איזה כתבה מדהימה על עידן!

omribra2

New member
איזה כתבה מדהימה על עידן!

איזה בנאדם!!נהניתי גם לראות קטעים מהחזרות ומההופעה!
רואים אותו בחזרות עושה את הינך יפה..למה הוא לא עשה את זה בהופעה???לא נורא נסלח לו חחח
מחכה בקוצר רוח לבית האופרה..ואני מת להצטלם איתו ולהגיד לו כמה הוא מדהים!
עכשיו רק שאלה אחרי ההופעה בבית האופרה אני פשוט צריך להישאר באולם ולקוות שיקראו לי להיכנס מאחורי הקלעים?

על קריירה וגידול ילדים

ממש כתבה מעולה. וכמו תמיד מעוררת מחשבה.
בסוף עידן אומר שהוא רוצה להיות אבא מושלם אבל לא נראה לי שיש דבר כזה.

כשילדתי את הבן הבכור שלי התחלתי לקרא כל מיני ספרים על הורות ופסיכולוגיה ונפלתי על משהו שאמר הפסיכולוג האנגלי וויניקוט שמאוד עזר לי. יש לו קונספט שנקרא ''אם טובה דיה''. אמא - או אבא- לא יכולים להיות מושלמים. כי אנחנו לא יכולים למלא את כל הצרכים של ילדינו. זה בלתי אפשרי וזה גם לא רצוי. בנוסף אם בקריירה שלנו אנחנו יכולים לשלוט על הרבה דברים בהורות יש המון דברים שאין לנו שליטה עליהם. יש תינוקות שבוכים כל הזמן. יש שבוכים פחות. יש ילדים בעלי אופי סוער ויש ילדים רגועים. בקיצור צריך לשחרר ולקבל. וזה דבר מקסים. כי אם רוצים להיות הורים מושלמים-גם אני בהתחלה רציתי להיות אמא מושלמת ומעט נעלבתי ממה שאמר וויניקוט- אנחנו תמיד נרגיש אשמים. ואין צורך בזה.

כשעידן דיבר על הקריירה שלו העצות שהוא נתן לגבי קריירה מוזיקלית יכולות להתאים גם להורות.
עידן אמר שהוא לא משווה את ההצלחה שלו להצלחת אומנים אחרים אז גם לא צריך להשוות את עצמנו להורים אחרים. ''הילד של פלוני יותר ... משלי. למה? מה אני עושה לא נכון?''
לא צריך לסמן וי. ''הורה טוב עושה ככה גם אני צריך לעשות ככה''.
ואולי אחד מהדברים הכי חשובים הוא העצה שעידן נתן לנגנים ולזמרים לפני ההופעה
לנשום עמוק ולהינות
למה?
כי אחת מהמתנות הכי שוות שאנחנו יכולים להעניק לילדים שלנו זה ההרגשה שאנחנו נהנים להיות איתם. ככה הם ירגישו שווים ומוערכים.

יום נפלא לכולם

אין דבר כזה הורה מושלם

די מובן שהורים לעתיד או הורים בתחילת דרכם רוצים להיות מושלמים לילדיהם.
עם הזמן הם יגלו שמספיק להיות הורה טוב- הורה שמעניק חום ואהבה
, הורה ששם גבולות לילד, הורה שמלמד את ילדו ונותן לו ביטחון להאמין בעצמו.
מסכימה איתך שאם הורים ינסו כל הזמן להיות מושלמים עבור ילדיהם, ירגישו בסופו של דבר אשמים.

אני לא בטוחה שעידן התכוון שהוא ישווה את עצמו להורים אחרים.
התחושה שלי הייתה שהוא יודע שהוא יהיה "אבא פיצוץ" כי הוא כ"כ רוצה ובשל לזה.
אני מאמינה שעם ילדים הרבה פעמים צריך פשוט לזרום, לתת להם להוביל (כמובן עד גבול מסוים) ותפקיד ההורים הוא רק לנתב ואפילו למצוא את הרגעים להשתובב איתם ולחזור להיות שוב ילדים.

נכון מאוד

נכון. גם אני רציתי להיות אמא מושלמת בהתחלה. אבל עם הנסיון מבינים מהר שאין דבר כזה...

לא התכוונתי בכלל שעידן חושב להשוות את עצמו להורים אחרים. התכוונתי שהעצות שהוא נותן לאומנים צעירים יכולות להתאים גם להורים. דווקא נראה לי שמכוון שעד עכשיו הוא לא השווה את עצמו לאף אחד אחר מבחינה מקצועית יהיה לו קל יותר לעשות זאת כהורה...

כתוב במשלי ''חנוך לנער על פי דרכו''. כל תינוק נולד עם יכולות וכשרונות שונים. ותפקיד ההורה זה להכיר טוב טוב את הילד שלו כדי שהוא יוכל להבין מה זה ''דרכו''. לכן כל כך חשוב להיות עם ילדינו. כי איך אנחנו נכיר אותם אם אנחנו בקושי נמצאים אתם. אבל מצד שני חשוב שלא להפוך את ילדינו למרכז העולם אם רוצים לגדל ילדים אמפטיים וקשובים לזולת. הכל עניין של איזון.

בקיצור יש הרבה אתגרים בהורות אבל אין דבר יותר כיף מענין משמח ומעורר אשראה מאשר להיות הורה.

כתבה מעולה

כמות הדמעות שירדו לי שראיתי את הכתבה ענקית.

טוב אז מי בא להופעה ב1.8 ??
אני רוצה לקנות כרטיס.

למה ירדו לך דמעות?

בגלל שלא היית בהופעה בקיסריה או שבסוף כן היית?

אני כבר מזמן החלטתי שאת צריכה לעבור לתל אביב. את חצי מהזמן שם, לא??

כי עידן מרגש אותי

יש הבדל גדול בין להסתובב בת''א ואחרי זה לחזור לעיר בה גרים.. לבין לגור בה.

omribra2

New member
בכתבה עידן אמר שהוא רוצה לעשות הפסקה

נלחצתי מזה מאוד..אני מקווה שהוא לא יפסיק עם המוזיקה..הוא אומר שהוא צריך הפסקה אז מתי יצא הדיסק הבא???

rickyariel

New member
הופעה בלי עידן

זה כמו גוף בלי נשמה...קשה לומר אך לא בטוח שהייתי הולכת להופעה כזו

לא, לא הייתי הולכת

אבל מה שכן, הייתי נותנת למישהו אחר לנגן על קלידים.. ושעידן ייצטרף לזמרים באמצע

למרות שקשה מאוד יהיה בלי עידן בצד שמאל של הבמה על הקלידים.

omribra2

New member
אין כזה דבר הופעה בלי עידן

ועידן חייב להיות על הפסנתר..וכשהוא יושב בצד הוא יכול לראות את הכל והוא יכול לנהל את ההופעה ביותר קלות, עכשיו תגידו מישהו יודע מה זה הסימנים שעידן עושה עם הידיים כמעט בכל שיר שהוא שר?האם זה סימנים לנגנים?או שככה יותר קל לו לספור את ההפסקות בנגינה?

omribra2

New member
הוא כל הזמן מזיז את הידיים..

נגיד אם אני לא טועה בחלומות של אחרים, או בשאריות של החיים אם תשימו לב הוא כל הזמן מסמן דברים עם הידיים.
יותר מאוחר אעלה סרטון

omribra2

New member
לא מצאתי סרטון..

כאילו אני יודע שיש אבל לא מצאתי ולא היה לי כל כך כוח לחפש חחח..
אבל תנסו לשים לב בהופעות הוא מזיז את הידיים ומסמן כל מיני הפסקות כאלה עם הידיים...

למעלה