איזה מזל יש לאמריקאים שכל 8 שנים יכולים

מינהר

New member
איזה מזל יש לאמריקאים שכל 8 שנים יכולים

להחליף נשיא, ולקוות, לשווא לדעתי, שהחדש יהיה טוב מן הישן.
גם אצלנו יש שחושבים שאם יוחלף רוהמ הכל יהיה אידיאלי. אני צוחקת. זה לא קרה. בינתיים כל ממשלה חדשה הביאה בעיות חדשות.

נימה3

New member
חשוב מאד להחליף כי כאשר מכהנים תקופה ארוכה כל כך

נכנסים לשיגרה מחשבתית וכבר אי אפשר לרענן את המדיניות. ובאשר לברק אני מודעת לכל החסרונות שלו אבל כאשר אני מסתכלת ימינה ושמאלה איני רואה דמות אחת רצינית שיכולה לקחת את המושכות ולהוביל אותנו לדרך נכונה. ואני לא מאמינה במרכז. אני יודעת שכולם רצים למרכז אבל זה לא בשר ולא חלב. מדינאי צריך לדעת לאן הוא רוצה להוביל ואני מאמינה שאם הוא ידע זאת וידע להציג בפני האזרחים את הדרך , ילכו אחריו.

מינהר

New member
נימה, המרכז הוא פרגמטי. לא שאני מתלהבת ממנו.

האמת שאני לא מתלהבת מאיש. הכל הרע במיעוטו.
אך מי שהביא עלינו את אוסלו, לדעתי, הביא עלינו אסון טבע. רשות פלסטינית יכלה לקום גם בלי להביא הנה את הרוצח ערפאת. העבודה איבדה בנקודה זו את הפרגמטיות ההיסטורית שלה ונכנסה להימורים.
אני זוכרת, שמאוד האמנתי ברוהמ שמיר השקול . וגם שרון בזקנתו היה פרגמטי. עם זאת הליכוד עם תרבות השוק שלו ממש לא נראה לי.

נימה3

New member
לדעתי ולדעת רבים אוסלו זו הצלחה גדולה

הענין הוא שנתניהו ביטל את אוסלו. אם לא אוסלו היינו עד היום צריכים לדאוג לפלשתינים לביוב לחינוך ולא היתה משטרה פלשתינית שעוזרת לנו בהרבה מקרים וזה רק המיעוט של הדברים של אוסלו. כדאי להכיר לפני שמגנים. אני יודעת שיש דעה שאוסלו זה אסון מפני שזה כביכול נגד המתנחלים.

מינהר

New member
לא בגלל המתנחלים , נימה. בגלל הפיגועים

של ערפאת הרוצח.
זכותם של המנחלים אינה מוטלת בספק בלי קשר לכלום. גם בלונדון יושבים יהודים. קל וחומר ב-יו"ש.

מינהר

New member
נימה, אני מאמינה שיבואו הרבה יהודים

לארץ, ויש צורך במקום לישב אותם . ויתקיים מאמר הנביא ירמיהו - "מזרה ישראל יקבצנו, ושמרו כרועה עדרו".
לכן בעיני המתנחלים עושים שליחות חשובה ביותר, מכינים את המקום למליונים היהודים וחצאי היהודים ורבעי היהודים ושמינית היהודים, שיבואו. הם הרבה יותר ציונים מאיתנו, שיושבים לבטח במרכז הארץ ומזלזלים בהם.

superman1234

New member
הסכם אוסלו היה הסכם מצוין.

מה שכן, הוא היה צריך להחתם על ידי מפלגת ימין כמו הליכוד למשל.

רק מפלגת ימין יכולה להביא שלום (אבל לצערי היא לא מעוניינת בשלום) מאחר והיא תיתמך על ידי מפלגות המרכז והשמאל.
מפלגת מרכז או שמאל לעולם לא תוכל להביא שלום, מאחר ומפלגות הימין יפתחו כאן במלחמת אחים.

לגבי הסכם אוסלו., זו ההתחיבות של הפלסטינאים בהסכם :ציטוט:
באיגרת הפלסטינית שנשלחה על ידי יו"ר אש"ף יאסר ערפאת, אש"ף:
הכיר בזכותה של מדינת ישראל להתקיים בשלום ובביטחון.
קיבל את החלטה 242 של מועצת הביטחון של האו"ם.
קיבל את החלטה 338 של מועצת הביטחון של האו"ם.
הודיע על נטישת הטרור והאלימות.
התחייב לסיים את הסכסוך בדרכי שלום.
התחייב לפעול להשגת שיתוף פעולה והסכמה מצד כל פלגי אש"ף.
התחייב להגיש לאישור המועצה הלאומית הפלסטינית שינויים בסעיפים של האמנה הפלסטינית השוללים את זכות הקיום של ישראל."

תגיגי לי איפה את מוצאת כאן משהו רע ?

לדעתיימנים וחרדים שיודעים לנפנף המילים "הסכם אוסלו" אין להם שמץ של מושג מה מהות ההסכם.

מינהר

New member
סופר, הבעיה עם ערפאת שדקה אחרי שחתם על ההסכם,

היפה רק על הנייר, החל להפר אותו ע-י פיגועים. והכחיש אותם !!
דבר שני, אנו נישאר חלוקים לנצח כי אני בדעה שכל א-י היא שלנו, ואנו עושים חסד לערבים ונותנים להם אוטונומיה. ואתה בדעה שיש להם זכויות שוות לשלנו בא-י. אז חבל להתנצח. כי אני לא אשתכנע, כמה שלא תביא לי פנטזיות כאלה ואחרות.

superman1234

New member
נו טוב , עכשו הבנתי עם מי יש לי עסק.

ד"א מה זה כל "א-י" ? מנחל פרת בצפון ועד לנילוס בדרום , נכון ? (ואני מביא לך פנטזיות.....אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק).
אין לי כוונה לריב איתך, אני גם לא יודע לאיזה פלג דתי את משתייכת, אבל את צריכה כבר עכשו לדאוג לגיוס המוני ולהתכונן למלחמת גוג ומגוג בכדי שנוכל לשלוט על השטחים החל מעירק בצפון וכלה במצרים בדרום.

ד"א - קראת כבר את הספר "השלישי" ? הוא הפנטזיה שלך ?(עד לפני הסוף המר)

מינהר

New member
סופר, אני לא שייכת לשום פלג דתי.

וא-י זה ממערב לירדן, ולא עד הפרת. לא להגזים. אולי באחרית הימים...
אבל עובדה שהיה צורך במלחמת ששת הימים בכיבוש יוש. זה מוכיח שיש להחזיק לפחות בטחונית, לא אזרחית בהכרח, בכל השטח עד הירדן. ולא להמר עוד פעם בחיי אזרחי ישראל.
אולי אתה שכחת את הפיגועים הנוראים של ערפאת בימי רבין, ואת הפיגועים הנוראים בראשית שנות האלפיים. אני לא שכחתי, שפחדתי ללכת לתל אביב, רמת גן, נתניה, ירושלים ועוד. ואני לא סומכת על "שלום" עם ערפאת ודומיו. אולי לך אין בעיה עם פיגועים המוניים כאלה. לי יש.

superman1234

New member
ראשית סליחה על השיוך הדתי. ראיתי גם שכתבת בפורום בשבת. אני

מצטער אם נפגעת. החיפזון מהשטן.....
אני חושב שסיכמת בצורה נכונה בכך שאני לא אצליח לשכנע אותך ולא את אותי.

בלי שום קשר, אין לי ספק שככל שהזמן עובר הסיכוי לשלום עם שכנינו הולך וקטן.
אנחנו ניצמד לארץ ישראל השלמה , הם מצידם יהפכו להיות אלימים יותר. בשלב מסויים גם ערביי ישראל נאמנותם למדינה תלך ותקטן ואת ואני נלך בראש מורם ללא חשש בחוצות ת"א, ירושליים , ר"ג, ונתניה.
אשרי המאמין.

מינהר

New member
סופר, אסור להיות פסימי.

והאלימות של המוסלמים היא בכל מקום. אין לאן לברוח ממנה. רק להילחם נגדה.

נימה3

New member
מי שמדבר על ארץ ישראל השלמה צריך להגיד

מה הוא מתכנן למליון או שני מליון פלשתינים שיושבים בשטחים.
או שהוא מתכנן מדינה דו לאומית אחת עם זכויות מלאות לכל האזרחים, אז עד מהרה יהיה פה רוב ערבי ואנחנו נהיה המיעוט. או שהוא מתכנן מדינת אפרטהייד כמו בדרום אפריקה שלערבים אין זכויות הצבעה ואין זכויות אזרח ואז השאלה הגדולה היא עד כמה נמשיך לסבול את זה עד כמה העולם ימשיך לסבול את זה וודאי וודאי שהערבים לא יסבלו את זה, כבר כיום הם מתקוממים והסכינים שאנחנו רואים ברחובות לא נוצרו יש מאין הם תשובה לאלימות שאנחנו מיצרים בעצם השליטה שלנו שם על כל המשתמע.
מי שמדבר על שכנות טובה כשאנחנו יושבים על האדמות שלהם כשאנחנו כל הזמן מתגרים עושה צחוק מהמילה שכנות ועוד טובה.
המתנחלים יש להם הרבה ממקום בנגב ובגליל. הם פשוט יכולים לחזור לארץ אבותיהם מדן עד אילת. הם הלכו לשבת שם לא מפני שלא היה להם קום אחר לגור בו. למרות שחלקם הגדול יושב שם כי פשוט התנאים הרבה יותר טובים באשר הממשלות למיניהן שפכו עליהם ים של טובין. אבל ברור שמצב זה לא יכול להימשך לעולם ועד. כמו שבשום מדינה בעולם התישבות של כובשים לא הצליחה.
ואני תוהה עד מתי החילים שלנו הנוער הנהדר שלנו ימשיך להיקלע למצבים בלתי אפשריים וימשיך לשרת ללא עוררין. אני מקוה מאד שלא נגיע למצב כזה של סירוב פקודה המוני.

מינהר

New member
נימה, אני חושבת, שמיצינו.

אגב, אי אפשר לומר לאנשים -לך לגליל ולנגב, ואל תלך לאן שאתה רוצה, אלא לאן שנימה רוצה.

superman1234

New member
נימה חביבה, איך אמרה מינהר וצדקה.

"לא נצליח לשכנע אחד את השני." לכן הדיון מיותר. אבל מה שיקרה בשטח, על זה כל אחד מאיתנו ישלם והלוואי ואתבדה.

יוליקה

Member
מנהל
מינה?? מה זה??

אבל עובדה שהיה צורך במלחמת ששת הימים בכיבוש יוש....
ממי בדיוק כבשנו?? אנחנו נלחמנו נגד הירדנים לא נגד פלשתינאים!!!
מי בדיוק כבש??? ממשלת השמאל!! היא לא האמינה בארץ ישראל השלמה...
זו היתה תורתו של בית"ר....
המלך חוסיין ידע טוב מאד במשך 19 שנה מדוע אינו נותן לפלשתינאים את הגדה המערבית.... ולמה לא דרשו זאת ממנו?? כי הם רצו את כל מדינת ישראל!!
אז למה לבלבל את היוצרות??

superman1234

New member
ממשלת השמאל ?

אשכול, דיין, יגאל אלון, עזר ויצמן ומוטי הוד כמפקד חיל אוויר זה ממשלך שמאל ?
הרי גח"ל הצטרפה לממשלה כממשלת אחדות לאומית. ואללה השנאה למה שהיום נקרא שמאל מעביר חלק מהאנשים על דעתם ...

יוליקה

Member
מנהל
ב-1967 היה שלטון המערך

אני מדברת על ממשלה שפעלה ב-1966מ-12.1.1966 עד 17.3.1969:
משלת ישראל השלוש עשרה בראשות לוי אשכול, חיים יוסף צדוק, ישראל גלילי, מרדכי בנטוב,יעקב-שמשון שפירא, חיים גבתי, ישראל ברזילי, יוסף בורג, יגאל אלון, אליהו ששון, משה כרמל, זרח ורהפטיג ומשה קול. יושבים מימין לשמאל: אבא אבן,זלמן ארן, חיים-משה שפירא, זלמן שזר, לוי אשכול, בכור-שלום שטרית ופנחס ספיר.
גח"ל הצטרפה לממשלה בתקופת ההמתנה.
עזר ויצמן היה ראש אג"ם ואיים להתפטר אם אשכול לא ימנה את דיין לשר הביטחון...
עכשיו....
אל תכניס לי "שינאה" בדעותי ושום דבר לא מעביר אותי על דעותי.
מבחינתי העבודה, אחדות העבודה ומפ"ם = שמאל גם רפ"י היתה בממשלה
שאליה הצטרפו גח"ל.... רפי"י גם שמאל מבחינתי....
גם משה קול מהליברלים העצמאיים לא היה במיוחד ימין....
את ההתנחלויות הראשונות הקים המערך ולא הימין.

אז כשמשחזרים את התקופה בין מלחמת ששת הימים, מלחמת יום כיפור ועד 1977...זה היה שלטון השמאל, וגם אם הליכוד היה בקואליציה, זה עדין
שלטון השמאל.

superman1234

New member
תגיד את רצינית ?

השמות שמנית למעלה כממשלת ישראל - זה ממשלת שמאל ?
יגאל אלון הוא איש שמאל ? ישראל גלילי הוא איש שמאל ? משה דיין הוא איש שמאל ?
אני מבין שההגדרה שלך לשמאל זה כל מי שאינו תומך ליכוד/ישראל ביתנו/והבית היהודי .וזה בהחלט מביע שנאה לכל מי שלא כזה.

אבל העלת נושא מענין - נכון שמפלגת המערך שלחה/הקימה את ההתנחלויות הראשונות גם בסיני וגם וגם יו"ש מסיבות בטחוניות. אני כאיש מילואים הייתי שותף להקמת דיקלה(נקראה בהתחלה דקל) ברצועה שהתחילה כנקודה צבאית שהועברה אח"כ לאזרחית.
שאלה לי אלייך ולמינהר - כשם שממשלת ישראל החליטה כהחלטה בטחונית להקים ישובים בסיני, ברצועה וביו"ש, שלחה לשם אנשים מימנה את הקמת הישובים. כאשר הממשלה מחליטה לפנות את הישובים הללו (בין אם בעקבות הסכם השלום עם מצריים בסיני ובין אם ברצועה אחרי החלטת ממשלת שרון) מדוע המתישבים לא פינו את הישובים בנחת ? כמו ששלחו אותם להתישב והם נאותו , עכשו מבקשים אותם לחזור הביתה. מי עודד אותם להתפרע ?

ובמידה והממשלה(לא משנה איזו ממשלה ימין או שמאל) תחליט לפנות את הישובים בי"וש כהחלטה אסטרגית מה לדעתך יקרה ?

למעלה