איזה מין שילוב

אמא מ1

New member
איזה מין שילוב

שלום, בדרך כלל אני מספרת,מתייעצת ומקטרת כאן בכל הקשור לבני הלוקה באספרגר. את הצורך לשתף בנוגע לאחיו הקטן אני מספקת בפורום השכן(ADHD) הפעם אני פונה אליכם דווקא בנוגע לקטן כי נראה לי שבפורום הזה רבים המכירים גנים משלבים. הבן הקטן לומד בגן חינוך מיוחד אליו הגיע עקב בעיות קשב ועיכוב בהתפתחות .הוא נמצא בגן שנה שנייה ומתקדם כל הזמן. היום הינו בפגישת יעוץ עם הפסיכיאטרית שראתה את הבן לפני שנה. היא מאד מרוצה מההתקדמות אך חושבת שהילד צריך להמשיך וללמוד גם בשנה הבאה במסגרת קטנה. מדובר בילד שכיום מדבר היטב עושה רושם של ילד חכם ( מאד) אך יש לו קושי בקשב, בעיות התנהגות ועיכוב מאד רציני במוטוריקה עדינה. מאחר שמדובר בעיר קטנה יש רק גן אחד של חינוך מיוחד ויש שנים שהרמה מאד נמוכה (למשל כשהבן הגדול למד בגן היו לפחות שלושה PDD ,וילדה מפגרת)אני חוששת להשאיר את הבן בגן המיוחד כי גם היום יש תחומים בהם הוא טוב משמעותית מאחרים ויש להניח ששנה הבאה הפער יהיה גדול בהרבה (המתקדמים יעברו לשילוב ויצטרפו ילדים צעירים) בעיר שני גנים משלבים. עד כמה שהצלחתי לברר הם בנויים כך שהשילוב מקסימלי כלומר יש קבוצה אחת גדולה ולה שתי גננות +מטפלים וכו' הפסיכיאטרית הסבירה לי שזאת לא מסגרת מתאימה לבני (הצורך שלו בקבלת תשומת לב אישית מאד בולט). חשבתי לפנות למערכת החינוך (מתי"א,שרות פסיכולוגי,פיקוח.....)ולבקש שיבדקו אפשרות שאחד מהגנים יותאם לילדים כמו בני הזקוקים ליותר אינטימיות (אני חושבת שמבנה צריך להיות קבוצה בתוך קבוצה ולא קבוצה אחת גדולה) אשמח לשמוע מכם על הגנים המשולבים שאתם מכירים ועל תאוריות בתחום כך שיהיה לי הידע הדרוש כאשר אתחיל לפעול לקידום הרעיון. (אם קראתם את מה שכתבתי היום על הבן הגדול אתם וודאי מבינים שיש לי סיבות להיות אופטימית) תודה על כל תשובה מיכל

Diana M

New member
אוכלוסית הגן המשולב

שלום מיכל, על פי התאור שלך נראה כי בנך מוכן לצעד הבא ובאופן טבעי אין לך רצון להשאירו במקום שמבחינתך אינו מתאים לו עוד. גן משולב כמו כל גן מיוחד או רגיל הוא פועל יוצא של אוכלוסיית הילדים שמאכלסת אותו. לכן בהחלט ניתן להרכיב גן משולב בו שני שליש ילדים "רגילים" ועוד שליש ילדים (רצוי אפילו פחות) בעלי צרכים מיוחדים, סוג הצרכים זו החלטה של ועדת השילוב העירונית על פי הצרכים כפי שהם עולים בשטח. משמע אם אכן יש בישוב שלך קבוצת ילדים בעל איפיון דומה לזה של בנך הצעיר , ניתן לפתוח גן משולב עבורם. שוחחי על כך עם מפקחת חנ"מ או מנהלת המתי"א הן תדע לאמר לך (אולי לא היום אך עד פסח צפוי שכן) האם יש בסיס לחשוב על מסגרת כזו. דיאנה

אמא מ1

New member
תודה דיאנה

אני מקווה שאצליח לשכנע את ה"מערכת" לבחון ברצינות אפשרות לשנות את מתכונת אחד מהגנים המשולבים כך שתתאים לילדים כמו בני. אני חוששת שהדברים לא יהיו קלים מכמה סיבות: א. הצוותים התרגלו לעבוד בצורה מסויימת ולערוך שינוי זה לא תמיד פשוט... ב. אני מתרשמת שלרוב ההורים מה שחשוב זה שהילדים יהיו "כמו כולם" והצעתי עומדת בניגוד לגישה זאת. ג. ישום ההצעה מחייב הסעת ילדים . (לגנים המשולבים אין הסעות רק לגן ולכיתות המוגדרים חינוך מיוחד.) למרות הקושי הצפוי אני לא מתייאשת, תאחלי לי בהצלחה...

doritmor

New member
הסעות

אצלנו דווקא כן יש הסעות לגנים משולבים. הם מוגדרים (אני חושבת) כמו גן מיוחד. כך גם בשביתות הם עובדים כרגיל (כמו ח.מ) - מסרה לי את זה חברה שהבת שלה בגן כזה.

אמא מ1

New member
תודה דורית, המידע חשוב .

האם השיבוץ בגן נקבע ע"י ועדת השמה או ועדת שילוב? אצלנו יש ועדות שילוב.

doritmor

New member
לא יודעת. לא שמעתי אף פעם

על "ועדת שילוב". מהתשובה של דיאנה (שרשור קודם) אני מבינה שזו החלטה של ועדת השמה . אני בכל אופן מעולם לא שמעתי על ועדת שילוב.

Diana M

New member
ועדות שילוב וועדות השמה

מאז קבלת חוק חינוך מיוחד, לא ניתן יותר להעביר ילדים (הלומדים בחינוך הרגיל במסגרת חוק חינוך חובה) לדיון בועדת השמה ללא אישור ועדת השילוב. מה זאת ועדת שילוב? לועדת השילוב שני תקפקידים מרכזיים: א. גיבוש מדיניות עירונית וגזירת דרכי פעולה בהתאם למדיניות זו, בכל הקשור לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים ובכלל. ב. בדיקת המוסד המפנה ילד לחינוך המיוחד , כי אכן מיצה את כל האפשרויות הקיימות בתחומו, טרם יפנה ילד לחינוך המיוחד. בעבר כל מוסד חינוכי יכל על פי שיקול דעתו להפנות כל תלמיד לועדת ההשמה. כיום, לא. תחילה על המוסד להוכיח בועדת השילוב כי אכן למרות שניסה לתת מענה לתלמיד הנתון במסגרת הרגילה, אין היא מתאימה לו והוא זקוק למסגרת מיוחדת. לעומת זאת ועדת ההשמה אינה דנה במוסד החינוכי עצמו אלא בצורכי התלמיד, מקבלת החלטה האם הוא אכן זקוק להשמה בחינוך המיוחד ובאיזו מסגרת של החינוך המיוחד. אפרופו גנים משולבים, המתי"א בדרך כלל יאסוף נתונים על כלל התלמידים בישוב ולכן גם ידע האם קיים צורך בגן במשולב עבור קבוצת תלמידים מסויימת המידע יעבור לפיקוח ובועדת השילוב העירונית ידונו בנושא ושם גם יכולה להתקבל החלטה על פתיחת גן כזה. מי יושב בועדת השילוב העירונית? המפקח הכולל, הוא יו"ר הועדה (מכאן גם המסר כי החינוך הרגיל אחראי על הילדים בעלי הצרכים המיוחדים שכן הם חלק מאוכלוסיית התלמידים של בית הספר/הגן) המפקח על החינוך המיוחד. מנהל אגף החינוך ברשות המקומית או נציגו, מנהל השפ"ח, נציג שרותי הרווחה , מנהל המתי"א ונציגים נוספים על פי הצורך. דיאנה

למעלה