איזה מזון מומלץ לאכול כדי להפטר

foreveryours

New member
איזה מזון מומלץ לאכול כדי להפטר

מפצעי בגרות, שמעתי בטלוויזיה על דיאטה שבזכותה אנשים נפתרים מהפצעים (היו שם ביצים ותה ירוק), אז מה מומלץ ומה לא מומלץ לאכול (האם זה נכון שצריך להמעיט החלב, שוקולד ומאכלים עתירי שומן?)

יש מיתוסים על פצעים

ופעם ראיתי רופא בטלוייזה כמובן שאומר שאין קשר בין תזונה לאקנה. זה תלוי את מי נשאל. לדעתי, שווה לבדוק אם משהו "עובד" עבורך לנסות להפסיק (או לפחות להמעיט) לאכול את מה שמחשידים כגורם ליצירת פצעים. לנסות לתקופה מסויימת ולראות אם זה עוזר. דבר נוסף רצוי לבדוק את הפעילות ההורמונלית (בנשים.. לפעמים מקור הבעייה הוא בחוסר איזון הורמנלי). כמובן שיש גם תרופות (ותרופות לא ניתנות ולא מתאימות לכל אחד). אני אישית מצאתי שאחרי שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב ועברתי לסויה העור מאוד השתפר לי. (לא סבלתי מפצעים באופן מיוחד, אבל גם אלו שהיו עברו). אני משערת שזה קשור לכך שחלב משפיע על פעילות בלוטות החלב (אלה שעושות את החצ'קונים בקיצור). אולי זה היה מקרי, אולי זה עובד רק אצלי. מוצרי סויה בכלל לא טעימים ויקרים, אני לא הייתי ממליצה לעבור אליהם בתור טיפול נגד הפצעים, אבל כנראה שהרגלי האכילה משפיעים על העור, וכן כדיי לנסות מה עובד עבורך.

חוות דעת שניה

ככל שידוע לי וחקרתי זאת לא מעט אין מזון מסויים שגורם לאקנה, והתופעה אכן קשורה בעיקר לאיזון הורמונאלי.לא נמצא שום מזון שגורם או מחריף את התופעה, מחקר אחרון אחרי ש"קטלו " את השוקולד ואת הגבינ"צ ואת הפיצוחים לאחרונה מדובר על כך שדברי חלב גורמים לאקנה בשל ההורמונים הניתנים לבעלי חיים אך שוב אין זה מבוסס מדעית ולכן אני מציעה למי שעדיין חושש שמזון זה או אחר מחריף/מעודד אקנה אצלו שפשוט יעשה אלימינציה שלו ויבדוק את התוצאות, עם תחושה אישית לא ניתן להתווכח.

למעלה