איזה מזון אוכל פלקו לאחר שאין אצות

• פותח הנושא vasp
  • פורסם בתאריך

vasp

New member
איזה מזון אוכל פלקו לאחר שאין אצות

קניתי פלקו לאחר שהאקווריום שלי התמלא אצות , הבחור אכל הכל אחרי לילה אחד , מה כדי לתת לו אם אין אצות ?

slug

New member
מה לעשות כדי שהם יפסיקו לאכול צמחיה

ואיזה אוכל לתת להם - מלפפון (כמה?) חסה ... מה עוד ..

ganjaman stound

New member
תיקון קטן פלקו אוכל ירוקת לא אצות

כדי שהוא לא יאכל צמחיה או יהרוס אותה יש רק פתרון אחד יעיל והוא להוציא אותו מהאקווריום ולהחזיר לחנות ישנם דגים אחרים שיותר מתאימים לאקווריום צמחיה מפלקו באשר לאוכל - ישנן סוגי מזון לדגי קרקעית שנמכרים בחנויות כמו כן - כל ירק ירוק ראוי למאכל פשוט לנסות ולראות מה הם מעדיפים (חסה,ברוקולי,תרד וכו') בקשר לכמה תלוי בגודלו של הדג ניתן להכניס ל24 שעות ולהוציא מה שנשאר לפני שיתחיל להיתפרק במים

vasp

New member
לדעתי הוא אוכל הכל

לי היה באקווריום מס' סוגי אצות ( אם זה אצות ) , חוטיות , שחור על העלים , שערות ארוכות , ומין ציפויי אדום על הקרקעית והדפנות . בנוסף ירוקת על הדפנות . בעקרון נמנעתי מלהכניס פלקו לאור הסיבות שהוזכרו פה ( אוכל צמחיה , לא אוכל ירוקת אחרי 15 ס"מ וכו.... ) . חשבתי שאוכל לפתור את הבעיות ע"י תאורה נכונה וקורידורסים . לאחר מספר חודשים כשראיתי שזה לא הולך , החלטתי להכניס פלקו , קניתי אחד קטן , ולא יאמן הוא פשוט ניקה הכל ( טוב נו השאיר קצת ) , אני לא הולך להחזיר אותו לחנות ואני כן רוצה לדאוג לו , לכן אנסה את השיטות שהוזכרו פה , תודה בכל אופן . ואם אני חושב על זה , זה לא נורא אם הוא יאכל גם קצת צמחיה , זה רק יתן סיבה לחדש ולשנות קצת את האווקריום :) .

dz108

New member
אם הגעת למצב של אצות חוטיות-

סימן שהמצב הכללי של הקווריום שלך לא היה משהו. אצות כאלה בד"כ משגשגות כשיש עודף ניטראט במים; כל כמה זמן עשית החלפת מים?

vasp

New member
אתן לך תאור מדוייק של המצב

בניתי אקווריום של 100 ליטר + תא לצמר גפן + כוח , כלומר אקווריום חדש ( לפני חודשיים ) . לפני האקווריום הזה היו לי שניים קטנים של 50 ליטר , בהם מעולם לא היה לי אצות . אחרי חודש התחילו להופיע נקודות אדומות בקרקעית , מקריאה פה בפורומים הסקתי שהנקודות האדומות הן תוצאה של אקווריום חדש ולא מאוזן וזה אמור לחלוף , לא התרגשתי , הורדתי קצת מהתאורה והאצות השחירו. תוך כדי התקופה הזו העלים קיבלו אצה שחורה כמו כיסויי , ועל הדפנות התחילה ירוקת שניקיתי במטלית , ולפני כמה ימים ראיתי לפתע על העציצים שיש לי באקווריום , אצות חוטיות , ואז החלטתי שכדי להוסיף דג נקאי , נמנעתי מכך , מהסיבות שהזכרתי לעיל ( צריך לטפל בהם גם כשאין אצות וכו.... ) , אבל האצות החוטיות ( קצרות וגם קצת ארוכות על העלים ) בהחלט הדאיגו אותי , בקיצור הכנסתי פלקו קטן והוא בהחלט עשה את העבודה . מידע כללי על האקווריום , מצא : חצץ על זה דשן ועל זה קוורץ, וכמה אבני בזלת . תאורה : שני פלורסנטים של DAYLIGHT צמחייה מכל מני סוגים , הכל תפס , אני מפעיל תאורה בערך 12 שעות כלומר 6 בבוקר ו6 בערב . סוגי דגים : 4 קורידורסים 1 רמירז 2 סיפנים 8 פלטי 8 סרפות 4 רזיבורי ( לא מוצא יותר ) 4 מולי שחור 1 פלקו 4 אלמנות וכמה חלזונות שכלל לא מפריעים לי , כן ירבו . האכלה : בוקר וערב בשני סוגי מזון שונים , בסיסי ותוספות . טיפול שבועי החלפת 2-3 דליים כל יום שישי , הוצאת אצות חוטיות ארוכות , נותן תולעי דם . זהו אני חושב :)

dz108

New member
לא רע.

יופי של תיאור. יכול להיות שיש לך קצת יותר מדי דגים - אבל עם פילטריזציה מתאימה ואוורור נכון - זה יכול להחזיק. שאלה נוספת - איזה סוג בדיוק הפלורסנטים, וכמה וואט הם? (18?); כמה צמחים בערך יש לך? (אני מנסה להגיע למקור האצות - שגוזלות, בין השאר - חמצן מהדגים שלך ופוגעות ביציבות הפרמטרים של המים)

vasp

New member
התקלת אותי :)

אין לי מושג איזה עוצמה הפלורסנטים , חוץ מזה שהמוכר המליץ לי עליהם , וצמחיה ? , שוב לא יודע שמות , יש מין אחד מטפס , 1 עם עלים רחבים , 2 כמו דשא ו3 כמו עשב גבוה , מצטער אם זה נשמע לא רציני אבל באמת שאני לא יודע עם כל השמות האקדמיים האלה ( אגרופלייה דיפורמיס וכאלה..... :) ). תרצה , אתה מוזמן לבוא לראות .

גלעד cool7

New member
נשמע כמו זן של ולנסריה.

אגב בקשר לאצות... סורי אני לא מבין אז אל תיבהלו מהשאלה, האם זה שצומחות אצות לא דווקא צריך להראות על תנאי מים מצוינים? (אלא אם אצות וצמחים לא זקוקים לתנאים דומים).

עוזאבי

New member
אצות לא מראות על תנאיי מים טובים...

אפילו אם תעשה בריכת ניסוי ותשים שם מים מולכלכים ותשים כמה פלורסנטים ענקיים יהיה מלא מלא ירוקת

wiz

New member
וזאת תשובה של מנהל... ../images/Emo4.gif ../images/Emo31.gif

adiemus

New member
תראה...

אם אתה חושב שאתה יכול לעשות את זה יותר טוב אז אתה מוזמן ....

Suikun

New member
פלאקו

קישואים, מלפפונים (לי יש אנציסטרוס והוא מת על מלפפונים, אחרי שאני מוריד להם את הקליפה) רק לא לתת להם סתם לצוף, להשקיע אותם איכשהו ולהוציא אותם אחרי כמה שעות (אצלי אני משאיר ללילה ומוציא בבוקר) כדי שלא יתפרק וירקב במים, מה שיגרום לזיהום. ירק לתת לו פעם בשבוע, או פעמיים. ישנו אוכל מיוחד לדגי קרקעית, מעין טבליות כאלו ששוקעות לקרקעית, ואז הדג יכול לאכול אותן בלי בעיה. תן אותן כל יום, לפי דעתי.

למעלה