איזה לילה... או: מישהו יכול לנחש?

zimes

New member
איזה לילה... או: מישהו יכול לנחש?

אנחנו ממש לא מבינים מה עובר על הדס, אולי יש למישהו רעיון? השבוע, היה לילה אחד בו הדס התעוררה בוכה מאוד, לקח כמה דקות עד שהחלטנו להחליף לה חיתול. הורדנו, לא הספקנו לשים חדש, עשתה פיפי, נרגעה, ינקה שקטה, ונרדמה. פרשנו מגבת על הפיפי, המשכנו לישון. אח"כ - התעוררה להנקה בצד השני, חזרה לישון, ואז היו שתי התעוררויות קטנות בהן היא עשתה פיפי, יללה טיפונת, לא התעוררה, והמשיכה לישון. (לא הערנו אותה כדי לחתל אותה - דאגנו שיהיה לה חם בשלול שלה). חשבתי שזו אולי צריבה או דלקת או משהו, באמת היה לה קצת אדום בפות, מרחנו משחה (אנחנו והמטפלת ואמא, כל אחד בתורו...) הלילה היה משהו דומה אך שונה. היא התעוררה עם בכי הרבה יותר גדול. נגיד 5-10 דקות של בכי עם בעיטות והתקשתויות. מתישהו הורדנו את החיתול, שהיה יבש, והיא עשתה פיפי, מה שלא הרגיע אותה בכלל. כל הזמן של הבכי הצענו לה, לסירוגין, ציצי, פורמולה ומים - לא רצתה כלום. באיזשהו שלב פתאום היא נרגעה, ינקה, ונרדמה. בבוקר, ד" - קמה עם חיתול יבש לחלוטין, בלי בכי, ועשתה פיפי בלי שום רמז לסבל. דיווח "מהשטח" : עכשיו (כמו גם אחרי הלילה ההוא) עשתה קקי שלשולי. מישהו? רעיונות?

ליאת +

New member
לא כל כך הבנתי למה אתם

משערים שמדובר בדלקת ולמה החלפתם חיתול? הרי יכול להיות שמדובר בחלום רע? או בכאבי אוזניים? מהנסיון שלנו: חלק גדול מהדברים האלה (=בכיות לא מוסברות בלילה) חולפים ועוברים מבלי שנדע את הסיבה (יש לי זוג חברים שאמרו פעם שכשהילדה תתחיל לדבר הם מייד ישאלו אותה מה הייתה הסיבה לכל בכי ולכל לילה לבן נטול סיבה)

zimes

New member
הבכיות האלה כל כך נדירות אצלינו

שאנחנו קודם כל מחפשים משהו פיזי שמציק. (את האזניים אני לא מצליחה לבדוק בעצמי
) הדס גם כזאת שמורידה שמיכות כי הן מציקות לה, היו לילות שהורדת מכנסיים הרגיעה אותה, אז אלה כיווני החיפוש הראשונים. (אולי היא היפר סנסיטיבית? מהשרשור אתמול התחלתי לחשוב גם על זה. אוח כמה רע לדעת על מחלות - תמיד מוצאים למי להדביק אותן...)

אולי תתיעצי עם רופא ילדים

נשמע כמו דלקת בדרכי השתן או משהו כזה. אולי שווה לעשות בדיקת שתן (אני לא יודעת בת כמה הדס ואם זה אפשרי?) תרגישו טוב

למעלה