איזה מחשב?

aryedomnin

New member
איזה מחשב?

אני חדש בעולם ה-3D, לומד את ה- MAX. אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל מתלבט לגבי הקונפיגורציה. המלצות לגבי כרטיס מסך (לא משחק משחקים) שיתמוך בMAX האם כדאי לחסוך כמה זוזים ולקנות AMD? כמה זכרון צריך לעבודה נורמלית? האם DDR או SDRAM מספיק? כל טיפ יתקבל בברכה.

hazgul

New member
אז ככה

לך על הAMD, עדיף מסדרת הXP החדשה (אוכל את הפנטיום). כרטיס מסך: לא צריך משהו מאד מיוחד. זכרון אם זה AMD אז DDR (למרות שבארץ קצת קשה להשיג לוחות שתומכים בDDR במהירות 333 מה"ץ) ואם זה פנטיום 4 אז RDRAM, עזוב אותך מSDRAM. בכל מקרה, לפחות 256 מגה זכרון לעבודה נורמלית. האזגול

eldarinn

New member
כמה טעויות "קטנות"

אין שום רע בפנטיום 3 עם SDRAM, יש תצורות שאוכלות את הפנטיום 4 בתלת מימד. נושא הכרטיס הגרפי הוא מהחשובים ביותר ועלייך להקפיד כשאתה קונה כרטיס גרפי שהוא תומך מלא ב OPEN GL, רצוי להשקיע יותר בכרטיס הגרפי ואני אישית בכלל לא הייתי מסתכל על כרטיסים של פחות מ 200 דולר.

hazgul

New member
צודק

בקשר לפנט´ 3 והSDRAM, אני הצכוונתי לפנט´ 4. גם בקשר לכרטיס מסך, אבל הרוב המוחלט של מאיצים תומכים ב OpenGL אז לא פירטתי. האזגול

aryedomnin

New member
OK אז מה בסופו של דבר?

תודה על העזרה, אבל בכל זאת, AMD XP או P3 (האחרון זול משמעותית). אנא קחו בחשבון שאולי אני גם אערוך סרטי וידאו (PREMIER) בעתיד הקרוב. איזה כרטיס מסך הייתם קונים (משהו שבאמת שווה את הכסף)?

eldarinn

New member
המלצתי הכנה לך

זה מנסיון אישי כמובן - מכייון שמחירי הפנטיום 3 ממש זולים וזה מעבד מעולה ויציב - לך על לוח אם עם שני מעבדי P3, אצלי הם כ"א 800 שזה ה-ר-ב-ה יותר מהר ברנדוריןם מפנטיום 4 אחד של 1.6 לשם השוואה. שים עליו איזה חצי ג´יגה לפחות של SDRAM שגם הוא זול מאד היום (לאחרונה שדרגתי לשני ג´יגה) והרי לך פצצה מתקתקת במחיר נמוך מהפנטיום 4 עדיין ודופק רנדרים כמו זונה בבורסה בר"ג. אני תמיד ממליץ על כרטיסי מסך של 3Dךשנד - הזול מביניהם הוא OXYGEN VX! אבל בהחלט מייעץ לך להשקיע בכרטיס משך עם GEFORCE 3 של NVIDIA כלשהו או לחילופין לך על ELSA GLORIA II שהוא תותח לתלת מימד ושות´ אבל קצת יקר.

gonen-y

New member
אני לא ממש מסכים

פנטיום 3 900 עולה בסביבות ה 800 850 שח לעומת זאת AMD 1600 XP עולה 900 ש"ח עכשיו לוח אם דואל (לשני מעבדים) של ASUS עולה כ 900 שח לעומת 800 של AMD. עכשיו בנוגע לכרטיס מסך לא הייתי לוקח את ה-OXYGEN VX1 (הוא לא טוב במשחקים האמת גרוע ,לצערי יש לי אותו, למרות שעם מקס הוא עובד ניפלא) והייתי ממליץ על GEFORCE 3 של NVIDIA. עוד נקודה נאמר שמחשב עם שני מעבדים עובד טוב יותר ממחשב עם מעבד אחד אפילו אם הם בסופו של דבר בעלי אותה מהירות אם זאת לפעמים נוצר דיליי בהצגת אובייקטים(שוב אני מדגיש נאמר לי) בקיצור המחיר הוא אותו מחיר אני הייתי הולך על AMD! בהצלחה!

aryedomnin

New member
אני מתחיל להתכנס לכוון מסוים

בעזרתכם. יש לי נסיון חיובי עם AMD K6 ואני חושב שבעקבות המאמרים החיוביים ב- CNET והמחיר האטרקטיבי אני אלך על AMD XP 1700 עם לוח-אם של ASUS DDR. לגבי כרטיס המסך אני לא סגור. איך GEFORCE תומך בפריסת זרימת וידאו (STREAMING) בשביל עריכת DV? אני קונה חלקים ומרכיב את המחשב לבד. יש המלצות לגבי ספק זול?

eldarinn

New member
תומך בבחירת המעבד ../images/Emo45.gif

לגבי השאלה עת זרימת הוידאו - סקאטו? מישהו? (לא ממש התחום שלי
)

למעלה