איזה מזון אתם צורכים ברכיבות של 80-100 קמ?

איזה מזון אתם צורכים ברכיבות של 80-100 קמ?

אני רוכב גראבל (כביש ושבילים) ועדיין מנסה לצרוך ולשנות הרגלים על מנת להגיע לאופטימום, במה שמגיע לפני הרכיבה ... ובמהלכה

נכון להיום הגעתי למסקנה והיא פשוטה מאוד :
לפני הרכיבה לחם עם טחינה גולמית וסילאן + לשטוף עם קפה שחור
במהלך הרכיבה עוגיות רצוי לא עמוסות בסוכר + בייגלה עם מלח וסומסום

גם קל לנשיאה, קל לצריכה

אין לי כוונות לקנות את כל הג'לים והחטיפים כי לא מוכן לשלם עליהם, בטח אם אני משיג תוצאות זהות ואפילו טובות יותר באמצות ה שעולה גרושים

אשמח להתייחסות עניינית קלילה וזורמת

כמו כן אשמח למצוא שותפים חזקים לרכיבות 3 פעמים בשבוע 80 קמ אספלט + שבילי שטח (חולון עד יקום)

tulkin

New member
בגדול כלום.

לפעמים אני מגוון קצת (אגוזים, נקניק, גבינה, מלפפון).

tulkin

New member
ולפניה ואחריה.

אני לא חורג משגרת הארוחות הרגילה שלי בגלל הרכיבה, כאמור לפעמים מוסיף נשנוש קטן מאלה שהזכרתי לדרך. כמובן שבמרחקים ארוכים יותר הרכיבה כבר עולה בד"כ על זמן ארוחה גדולה, ואז אני אוכל ארוחה יותר גדולה באחת העצירות. ברכיבות שבת בבוקר זה אומר שאכלתי ארוחת שישי בערב, קמתי מוקדם בשבת, רכבתי כ100קמ וחזרתי הביתה התקלחתי, התארגנתי, והכנתי ארוחת צהריים למשפחה - וזה הדבר היחיד שאכלתי מז שישי, למעט לפעמים נשנוש קטן ברכיבה.
&nbsp

דבר אחד על בטוח, ככל שהתעסקתי במחשבות מה לאכול

ככל שעוברות יותר ויותר רכיבות, אני קולט שאני אוכל יותר מרכיבה לרכיבה ... על מנת לשרוד אותן בהספקים גבוהים

ariasdo

New member
אם הרכיבה בשבת - לא עומד בפיתוי וקונה בדרך ג'חנון - בקטע של

80-100 ק"מ האוכל נובע מהעומס ברכיבה ומזמן הרכיבה .

זה באופן יחסי נחשב לקצר ושונה מרוכב לרוכב ויש רוכבים שהם כמו גמלים יספיק להם רק מים .
זה שונה גם אם זה מסלול מישורי , מסלול גבעי או מסלול הררי.

אני כאחד שאוהב לאכול ( חצי שעה לפני הרכיבה אוכל בגט עם בולגרית )

בחודשים האחרונים בסופי שבוע יומי שישי רוכב בעיקר מישור גבעי סיבובים של כ 18 ק"מ כ200 מ' גובה מצטבר לסיבוב (צ' חנה , צ' נחל חדרה , צ' פל ים , צ' איטונג ,צ' חנה ) .

בימי שישי אני רוכב כמעט ללא עצירה כ 62 ק"מ רק על מים למדתי גם לאכול חטיף ברכיבה ,
למדתי גם לתזמן את הרמזורים או לעקוף אותם ע"י עליה לפני למדרכה וירדה אחרי .

אני עושה הפסקה באלונית צ' חדרה לקפה מאפה ומים וממשיך עוד כ 63 ק"מ .
סיבובים .

בסוף השבוע הזה היה חם ופיצלתי את הרכיבה ליומים שישי ולשבת .

אריה סדובניק

יזהר BiBi

New member
סניקרס חטיף הבריאות האולטימטיווי וגם טעים מאוד

ובירה בתור משקה איזוטוני. בקיצור תאכל מה שעושה לך טוב ויושב טוב בבטן.
אני לדוגמה אחרי ביקור במפעל ליצור כל הפאואר בר למיניהם לא מסוגל לגעת בהם ולא ממליץ לאף אחד לגעת בהם אבל מה אני מבין בתעשיה שמוכרת כל כך טוב

Impious

New member
שתף אותנו מה ראית או מה הרושם שקיבלת

מביקורך במפעל..

נטע88

New member
לכל הגיבורים שלא אוכלים-

כלל אצבע (של דיאטנית מוסמכת ומוכרת!)אומר 30 גר' פחמימות לכל שעת רכיבה.
מומלץ משקה שוקו,תמרים ובננות ואפשר גם חטיפי בריאו למיניהם.
וכמובן לשתות מים + ממתיק יכול להיות דיאט) ולהוסיף חצי כפית מלח לליטר וחצי...
כל הגיבורים שלא אוכלים שלא יתפלאו כשיהיה מאוחר מדי!

ItsikH

Member
אגדת קדושת הפחמימות נובעת מסגנון הרכיבה התחרותי
זה נכון לרכיבה בעצימויות גבוהות לפרקי זמן ממושכים. שנים רבות רכבתי מרחקים גדולים על מים בלבד, ומעולם לא הרגשתי שום בעיה - כל הסיפורים ששמעתי בדיעבד על קיר/בונק נשמעו לי קשקוש מוחלט. הענין שהרכיבות האלו היו בעצימות מוגבלת במכוון. ברכיבה בעצימויות גבוהות הפחמימות אכן חיוניות, ב-2006 השתתפתי במחנה אימונים של וולו, שעה אחרי ארוחת בוקר עתירת פחמימות הייתי רעב כאילו לא אכלתי כלום...

ItsikH

Member
קודם כל כרוכב חובב, תאכל מה שטעים ועושה לך טוב ולא מכביד
עליך בזמן הרכיבה. אם אתה שואל איך לשפר ביצועים באמצעות תזונה, זו שאלה אחרת לגמרי.
טחינה גולמית זה מעדן שדי התמכרתי לו, אבל בשום פנים ואופן לא לפני או בזמן רכיבה - שומנים במערכת העיכול מפריעים לספיגת פחמימות ולא תורמים דבר אנרגטית [לא בזמן צריכתם וגם לא לאחר מכן]. מאותה סיבה, כל פריט שנצרך במהלך הרכיבה צריך להיות דל שומן במידת האפשר.
לפחמימות זמינות יש שפע מקורות. הזכרת עוגיות - עדיף בעיני בננות או תמרים. לג'לים יש בהחלט יתרון במצבים מאוד ספציפיים - עצימות גבוהה לפרק זמן ממושך, והם נספגים במהירות כך שקל יחסית לתזמן את צריכתם לפי תכנון המאמץ. כל מה שפחות מזה, גם בננות יתנו אותה תוצאה - רק לשים לב, שבניגוד לג'לים, הבננות נספגות לאט יותר ולכן יש לצרוך אותן זמן משמעותי לפני הצורך.
מקור אנרגיה משמעותי נוסף הוא המשקה האיזוטוני - שגם תחליף לו אפשר לרקוח בבית עם כל מיץ מועדף, מדולל היטב במים, ובתוספת מעט מלח [המלח בתחליף נחות ביחס למשקה המהונדס - אבל זה מה יש].

asherme

New member
"סנדוויץ"

ברכיבות ארוכות (מעל 3 שעות) אני צורך "סנדוויץ" תמר אחת לשעה.
ה"סנדוויץ" ממולא בהפתעה לחיך לפי החשק - אגוז מלך, שקד מלוח, שקד לבן - מה שמתחשק.
בבוקר מוקדם, בלחץ של היציאה, אין לי זמן וחשק לאכול משהו - לא טוב אבל עובדה.
בננה זה מצויין מלבד בעיית הנשיאה של אשכול בננות בכיסים - פחות נוח.
אני מאמין שזה מאוד אישי וכל אחד זקוק לתוספת אחרת.

geva

New member
מהצד הזול אני צורך בעיקר תמרים. לפעמים גם בננות.

באימונים קשים יותר אני משתמש בג'לים של GU ובחטיף אנרגיה של powerbar.
בד"כ יש לי בקבוק אחד עם מים ובקבוק אחד עם משקה איזוטוני.

rubber duck

New member
תזונה לסיבוב שבת

את התזונה שלי אני מתחיל למעשה חצי שעה לפני הרכיבה
פיתה ברבעים מרוחה בטחינה גולמית מלאה
אחרי שניים שלושה רבעים כאלו יגיע אספרסו קצר

ואז אצא לרכיבה

בהנחה שלא אעצור ( זה הסטנדרט ) למעט רמזורים וכו
הרי שכל 45 דקות אשלוף חטיף אנרגיה מהפשוטים שקונים בסופר - אנרג'י או קורני או משהו כזה

במקביל אני שותה מיים עם תבליות מלחים ( ללא סוכר ) של gu או הייפייב

שרון

odedbc

New member
תלוי במשך, בכשר ומה אכלת ביום שלפני

ככל שהכשר עולה, אני זקוק לפחות מזון ברכיבה.
אם אכלתי באופן סביר ביום שלפני, בד״כ אני מוותר על ארוחת בקר. לרכיבה עד 3 שעות בעצימות נמוכה/בינונית, בד״כ אינני אוכל במהלך הרכיבה. מסתפק באיזוטוני DIY מים עם מיץ ממותק. לוקח תמיד פאואר בר בכיס למקרה שאתרעב מאוד במהלך הרכיבה.
ובד״כ זה מספיק גם ברכיבות בעצימות גבוהה, אינטרבלים וטיפוסים עד 3 שעות.
ברכיבות ארוכות יותר, 4/5 שעות, משתדל לאכול פאואר בר או שניים .
השיקול הוא בראש וראשונה הצרך הקלורי אך גם משמעת מזון/משקל.
פיתה עם חומוס וביצה מגיעה לכ 700 קלוריות, שזה שווה לשעתיים רכיבה בעצימות בינונית !
תוסיף לזה קפה עם מאפה וסוכר, ואתה מגיע לאלף קלוריות. מיותר לחלוטין.
אחרי רכיבה עד 3 שעות אני אוכל גביע קוטג׳ ובהמשך, ארוחת בקר רגילה.

odedbc

New member
אשל״ש מתאים לרכיבות ארוכות > 100 קמ

אשל״ש: א׳כילה ש׳תיה ל׳פי ש׳עון
ברכיבות ברווט או אולטרא, קשה מאוד לדחוף מזון בחצי השני של הרכיבה. לכן, צריך להתחיל לדחוף מזון בקצב קבוע כל 30-60 דקות.
לצערי, כיום אני נאלץ ״להסתפק״ ב 3-4 שעות בלבד. ולאלו, מספיק מינימום מזון.

למעלה