איזה מזל שתפוז מפרסם לפעמים פורומים חדשים

איזה מזל שתפוז מפרסם לפעמים פורומים חדשים ../images/Emo13.gif

אז נעים מאוד קוראים לי יפעת אני בת 31 ואני יחסית חדשה בתחום. עשיתי מנוי לחדר כושר באפריל השנה ואני חייבת לציין שזה החדר כושר הראשון מתוך כל חדרי הכושר שנירשמתי אליהם עד היום שאני באמת מתמידה והולכת. מה שנתן לי את הפוש זאת החתונה שלי שבפתח בינואר. אבל משום מה אני עושה כושר ולא מצליחה לרדת במשקל
התחלתי לרוץ על ההליכון, ביום הראשון שאני רצה הכל בסדר ואני מצליחה להחזיק מעמד אני משלבת הליכה וריצה במשך שעה וחצי או שעה ו-20 דקות. ביום השני כבר מאוד כואבות לי כפות הרגליים ואני ממש לא מסוגלת לרוץ. יכול להיות שאני לא רצה נכון? יש שיטה לרוץ? אני לא יודעת למה אבל אני מתפדחת לשאול את המדריך ספורט בחדר כושר
אני מאוד מאוד לא מכורה לספורט, אני הולכת כי צריך, כי אם אני לא יעשה כושר אני פשוט אתפח כי אני בין השאר מכורה לפחמימות (פסטה, אורז, תפו"א וכו'....) איך אפשר להגיע למצב שאוהבים ספורט? אשמח להיות חלק מהפורום הניפלא הזה
המשך ערב נעים

איך להיות מכורים לספורט:

אולי יש להתמכרות לספורט גם מרכיב פיזי (הוא מגיע אחרי תקופה ארוכה של ספורט ויכול להתבטא בפגיעה במנגנון השינה והרעב (לפחות זה מה שקורה לי כשאני מפסיקה לעשות ספורט אחרי תקופה אינטנסיבית וממושכת)). אבל לפחות אצלי המרכיב החזק ביותר של ההתמכרות הוא פסיכולוגי, וכמו כל התמכרות פסיכולוגית היא קוראת כאשר אנו עושים התנייה קלאסית לגוף ומחברים בין הספורט לדברים טובים או בין האי ספורט לדברים לא טובים. אני לא בטוחה שהתמכרות לספורט היא דבר חיובי, אבל אולי הנשים המנוסות יותר כאן יחשבו אחרת. אני הצלחתי לגרום לעצמי להאמין שהספורט משאיר אותי בריאה, מוציא ממני רעלים (בדמות תרופות שנאלצתי לקחת), עושה אותי שמחה (איזשהו הסבר על הקשר שבין רמת האדרנלין לבין רמת הסרטונין) ובכלל משפט שאני תמיד אומרת לעצמי בראש: "השינוי נמצא בקצה גבול היכולת" /"השינוי מתחיל מהנקודה שבה הכי קשה לי באימון וממנה הקלוריות מתחילות להישרף" (= זהו, זה השכנוע העצמי שלי... בהצלחה.

כאבים בכפות הרגליים + אהבת ספורט

נתחיל עם - ברוכה הבאה! מניסיוני, כאבים בכפות הרגליים יכולים להיפתר בקלות עם מדרסים. האמת שהכאבים שלי (תוצאה של פלטפוס שלא הייתי מודעת לו שנים) בד"כ היו עוברים בבוקר, אבל אני מניחה שזה לא יזיק לבדוק... לגבי לאהוב ספורט - את צריכה פשוט למצוא את סוג הספורט שאת אוהבת, ובשביל זה צריך לנסות הרבה סוגים. חלק מהעניין זה האנדורפינים שמאד עוזרים... וחלק זה משהו בך שפשוט "מתאהב". ואגב - מספורט לא ממש מרזים... צר לי... אבל זה בריא וטוב וכיף ועוזר קצת לדיאטה!

susieada

New member
ברוכה הבאה פלא! ../images/Emo24.gif

כייף שהחלטת להצטרף לפורום ומזל טוב על החתונה המתקרבת לבוא!
לענין חדר הכושר וריצה: אני ממש לא מומחית בתחום, אך מאוד נראה לי ששעה וחצי או אפילו שעה 20 זה המון! אני התחלתי ב 10 דקות... ומעבר בין, ושילוב של, מסלול ואליפטי. בלי להתבייש - תתייעצי עם מדריכת / מדריך מכון הכושר שלך. בשביל זה הם נמצאים! זה בדיוק אחד מתפקידם! תהני ובהצלחה! נשמח לשמוע על ההתפתחויות! סוזי

efroch99

New member
בתור רצה מתחילה בעצמי...

למדתי פה שחשוב מאוד להתחיל בהדרגה. לרוץ ישר שעה וחצי זה הרבה מדי. צריך לבנות את זה ולתת לגוף להתרגל. תבדקי בעמודים אחורה, omaopa כתבה כמה פוסטים מעולים על איך להתחיל לרוץ, וממש כדאי לקרוא (אם לא תמצאי, אני אשים לך פה קישור). איך מגיעים למצב שאוהבים ספורט? לדעתי מוצאים ערכים מוספים... לא הולכים רק כי רוצים לשרוף קלוריות, אלא כי יש עוד משהו שכיף לך בפסורט. לדוגמא, אם תלכי לשיעורי סטודיו כמו עיצוב, פילאטיס וכו, אולי תמצאי איזה מדריכה שממש עושה לך כיף ואז תתמידי לשיעור שלה... ואולי את פשוט צריכה למצוא ענף ספורט שאת מתחברת אליו, זה יכול להיות ריקוד, או שחיה, או אומנות לחימה, או יוגה... לא כל דבר נותן אותו אפקט גופני, אבל אני חושבת שעם האוכל בא התאבון - אם תמצאי משהו אחד שעושה לך כיף, אז אחרי זה תראי שגם דברים אחרים עושים לך כיף. וחשוב גם לתת לדברים זמן, כי ספורט זה לא תמיד אהבה ממבט ראשון. כל דבר כאשר מתחילים אותו, ועדיין לומדים, מגששים, עדיין לא מיומנים - זה לא כל כך כיף. אבל ברגע שלומדים, מתחילים לצבור מימנויות והצלחות - אז גם מתחיל להיות כיף! בקיצור: למצוא משהו שאת אוהבת, להיכנס לזה בהדרגה, ולתת לזה צ'אנס! בהצלחה!! וברוכה הבאה

yair102

New member
תודה רבה רבה על התגובות ../images/Emo140.gif

הספורט שאני הכי אוהבת זה שחיה, אבל לצערי אין לי בריכת שחיה בחדר כושר או קרוב לבית. והדבר שאני באמת הכי מחוברת אליו בחדר כושר זה ההליכון
אנסה באמת כל פעם קצת ולא הרבה על ההתחלה וכמובן אעדכן אתכם. לגבי שיעורים ניסיתי ולא התחברתי כ"כ. אולי לפעמים אני עושה פילאטיס או ספינינג. נתתם לי טיפים מדהימים והמון המון תודה על הקבלת פנים החמה והמעודדת זה חשוב לי
שיהיה לכם יום מקסיםםםםםם וסופ"ש ניפלא

למעלה