בהחלט נראה לי מוזר. כאמור מעלה, אילו הייתה לי בחירה גם הייתי מעדיף ש(קודם)ישוחררו יהודים דווקא, אלו מבני עמי. אולם מששוחרר האיש כאמור, לא 'אתהפך' עליו בגלל שהביע דעה לגבי זהותו שאינה נוחה לי. אני שמח עבורו ועבור משפחתו שהוא שוחרר משבי של למעלה מעשרה חודשים ואני מברך את כוחות הבטחון שעסקו במלאכה, בין אם זה היה במקרה ובין אם לאו. אם היית אומר שהשחרור הזה בא על חשבון שחרור יהודי, דעתי בענין הייתה שונה וגם את זה כבר כתבתי למעלה גם. אולם זה לא המצב כידוע ועל כן, שיראה עצמו איך שנוח לו. בעניין הזה ובקצרה מפאת קדושת השבת שתיכף נכנסת, אנחנו יכולים להתעלם מהמציאות אבל המציאות היא שיש בעיית זהות/הזדהות של ערביי ישראל. לא איך הם מגדירים עצמם בתקשורת, כשזה נשמע כמו משהו לאומי שהם חייבים להגיד דווקא כך או אחרת. אלא בעיה אמיתית של חוסר ודאות אישית או חוסר בהירות אישית איך להגדיר את עצמך (לא אתה כמובן) בנסיבות העניין. פשוט מציאות שכאמור, גם אם אנחנו נבחר להתעלם ממנה, לא צפויה ללכת לשום מקום בעתיד הנראה לעין.
כל שאני עושה בניגוד אליך (ע"פ הדיון הנוכחי), זה להכיר במציאות זו ולא להחזיקה נגד אותם אנשים שחיים עם הבעיה הזאת (וזאת בהחלט בעיה, מכל בחינה).
שבת שלום.