איזה מערכת עדיפה על שרת, לינקוס או WIN

גיאורה

New member
איזה מערכת עדיפה על שרת, לינקוס או WIN

שלום , כמו תמיד יש דברים לא צפויים ,
רציתי לדעת בבקשה מה ההדיפות

שרת על מערכת לינקוס { זה לא ישן מידיי שעוד מעט יצא מהעולם?}
או שרת על מערכת וינדוס
האם יש עוד אנשים או יותר נכון טכנאים שמתחזיקים שרתי לינקוס?

תודה רבה

koler

New member
כמובן!

קודם כל הגעת לפורום לינוקס אז ברור לך מה תהיה התשובה:)
דבר שני , שרתי לינוקס הם מאוד פופלאריים בשל עמידותם ורמת האבטחה שלהם , בנוסף לכל המטעמים האלה לינוקס הוא קוד פתוח.
אני מניח שרוב חברי הפורום מתחזקים שרתי לינוקס.

אני אישית עבדתי בחברה שעובדת רק עם מערכת ההפעלה הזו בעבור אחסון אתרים \ VPS .

מצד שני אם אתה מעוניין לעבוד עם טכנולוגיות מייקרוסופטיות אז כמובן שתלך על Win.

גיאורה

New member
קודם כל תודה רבה על התגובה . דבר שני

אני לא יודע על מה אני רוצה ללכת,
מה ההבדלים, בין לבין?

אתה יכול להביא לי על רגל אחת?

aviMalool

New member
האם מה שנראה בזול עולה ביוקר?

האם אתה מעונין שיהיה לך שרת? מעונין ללמוד? מה המטרות שלך? למה אתה שואל? מה הדרישות שלך משרת?
אולי תתחיל בכך שתברר מחירים של שרתים ותראה במה אתה יכול לעמוד. כסף זה דבר שכולם מבינים. לחילופין, פשוט תנסה. קח את הזול. אם לא יהיה מספיק טוב תעבור ליקר יותר. או להיפך. לא יודע מה גודל הארנק שלך.
נדמה לי שמספר המשתתפים בפורום הזה מאד קטן. נסה גם לשאול בפורומים אחרים שקשורים לשרתים, לתכנות לאינטרנט, למערכות הפעלה.

koler

New member
על רגל אחת

לפחות מעולם הWEB
linux ניתנת להתקנה ללא GUI ממה שאני יודע WIN אינה מאפשרת זאת.
Linux היא חינמית לעומת וינדוס.

מה שמעניין את משתמש הקצה בסופו של דבר זה שאפשר להריץעל שרת win שפת צד שרת שנקראת asp\asp.net לעומת linux שאינה תומכת באפשרות זו אבל תומכת בשפות צד שרת אחרות -
php , python , ruby , nodejs וכו'...

מה המטרה שלך בסופו של דבר?

גיאורה

New member
אוקיי אז ככה כמה דברים

דבר ראשון , יש פורים של בניית שרתים או טכנאי שרתים ?

דבר שני. אני מעוניין לעלות לאוויר בסביבות ה70 אתרים
שכל האתרים האלה יחוברו למערכת תוכנה חכמה אשר תנתב את שיחות טלפון מהאתרים ..לטלפון ביתי/נייד
כביכול נישמע פשוט ... בפועל.. סיבוך רציני ניראה לי ..

אני אשמח לקבל פורום שמתעסקים בנושא
ויותר מיזה אשמח לקבל שמות / אנשים / המלצות על אנשים שמעוניינים לקבל ג'וב שכזה ..

תודה רבה

koler

New member
באיזה טכנולוגיה האתרים בנויים?

ומה בדיוק אתה רוצה לעשות בפעולת החיוג?

גיאורה

New member
ברגע שהתקשרו לטלפון שמופיע באתר..

זה טלפון מבוסס IP
ברגע שמתקשרים זה יעבור דרך מערכת

aviMalool

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה. לדעתי בגלל שלא הסברת טוב.

לא הבנתי כלום. מה שהבנתי נשמע לי הזוי לחלוטין.
האם אתה רוצה שכאשר באתר שלך יהיה כתוב מספר טלפון 01-1234567, אז מי שמחיג למספר הזה יגיע לטלפון שלך, שאין לו שום קשר ל 01-1234567? אם כן אז אתה צריך רשיון בנוסח הרשיון של חברות הטלפון הקויות או הסלולריות. ואז מערכת ההפעלה של השרתים היא הקטנה בדאגותיך. אני לא מאמין שמשרד התקשורת יתן לך רשיון. ואחרי שתקבל רשיון עוד תצטרך לשכנע את המשרד שאם באחד האתרים שלך יופיע במקרה מספר הטלפון שלי, אז השיחה תגיע דוקא אליך, לא אלי.
לחילופין, דבר שהוא כן מעשי: קנה 70 סימים, או תזמין 70 קוים מחברת תקשורת קוית, או משהו משולב. ואז לכל אתר יהיה מספר שונה. בצורה כזו תוכל לדעת בגלל איזה אתר התקשרו. למעט חוכמולוגים שיכירו את האתרים, ומסיבות שלהם יתקשרו למספר של אחד מהם בגלל אחד האחרים שיש לך.

BravoMan

Active member
מה שאתה רוצה זה פרויקט שלם...

ראשית, כשאתה כותב "שרת", אתה בעצם מדבר ביחד על שלושה רכיבים:
1. חומרת מחשב פיזית.
2. מערכת הפעלה.
3. תוכנה שרצה על 1 + 2 ומספקת שירות למשתמשים שניגשים עליה דרך הרשת.
&nbsp
לא ממש ברור מה כבר יש לך, למשל האם כבר יש לך מרכזיית IP או שאתה עוד צריך להקים כזו.
שים לב כי המרכזיות האלה כמעת תמיד עובדות על לינוקס (הן גם סוג של שרת), אבל הן נפרדות מ-"אתרים", שזה שרת Web.
בתאוריה, מרכזייה כזו יכולה לרוץ על אותו מחשב פיזי כמו שרת ה-Web שמגיש את האתרים, אבל זה לא ממש מומלץ מסיבות עומס ואבטחה.
&nbsp
מה שאתה צריך הוא איש "DevOps" או "System administrator".
זה לא "טכנאי", לא במובן שיש לך "טכנאי PC" שבא לנקות ווירוס או להחליף רכיב מקולקל.
&nbsp
האמת, שנשמע שאתה מנסה להקים עסק טכנולוגי בלי הבנה טכנולוגית (היכן מצאת מידע ש-"לינוקס חולף מן העולם"? זה כמו להגיד שטלפונים חכמים חולפים מהעולם), ולכן, אני ממליץ לך למצוא שותף או עובד טכנולוגי שבאמת מבין בנושא ויוכל לתחזק את התשתית.
&nbsp
לגבי האתרים עצמם:
יש הרבה אפשרויות לשקול, כמו ספק אחסון, סוג אחסון, סוג שרת.
מערכת הפעלה היא פרט אחד, שמאבד כל חשיבות אם לא לוקחים בחשבון את כל השאר.
&nbsp
כדי לתת תשובה מושכלת לשאלה שלך, צריך לדעת מה בדיוק הולך להיות באתרים שלך, חוץ מ-"מספר טלפון".
האם מדובר בעמודים סטטיים?
האם מדובר במערכת תוכן מתעדכנת?
האם תהיה שם אפשרות סליקה?
&nbsp
בקיצור, שי הרבה שיקולים שצריך לקחת בחשבון, וזה לא משהו שאפשר באמת להחליט על גבי הפורום.
כאמור, ממליץ לך לחפש איש מקצוע, לחתום איתו על חוזה, ולדאוג שיכיר את העסק שלך לעומק כדי שיוכל להתאים את הפתרון הראוי.
&nbsp
אבל אם נסכם במילה אחת: לינוקס!
רק לינוקס, תמיד לינוקס, לינוקס שולטטטט!!!!!!!!!!11111111111!!!!!!!!!

trophy

New member
רעיון טוב ולא מסובך בכלל

מה שאתה בעצם רוצה זה לבנות אפליקציית WEB לשירות SIP/VOIP זה בצד הלקוח
בצד השרת אתה רוצה מרכזיה עם חוזה לשירות טלפוניה כל שהוא שיאפשר גישור בין רשת האנטרנט לרשת הטלפוניה
&nbsp
לדעתי די פשוט לתכנון אשמח להתברג בסטרטאפ כזה
&nbsp
וכן אתה בהחלט רוצה להריץ שרתי לינוקס למוצר כזה מדובר בארכיטקטורה של ניתובים להשתמש בחלונות בשביל כזה דבר יהיה פשוט עצוב

למעלה