מצטער, אבל אני אלרגי למילה 'ברור'
מניין לך שרצוי להימנע מבשר אדום? מה רע בבשר אדום דל שומן? אז אולי אני אתקן את עצמי וזה יהיה מעט יותר מובן: שומן רווי הינו שומן טבעי, ולכן גם במאכל שעשיר בשומן בריא יש מעט שומן רווי. לכן מעט שומן רווי בתזונה לא יזיק, כל עוד את דואגת שמאכלים שומניים יהיו ממקור איכותי. מאכלים עתירים שומן רווי הם גבינות שמנות ומוצרי חלב עתירי שומן, בשרים שמנים, דגי בריכה עתירי שומן, קוקוס, שמן דקלים. שומני טראנס, שומנים מוקשים/מוקשים חלקית, אינם שומנים טבעיים, ולכן עדיף להימנע מהם בכלל. מזונות המכילים אותם הם כמעט כל מוצר תעשייתי: מרגרינה, בורקסים, חטיפים, גלידות וכו' הרשימה ארוכה ועדיף להסתכל על האריזה, אם רשום שומן מוקשה/מוקשה חלקית, או אפילו שומן צמחי, תחשדי במוצר. גם שומן איכותי שחומם (בעיקר שומן רב לא רווי) הופך למזיק. למשל פיצוחים קלויים או שמן שהשתמשו בו לטיגון ועבר טמפרטורת עישון. הנה אתר שיעזור לך בכלל בתזונה: www.nutritiondata.com