איזה מד"ב אתם ממליצים לקרוא? נא לזכור

איזה מד"ב אתם ממליצים לקרוא? נא לזכור

שהספרים האהובים עליי (קראתי רק שלושה) היו: "מחר כפול תשעה" (איזק אסימוב), "הצל של אנדר" (אורסון סקוט קארד), "פארק היורה" (מייקל קרייטון).
אשמח לקרוא מד"ב של סופרת. פמיניסטית.

tomasth

New member
זרע פרא של אוקטביה בטלר היה מעניין.

את מחפשת ב תת הסוגה מד"ב פמיניסטי ? מד"ב של נשים ? או בכלל המלצות על מד"ב ?

haimgds

Member
מעבר לעלטה מאת אורסולה לה-גווין.

אני חושש כי רק הספר הזה עונה על ההגדרה של "מד"ב פמיניסטי" שיצא בעברית.
את קוראת עברית בלבד או שגם אנגלית באה בחשבון?
הייתי ממליץ בהתחלה על אוספים במקום על ספרים, באוספים ניתן לדגום המון סיגנונות ונושאים בזמן קצר ומתוכם להתמקד על מה שמענין אותך.

אנגלית באה בחשבון. באוסף אתה מתכוון לקובץ של סיפורים קצרים?

מה שקוראים במילה אחרת "אסופה"?

המלצות על מד"ב בהתחשב בטעם שלי כפי שמתגלה

בספרים מהם נהניתי, כפי שהסברתי. אבל אם המד"ב כתוב ע"י אשה פמיניסטית, הוא יעניין אותי במיוחד.

haimgds

Member
באדיבות וויקי

מעבר לעלטה מאת אורסולה לה-גווין, 1969, (ראה אור בעברית גם כצד שמאל של החושך; במקור: The Left Hand of Darkness), זוכה פרס הוגו ונבולה.
&nbsp
הספר מתאר את העולם "גתן" אשר בו חי גזע תבוני שייחודו בכך שהפרטים בו הינם א-מיניים. ליתר דיוק, כל פרט הוא חסר מין מלבד בזמן קיום המגע המיני עם פרט אחר, אשר מתרחש בתזמונים קבועים, אחת לחודש, אז הוא נוטה לקבל את התפקיד הנקבי או הזכרי. הנטייה אינה עקבית, כלומר בכל מגע מיני עשוי פרט מסוים לתפקד כזכרי או נקבי ואין אפשרות לבחירה רצונית של התפקיד (מלבד בעזרת שימוש בסמים - תופעה שמתייחסים אליה בשלילה בגתן. ישנו גם מספר מסוים של "סוטים" אשר להם יש נטייה גנטית לאחד המינים. מצבם החברתי מזכיר את זה של ההומוסקסואלים.).
&nbsp
הספר כתוב כדו"ח מסע של נציג מטעם ארגון המאחד גזעים תבוניים אחרים ביקום, המנסה לשכנע את אותו עולם להצטרף לארגון. בספר בוחנת אורסולה לה-גווין את ההשלכות החברתיות של מצב בו רוב הזמן כל הפרטים הם שווים לחלוטין באמת ובתמים (נרמז כי השוויון המוכר לנו בין זכר לנקבה הוא מלאכותי ואילו האפליה בין זכר לנקבה מובנית במוחותינו) ומתארת קשייו של אורח שההבחנה בין זכר ונקבה מוטמעת בו להבין ולקבל עולם שכזה.

tomasth

New member
הנה הקיצור מהאתר של הוצאת עם עובד

דורו חי מזה שלושת אלפים שנה, נד בעולם ותר אחר האנשים שלו, ומוצא את אנייאנוו. שניהם חוברים בתקווה להוליד ילדים בני - אלמוות, כמותם. אך דורו אינו יודע עכבות, לא מכיר בשום מוסר או חוק, וכופה את רצונו על הכל. אנייאנוו מאמינה באלוהים וחוששת ממה שנראה בעיניה כתועבה, מאבק האיתנים ביניהם מאיים על חיי ילדיהם. זהו אחד הספרים החדשניים והמרשימים ביותר העוסקים בסוגיית ההנדסה הגנטית מזוית יחודית
&nbsp
אבל לדעתי הערך בוויקפדיה מסביר יותר ועדיף.

kenny66

New member
ג'יימס טיפטרי ג'וניור

שהיה שם העט של אליס שלדון. בעברית יצא ספר שלה בשם "על חומות העולם" וחפשי גם סיפור שנקרא "הנשים שהגברים אינם רואים אותן" אם את רוצה תמות פמיניסטיות ברורות. היא כותבת נהדר, ואני ממליץ על כל מה שהיא כתבה.

אוקיי, עוד כמה שמות של סופרות פמיניסטיות מובהקות.
ליסה טאטל, אוקטביה באטלר וג'ואנה ראס התחילו לכתוב בשנות ה-60 וה-70, אולי המייצגות הבולטות ביותר של הפמיניזם במדע הבדיוני של התקופה. את לה-גווין ככב הזכירו.
סוזט היידן אלגין, בעברית אפשר למצוא את ספרה "שפת אם".
מרגרט אטווד. "מעשה השפחה" תורגם גם כ"סיפורה של שפחה".
קוני וויליס כותבת דמויות נשיות חזקות עם agency, וכך גם בוז'ולד. סדרת הדרקונים של פרן של מקאפרי מתחילה טוב בתחום הזה, אבל די מתדרדרת בהמשך.
כשאנחנו מגיעים לעשרים השנים האחרונות, יש המון. אני מביא כאן רק כמה ממי שאני מכיר וחושב שהן כותבות היטב.
ancillary justice של אן לקי שזכה בכל פרס אפשרי בשנה שעברה.
אלייט דה בודארד.
מרי רובינט קוואל.
נ"ק ג'מסין.
לורן ביוקס.
סופיה סמטאר (אם כי לזיכורני היא כותבת בעיקר פנטסיה).

ואני בטוח לגמרי שיש כאלה ששכחתי.

haimgds

Member
ספרים הממומלצים לנשים צעירות?

ומה מיוחד בהם? הם באים באותיות גדולות...? ברצינות, זה נשמע כאילו ש"נשים צעירות" ישנן מגבלות או שאינן יכולות לקרוא מד"ב רגיל.
&nbsp
ד"א, רוב הספרים שם הם פנטסיה.

kenny66

New member
את מוזמנת לכתוב להם ולשאול

נתקלתי בפרויקט, קישרתי אליו. לא יצרתי אותו, אני לא אחראי לו, ולא אני בחרתי את הספרים בו.

haimgds

Member
מצטער, אני לא מאשים.

פשוט מהוצאה כמו B&N ציפיתי למשהו קצת פחות שטחי/מרושל.

מיכאל ג

New member
מלכת השלג - ג'ואן וינג'

קשה לקבוע משהו לפי הספרים שקראת כי הם מעטים מדי ולא מעידים על איזה כיוון אחיד, אז אני אמליץ על ספר המד"ב היותר מגניב שאני מכיר, שנכתב ע"י סופרת ויש בו נימה פמיניסטית (וכמובן דמויות נשיות לרוב).

avivs

New member
ספר מעולה, וסופרת מעולה.

גם ההמשך, מלכת הקיץ נפלא.
&nbsp
יש לה לוינג' גם את טרילוגיית ה"חתול", עם גיבור ולא גיבורה, אומנם, אבל בכל זאת שווה קריאה. (לפחות השניים הראשונים, כי השלישי מתרסק).

pix37

New member
מד"ב נשי

שפת אם - סוזט היידן אלגין - בהחלט פמיניסטי כהגדרתו - ובלי שום קשר ספר מעולה אם כי אכזרי מאוד. הוא לא מאוד קל לקריאה אבל הוא בהחלט שווה את המאמץ.

משהו קליל יותר:
"מלבד הכלב" של קוני ויליס - כדאי להכיר את שלושה בסירה אחת הקלאסי
רומנטי יותר - "המשכוכית" של קוני ויליס
עצוב ומורבידי - "מעבר" - כנ"ל.

לגבי מה שקראת - המשחק של אנדר, אסימוב ופארק היורה, הם שלושהקצוות שונים של הז'אנר וכל אחד מהם פותח עולם שלם של ספרים וסגנונות.

נסי את מלחמת האדם הזקן של סקאלזי - כדוגמא לכתיבת מד"ב חברתי מודרני (במקום אנדר)
נסי את המעבר של ג'סטין קרונין (לא מעבר של קוני ויליס עליו המלצתי קודם) כדוגמא לדיסוטופיות בסגנון פארק היורה.
מי הולך בדרכו של אסימוב היום אין לי מושג - גם אל המקורי מעולם לא התחברתי.

avivs

New member
הטרילוגיה (Bel Dame Apocrypha)

טרילוגיה מדהימה, מאוד אלימה ומאוד מקורית מבחינת בניית עולם ומערכת קסם.
וכן, למרות שיש קסם זה הרבה יותר מד"ב מפנטזיה, כי גם לקסם יש הסבר.
&nbsp
הדמות הראשית היא אישה, ובכללי העולם מנוהל בעיקר על ידי נשים, בזמן שגברים צעירים נשלחים לחזית להילחם.
כל אחד מהספרים מצוין, אבל חשוב לזכור שיש לא מעט אלימות בוטה בספרים האלה.

למעלה