איזה מוצרי -חלב עדיף לחולי סוכרת,מוצר רזה או שומני ?

oritta17

New member
איזה מוצרי -חלב עדיף לחולי סוכרת,מוצר רזה או שומני ?

לאחרונה משלבת בתפריט בארוחת הבוקר יוגורט דנונה-יווני.
מישהי אמרה לי, ששמעה שעדיף לחולי-סוכרת,
לאכול שמנת עם אחוז שומן גבוה,ולא יוגורט .
האם היא צודקת ?
 

אבו זקן

New member
אי אפשר לענות על זה באופן גורף

שומן מכל סוג מאט את תהליך ספיגת הפחמימות, אבל שומן רווי נחשב (עדיין?) לא בריא. ראשית, כדאי שתבדקי את ההשפעה של מוצרי חלב עם אחוזי שומן שונים על רמות הסוכר אצלך, ואח"כ תוכלי לקבל החלטה שתתחשב גם במה שמצאת וגם בשאלה כמה שומן רווי את אוכלת בכלל. אם חייך מורכבים מעוגות קצפת וכבד אווז כנראה לא כדאי להוסיף גם שומן מהיוגורט, אבל אם צורכת רק מעט שומן רווי באופן כללי נראה לי שההשפעה הגליקמית חשובה יותר.
&nbsp
אגב, אצלי נמצא פרדוקס: שומן דווקא זירז את התגובה הגליקמית שלי, כלומר לחם עם חמאה העלה את הסוכר מהר יותר מלחם בלי כלום (זה היה בתקופה שעוד אכלתי לחם).
 

oritta17

New member
אתה צודק שזה גם תלוי איזה פחמימות אוכלים,,

במקרה שלי אני מאוד בהקפדה שלא להכניס הביתה לחם וגם לא כול שאר מוצרי-מאפה,
לא עוגות .פעם בשבועיים חזה -עוף.(ללא בשר-בקר .)
ובשאר הימים בתפריט :
כול יום מרק -ירקות פותח את הארוחה,
דגים -אפויים בתנור, או חביתה עם טונה וסלט ירקות טרי.
לפעמים סלט ירקות עם יוגורט וגבינה 5%, או ביצה קשה בסלט ירקות,
בבוקר רק דייסת שיבולת -שועל,
בארוחת ביניים 5 תותים ,או חצי תפוח- ו-5 אגוזים עם גביע יוגורט.
התפריט שלי בסיסי,ללא שימוש בקיטניות וללא דגניים.
&nbsp
אם יש תחושת רעב אחה"צ, חותכת פרוסות קולרבי ,וכוס תה נענע,שמסייעים לגבור על תחושת הרעב.
&nbsp
ברצוני לציין שמאז שלא מכניסה הביתה לחם ומוצרי מאפה,קטניות ודגניים,
כ-9 חודשים השלתי 7 ק"ג ממשקלי, מ-65 -ל-58.(זה מעולה לגובה 1.65)
&nbsp
האם בתפריט הנ"ל, יהיה עדיף לי להחליף את היוגורט בשמנת ?
ואת הגבינה 5% לגבינה צהובה עתירת -שומן,והאם זה יוכל לעזור לי ,
לאזן את רמת הסוכר(לאחרונה נמדד A1C - 7.4 )
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
שכחת לכתוב משהו חשוב..

פרט לאוכל.. איך את מאוזנת, תרופות/אינסולין/פעילות גופנית..
 

oritta17

New member
בוודאי שצריך תרופות:

לאחרונה עברתי לאינסולין לטווח קצר: נובורפיד.ואינסולין לטוח הארוך: טרגלודק.
מקווה שאלה יוכיחו את יעילותם.
עוסקת בספורט פעמיים בשבוע,ובנוסף גם הליכה של שעה אחת ברצף,מדי יום.
 

תומרונתם

New member
מנהל
כשמחליפים יוגורט בשמנת חמוצה

קודם כל כמות הפחמימות נמוכה יותר, כך שכבר יש יתרון. בנוסף, השומן עוזר לתחושת שובע. אותו דבר עם גבינות שמנות - כשמשווים לגבינה 5% יש בהן הרבה פחות פחמימות.
&nbsp
אבל משהו אחר הסיט את תשומת ליבי במה שכתבת... למה את לא אוכלת בשר בקר, ואוכלת עוף רק פעם בשבועיים? האם זה בגלל שאת לא אוהבת, או בגלל סיבות תזונתיות?
 

oritta17

New member
תשובה לגבי הימנעות מבשר- בקר ,,

לא מכניסה לתפריט בשר-בקר ,(לא נעים לומר,אבל דוחה אותי לאכול בשר,נושא שחיטה וכו)
מעדיפה לאכול רוב השנה דגים.
(גם עוף מועדף עליי פחות מאשר דגים, לכן נכנס לתפריט רק מדי פעם.)
 

תומר

Member
מוצרי חלב ובשר

בשר גורם לסרטן וסתימת עורקים מוצרי חלב גורמים לסרטן ואוסטיאופורזיס אפשר מעט יוגורט מעט חמאה אחוז שומן נמוך אך לא 0 אחוז שומן מוצרי חלב גורמים לסוכרת 1
 

תומר

Member
המשך דגים סלמון בקלה הליבוט שתי מנות בשבוע חזה עוף אחד בשבוע

זהו בינתיים המשך חביתה לא מומלץ עד 3 חלבוני ביצה בשבוע ללא טונה בלי גבינה בלי חלמון הביצה גבינה צהובה להמנע שומן גבוה ומלחים גבוהים שמנת להמנע מה נסגר עם קטניות ודגנים מלאים כלומר על בונה על תזונצ פליאו כי זו הדרך שלהם להמנע קטניות ודגנים מלאים אפשר כמות בין 20 עד 50 גרם מהדגנים או מהקטניות לבדוק שהמדד גליקמי נמוך כמובן קטניות ודגנים מלאים זה חלבון מלא להמנע מאפים לחם כוסמין מלא שיפון מלא עד שתי פרוסות ביום או להמנע כליל
 

oritta17

New member
שאלות לתומר:

בלחם לא נוגעת,כי מקפיץ את הסוכר מאוד.
וגם אורז ושאר דגניים וקטניות,מקפיצים מאוד את הסוכר.
&nbsp
אבל ,לא הבנתי למה ללא טונה? ללא גבינה ,ולמה לא חלמון ביצה -הרי שיש בו B12 ?
מה לא בסדר שצריך להוציא אותם מהתפריט היומי ?
ומה הבעייה עם שומנים אם אני רזה ?
 

תומר

Member
תגובה

טונה זה שימורים לא מומלץ עדיף סלמון בקלה הליבוט גבינה זה מוצרי חלב זה לא בריא לנו חלב נועד לעגלים או לתינוקות עד גיל 3 בכל זאת אפשר מעט חמאה או מעט יוגורט שזה הרע במיעוטו יחסית למוצרי חלב חלמון ביצה עשיר בכולסטרול ולכן רשמתי זאת שומנים בכיף להשתדל לא שומן רווי ולהמנע שומן טראנס לא אמרתי שלא צריך שומן לפחות 10 אחוז מתצרוכת יומית חייבת להיות שומן
 

zvika2017

New member
אני מסכים איתה

מבחינת מוצרי חלב אני צורך גבינות צאן ובקר (אורגני חופשי) כמה שיותר שמנות (לא גבינות שאפשר לקנות בסופר, אלא רק בחנויות שמתמחות בגבינות. רובן מיובאות מחו"ל) + שמנת 30% שומן + חמאה 82% (ממליץ על חמאות מברוטני בצרפת, כגון פרזידנט).

חלב ניגר, יוגורטים, קוטג' וכו' הם מחוץ לתפריט שלי. יש בהם יותר מידי חלבון (שחלקו מתורגם לגלוקוז) וגם לקטוז (=דו-גלוקוז) שיעלו את רמת הגלוקוז בדם.

גבינות רזות, אני דוגם לעיתים רחוקות.
 
למעלה