

apathic

New member
לא, זה נכון

השם דומה, אבל לפי מה שהבנתי לא מדובר באותו דבר.

illustrator

New member
לדעתי...

יכול להיות שבאמת מדובר באותו דבר. טבול את זה בדיו ונסה למלא חללים שחורים. אם זה סופג דיו בצורה טובה, זה יכול לחסוך טבילות חוזרות ונשנות של המכחול בדיו.

למעלה