איזה "מזל" ששוחרר

אבי בן 1231

Well-known member
חטוף תוך כדי סיכון של חיילים כאשר בעצם הוא מגדיר עצמו פלטיני ולא ישראלי.
תגובת המדינה צריכה להיות העברתו והעברת כל 11 ילדיו הפלסטינים חזרה לעזה וכמובן לשלול את אזרחותו הישראלית לצמיתות.

Harrington

Well-known member
מנהל
תגובת המדינה צריכה להיות העברתו והעברת כל 11 ילדיו הפלסטינים חזרה לעזה וכמובן לשלול את אזרחותו הישראלית לצמיתות.
שיגדיר עצמו איך שמתחשק לו. אני for one שמח על שחרורו לאחר התקופה האחרונה בה שהה אצל החמאס ומקווה שיצליח לבנות את חייו בחזרה. אמנם בהחלט נכון, גם לאור דבריו וגם בכלל, שהייתי כנראה שמח יותר אילו היו משחררים חטופים יהודים. אבל כשזה לא בא האחד על חשבון השני, לא אתהפך על המסכן הנ"ל רק בגלל שהוא רואה את עצמו כפי שהוא רואה.

פולגאר

Well-known member
הוא שוחרר כדרך אגב.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נחטף משטח ישראל, האחריות של ישראל להחזיר אותו.

משתפרת1

Well-known member
א. הלוחמים סורקים ומנטרלים כל מנהרה שיש עליה מספיק מודיעין שיאפשר להם להכנס אליה כשהסיכון להם פחות גבוה. לא תמיד זה מצליח, ואתה שומע על חיילים שנהרגו בגלל מילכודים בבתים ובמנהרות. בכל זאת משתדלים לאסוף מה שיותר מודיעין ולהכנס בכל זאת. אם שאלת את עצמך מדוע לא מגיעים אל חטופים במנהרות ומשחררים אותם אחת הסיבות היא מודיעין שמראה על רמת סיכון בלתי מתקבלת על הדעת. הפעם גם חשפו את המנהרה וגם הצליחו לשחרר חטוף.
ב. שאפו ענק ללוחמים שהצליחו לשחרר חטוף. אהיה מאושרת אם יצליחו לשחרר עוד, גם אם מדובר בתאילנדי ולאו דווקא בישראלי. ככל שישוחררו יותר- כן ייטב. בינתיים במשך כמעט 11 חודשים פעולות צבאיות לא הצליחו לשחרר אפילו 10 חטופים.
ג. אני מאד מרוצה שיש עוד פלסטיני שיודע בדיוק מהו החמאס, וכנראה גם יגרום לבני משפחתו ולחבריו להתיחס אל הרוצחים הללו כפי שהם.
ד. בלי להתיחס לחטוף או לא, לדעתי מי שמגדיר את עצמו כלא ישראלי- אזרחותו הישראלית צריכה להשלל.

אבי בן 1231

Well-known member
א. הלוחמים סורקים ומנטרלים כל מנהרה שיש עליה מספיק מודיעין שיאפשר להם להכנס אליה כשהסיכון להם פחות גבוה. לא תמיד זה מצליח, ואתה שומע על חיילים שנהרגו בגלל מילכודים בבתים ובמנהרות. בכל זאת משתדלים לאסוף מה שיותר מודיעין ולהכנס בכל זאת. אם שאלת את עצמך מדוע לא מגיעים אל חטופים במנהרות ומשחררים אותם אחת הסיבות היא מודיעין שמראה על רמת סיכון בלתי מתקבלת על הדעת. הפעם גם חשפו את המנהרה וגם הצליחו לשחרר חטוף.
ב. שאפו ענק ללוחמים שהצליחו לשחרר חטוף. אהיה מאושרת אם יצליחו לשחרר עוד, גם אם מדובר בתאילנדי ולאו דווקא בישראלי. ככל שישוחררו יותר- כן ייטב. בינתיים במשך כמעט 11 חודשים פעולות צבאיות לא הצליחו לשחרר אפילו 10 חטופים.
ג. אני מאד מרוצה שיש עוד פלסטיני שיודע בדיוק מהו החמאס, וכנראה גם יגרום לבני משפחתו ולחבריו להתיחס אל הרוצחים הללו כפי שהם.
ד. בלי להתיחס לחטוף או לא, לדעתי מי שמגדיר את עצמו כלא ישראלי- אזרחותו הישראלית צריכה להשלל.
אין לי ספק ששאפו על הלוחמים שהצילו חטוף, רק חבל שהחטוף הוא אדם כפוי טובה!!
וזה לא מפתיע אותי שמוסלמי הוא כפוי טובה.
מיד אחרי השיחרור הוא הצהיר בגאווה שהוא אינו מרגיש ישראלי, הוא מרגיש פלסטיני.
שימי לב!!! בבקשה.
פלסטיני זו לא דת אלא כביכול לאום.
לא חשבתי שחבל שחילצו מוסלמי עד אשר ראיתי את הראיון עם הבן כלבה הזה,
בו הוא מצהיר בגאווה שהוא פלסטיני.
אין מקום לפלסטיני להיות אזרח ישראלי!!!
מי שמצהיר שהוא פלסטיני מקומו או ברשות הפלסטינית או בעזה|פטיש|

משתפרת1

Well-known member
אין לי ספק ששאפו על הלוחמים שהצילו חטוף, רק חבל שהחטוף הוא אדם כפוי טובה!!
וזה לא מפתיע אותי שמוסלמי הוא כפוי טובה.
מיד אחרי השיחרור הוא הצהיר בגאווה שהוא אינו מרגיש ישראלי, הוא מרגיש פלסטיני.
שימי לב!!! בבקשה.
פלסטיני זו לא דת אלא כביכול לאום.
לא חשבתי שחבל שחילצו מוסלמי עד אשר ראיתי את הראיון עם הבן כלבה הזה,
בו הוא מצהיר בגאווה שהוא פלסטיני.
אין מקום לפלסטיני להיות אזרח ישראלי!!!
מי שמצהיר שהוא פלסטיני מקומו או ברשות הפלסטינית או בעזה|פטיש|
כפלסטיני- הייתי מפרסמת כל מילה שאמר על השבי והשבויים וההתיחסות של חמאס. הסברה מעולה. הוא בהחלט מעריך מה שנעשה עבורו ומודה.
ו...כן, הייתי שוללת את אזרחותו הישראלית.

אבי בן 1231

Well-known member
כרגיל התפלספות!!!
עדיין אין מקום לפלסטיני להיות אזרח ישראלי, לאחד אותו עם בני עמו!!
ויפה שעה קודם!!

Harrington

Well-known member
מנהל
כרגיל התפלספות!!!
עדיין אין מקום לפלסטיני להיות אזרח ישראלי, לאחד אותו עם בני עמו!!
ויפה שעה קודם!!
כרגיל דעה שאיננה כשלך, תכונה התפלספות :).
נסה פעם להתמודד. האמן לי, זה בריא יותר.

אבי בן 1231

Well-known member
כרגיל דעה שאיננה כשלך, תכונה התפלספות :).
נסה פעם להתמודד. האמן לי, זה בריא יותר.
אני מנסה להתמודד אך נגדך חבל על הזמן.
אתה מרוצה שחיילי צה"ל הסתכנו על מנת להציל פלסטיני משבי פלסטינים, אני לא!!!
אני ידע שבעייניך אני משונה!!
לא אתפלא אם בעוד זמן מה יתברר שהוא גויס לחמאס!!

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
המדינה מחוייבת לשמור על התושבים, זכותו של החטוף להשתייך לאיזו קבוצה שהוא רוצה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
וחובתינו לנפנף אותו מפה?
קראת את דבריו?
אלקאדי סיפר לאחר שחולץ ממנהרה כי ראה את אחד החטופים שהיה איתו גוסס למוות ומחבלי חמאס צילמו זאת. "מיד לאחר מכן צילמו גם אותי, ואז ראיתי איך הוא נרצח בשבי", סיפר.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה ברור לי במקרה שלך. אבל תמיד תוכל לנסות ללמוד קצת ולהשכיל את ידיעותיך בנושא שאתה מדבר עליו (אמנם לא רלוונטי לדיון הנוכחי שעיקרו דעות, אבל בכללי).
ראשית הם כנראה לא הסתכנו במיוחד במקרה הזה. שנית זה כלל לא ענין של להיות מרוצה או לא. אני סבור שעל הצבא של מדינת ישראל לפעול לשחרור חטופי מדינת ישראל. ככה פשוט.
משונה? לא, לא במיוחד. ״ידיעתך״ זו שגויה אם כן.
אולי. אולי גם לא. הסיכון בוודאי קיים (אגב גם לשמאלנים שנחטפו ואפילו לאנשי ימין בנסיבות הענין). מן הסתם המערכת תחקור זאת גם היום בזמן אמת וגם במעקב בהמשך הדרך.

אבי בן 1231

Well-known member
זה ברור לי במקרה שלך. אבל תמיד תוכל לנסות ללמוד קצת ולהשכיל את ידיעותיך בנושא שאתה מדבר עליו (אמנם לא רלוונטי לדיון הנוכחי שעיקרו דעות, אבל בכללי).

ראשית הם כנראה לא הסתכנו במיוחד במקרה הזה. שנית זה כלל לא ענין של להיות מרוצה או לא. אני סבור שעל הצבא של מדינת ישראל לפעול לשחרור חטופי מדינת ישראל. ככה פשוט.

משונה? לא, לא במיוחד. ״ידיעתך״ זו שגויה אם כן.

אולי. אולי גם לא. הסיכון בוודאי קיים (אגב גם לשמאלנים שנחטפו ואפילו לאנשי ימין בנסיבות הענין). מן הסתם המערכת תחקור זאת גם היום בזמן אמת וגם במעקב בהמשך הדרך.
תגיד לא ניראה לך מוזר ומוגזם שפלסטיני שוחרר משבי פלסטיני ע"י ישראלי.

Harrington

Well-known member
מנהל
תגיד לא ניראה לך מוזר ומוגזם שפלסטיני שוחרר משבי פלסטיני ע"י ישראלי.
בהחלט נראה לי מוזר. כאמור מעלה, אילו הייתה לי בחירה גם הייתי מעדיף ש(קודם)ישוחררו יהודים דווקא, אלו מבני עמי. אולם מששוחרר האיש כאמור, לא 'אתהפך' עליו בגלל שהביע דעה לגבי זהותו שאינה נוחה לי. אני שמח עבורו ועבור משפחתו שהוא שוחרר משבי של למעלה מעשרה חודשים ואני מברך את כוחות הבטחון שעסקו במלאכה, בין אם זה היה במקרה ובין אם לאו. אם היית אומר שהשחרור הזה בא על חשבון שחרור יהודי, דעתי בענין הייתה שונה וגם את זה כבר כתבתי למעלה גם. אולם זה לא המצב כידוע ועל כן, שיראה עצמו איך שנוח לו. בעניין הזה ובקצרה מפאת קדושת השבת שתיכף נכנסת, אנחנו יכולים להתעלם מהמציאות אבל המציאות היא שיש בעיית זהות/הזדהות של ערביי ישראל. לא איך הם מגדירים עצמם בתקשורת, כשזה נשמע כמו משהו לאומי שהם חייבים להגיד דווקא כך או אחרת. אלא בעיה אמיתית של חוסר ודאות אישית או חוסר בהירות אישית איך להגדיר את עצמך (לא אתה כמובן) בנסיבות העניין. פשוט מציאות שכאמור, גם אם אנחנו נבחר להתעלם ממנה, לא צפויה ללכת לשום מקום בעתיד הנראה לעין.

כל שאני עושה בניגוד אליך (ע"פ הדיון הנוכחי), זה להכיר במציאות זו ולא להחזיקה נגד אותם אנשים שחיים עם הבעיה הזאת (וזאת בהחלט בעיה, מכל בחינה).

שבת שלום.

אבי בן 1231

Well-known member
בהחלט נראה לי מוזר. כאמור מעלה, אילו הייתה לי בחירה גם הייתי מעדיף ש(קודם)ישוחררו יהודים דווקא, אלו מבני עמי. אולם מששוחרר האיש כאמור, לא 'אתהפך' עליו בגלל שהביע דעה לגבי זהותו שאינה נוחה לי. אני שמח עבורו ועבור משפחתו שהוא שוחרר משבי של למעלה מעשרה חודשים ואני מברך את כוחות הבטחון שעסקו במלאכה, בין אם זה היה במקרה ובין אם לאו. אם היית אומר שהשחרור הזה בא על חשבון שחרור יהודי, דעתי בענין הייתה שונה וגם את זה כבר כתבתי למעלה גם. אולם זה לא המצב כידוע ועל כן, שיראה עצמו איך שנוח לו. בעניין הזה ובקצרה מפאת קדושת השבת שתיכף נכנסת, אנחנו יכולים להתעלם מהמציאות אבל המציאות היא שיש בעיית זהות/הזדהות של ערביי ישראל. לא איך הם מגדירים עצמם בתקשורת, כשזה נשמע כמו משהו לאומי שהם חייבים להגיד דווקא כך או אחרת. אלא בעיה אמיתית של חוסר ודאות אישית או חוסר בהירות אישית איך להגדיר את עצמך (לא אתה כמובן) בנסיבות העניין. פשוט מציאות שכאמור, גם אם אנחנו נבחר להתעלם ממנה, לא צפויה ללכת לשום מקום בעתיד הנראה לעין.

כל שאני עושה בניגוד אליך (ע"פ הדיון הנוכחי), זה להכיר במציאות זו ולא להחזיקה נגד אותם אנשים שחיים עם הבעיה הזאת (וזאת בהחלט בעיה, מכל בחינה).

שבת שלום.
אתעלם מקדושת השבת ואגיב בקצרה!
ברור לי בהחלט שרוב ערביי ישראל מזדהים עם הפלסטינים אך מי שמכריז
בריש גלי חייב להיות מסולק מהמדינה כולל שלילת אזרחותו!

Harrington

Well-known member
מנהל
אתעלם מקדושת השבת ואגיב בקצרה!
ברור לי בהחלט שרוב ערביי ישראל מזדהים עם הפלסטינים אך מי שמכריז
בריש גלי חייב להיות מסולק מהמדינה כולל שלילת אזרחותו!
כמה דברים;
ראשית יש מזדהה עם הפלסטינים ויש מזדהה כפלסטיני. אלו שני דברים שונים. להבנתי פרחאן הזדהה כפלסטיני.
שנית תכננתי לכתוב לך שצריך לזכור שמה שמצויר בתקשורת כהכרזה של אדם, out of the blue, פעמים רבות אינה כזאת אלא בס"ה מענה לשאלה שנשאל על-ידי איש תקשורת, מבלי שהשאלה מוצגת. אלא שבינתיים 'זכיתי' לראות את ההצהרה וזה לא לגמרי מדויק כאן, אז המצב שונה מעט משחשבתי.

לסיכומו של דבר, אני די מסכים עם דבריך. אבל עדיין מכיר בכך שערבי ישראלי נמצא בבעיית זהות מובנית, בוודאי בתקופת מלחמה. זה לא משמח אותי, אני לא מברך על העמדה שהאיש ורבים כמותו (בלי קשר לחטיפתו) מציגים, שום דבר מהנ"ל. אבל המציאות היא מציאות מורכבת עבורם והעובדה שלי, כיהודי, הזהות כאן מאוד ברורה וקלה, לא אומרת שזה המצב לכל הנוכחים במרחב.

ישראלי, יהודי או ערבי, שיזדהה עם הפלסטינים, מבחינתי אין שום בעיה להגלותו ולהעיף אותו מהמדינה. ישראלי שמזדהה כפלסטיני, אראה בזה בדרך כלל בעיית זהות כאמור לעיל. בכל מקרה סילוק כל אלו שנמצאים במצב הזה, זאת קריאת התלהמות נחמדה אבל תכל'ס אינה ריאלית. לא בלי שבאמת תהפוך את ישראל למדינת אפרטהייד.

למעלה