איזה מצלמה לקנות?

איזה מצלמה לקנות?

מעוניין להרשם לקורס צילום בסיסי כאשר אני צריך מצלמה שניתן יהיה לעבוד עליה בצורה ידנית.
כמו כן אשמח למצלמה קומפקטית בגודל שכן אני לא רואה את עצמי נסחב עם מצלמה גדולה עלי בטיולים וכו.

אשמח להמלצה על מצלמות ומחירים..

steiff

New member
מה התקציב שלך?

יש לא מעט דגמים של מצלמות קומפקטיות שניתנות לשליטה ידנית. רובן סובלות מהחולשה המובנית במצלמות קומפקטיות: ביצועים גרועים בתנאי תאורה חלשים.
כמו כן - מרבית המצלמות הללו מתאפיינות בעומק שדה גבוה ויכולת מצומצמת לשלוט בו - תולדה של החיישן הקטן המותקן בהן. אני מניח שתיתקל במונחים הללו במהלך קורס הצילום.

1500-2000 שח

&nbsp
ראיתי שיש מצלמות mirrorless שהן קטנות בגודל ועם אפשרויות לשינוי ידני. האם יתאים לי?
למשל ראיתי
Canon EOS M10 15-45mm
&nbsp
יש המלצה על חנות מקצועית?
מה לגבי הזמנה באינטרנט?
מה דעתך על חנות MDK?
תודה

dudi4321

Active member
המלצה

חנות מקצועית -יוגנד ברחוב סולומון תל אביב
MDK רשת עם מחירים נוחים
CAMERA - מחירים נוחים
ארגול 2CLICK בחולון מקצוענים ומחירים נוחים
מצלמות מירורלס יקרות יחסית למצלמות עם מראה. כשמרכיבים עדשה סך הכל אין הבדל גדול בגודל, הרי אי אפשר לצלם בלי עדשה...
הטרנד הוא ללכת לכיוון מירורלס שיש לה יתרונות גם בביצועי מהירות תריס וגם עינית אלקטרונית שרואים איך יצא הצילום.

אני מעדיף ניקון בגלל מבחר ענק של עדשות איכות ומחירים שפויים כולל ביד2.
בדוק D5600 עם עדשה 18-140VR כהתחלה להכנס לעולם הצילום ברגל ימין.
בהצלחה
לי אין נסיון עם מירורלס.

אתה קורא לפני מגיב? או מגיב קופיפייסט?

בנאדם כתב: אשמח למצלמה קומפקטית
כמו אחד כותב מחפש קטנוע ,אתה מציע לו משאית כי לא מכיר קטנועים
אם אין לך מוסג למה מגיב?

steiff

New member
אולי כדאי לקרוא עד הסוף לפני שמגיבים לתגובה?

הבחור ביקש המלצה למצלמה קומפקטית בגודל. דהיינו מצלמה קטנה.

אצל אנשים שלמדו או התנסו קצת בצילום המונח ״מצלמה קומפקטית״ מתייחס למצלמה קטנת חיישן בגודל של קופסת סיגריות.
אבל אם נקרא את השאלה - ההתייחסות היא למצלמה בגודל קומפקטי כאשר יחסית למשאית - גם מיני-מינור וגם ג׳יפ טויוטה לנד-קרוזר הם קומפקטים בגודל.

steiff

New member
מירורלס, רפלקס, קומפקטית

״קומפקטית״ זו הגדרה קצת מתעתעת משום שבעולם הצילום היא מתייחסת בדרך כלל למצלמה קטנה עם עדשה שמתקפלת לתוך הגוף כך שאפשר להכניס את כל העסק לכיס המכנסיים.
מצלמות חסרות מראה הן בדרך כלל גדולות יותר ממצלמות ״קומפקטיות״ כהגדרתן, אבל הן אכן יותר קטנות (דהיינו ״קומפקטיות״) ממצלמות רפלקס (בעלות מראה). אבל מה שמשותף למצלמות חסרות מראה ורפלקס היא התלות בהרכבה של עדשה חיצונית על גוף המצלמה. העדשה הזו בולטת מלפנים ומימדיה משתנים בהתאם למאפייניה - יש עדשות שנקראות ״פנקייק״ משום שהן דקות יחסית ולא בולטות הרבה מלפנים, אבל הן לרוב מוגבלות לאורך מוקד יחיד והמבנה האופטי שלהן פשוט מאד - מה שמביא לאיכות בינונית שאינה בהכרח מתאימה לכל אחד. יש עדשות ״זום״ שהן בעלות אורך מוקד משתנה, והן לרוב גדולות וארוכות יותר. יש עדשות ״טלה״ שמיועדות לצילום עצמים מרוחקים - והן הגדולות שבחבורה.
עדשות למצלמות מירורלס הן בדרך כלל קצת יותר קטנות וקלות מעדשות מקבילות של מצלמות רפלקס כך שאם הממדים של המערכת הם השיקול העיקרי - מירורלס זו הבחירה הגיונית, אלב מצד שני לרוב גם היקרה (יחסית לרפלקס).

ההצעה למצלמת רפלקס של ניקון D5600 עם עדשת 18-140 היא בחירה טובה ותמורה טובה לכסף. מצלמת מירורלס בעלת יכולות דומות (למשל סוני A6000 או פוג׳י X-T2) עם עדשה תואמת תעלה כפליים בעוד ההבדל במימדים לא יהיה משמעותי באותה מידה.

דגם קנון שציינת - הוא בסיסי ביותר והעדשה המצורפת בסיסית עוד יותר. זה מספיק לצורך לימוד צילום, אבל אני מעריך שלא ירחק היום ותגלה שזה לא באמת מספיק לצרכים שלך.

מה דעתכם על אלה?

&nbsp
Canon EOS M100 Kit EF-M 15-45mm-קרט קנון
&nbsp
Panasonic DMC GF10+12-32
&nbsp
חשוב לי שהמצלמה תהיה לא גדולה ובומבסטית. לא יודע אם תיכנס לכיס עם העדשה אבל לפחות שלא תהיה כבדה וגדולה מדי. וידאו לא ממש חשוב לי.
ניקון שציינתם מגיע ל 3200 שח בערך. כדאי להשקיע את זה במצלמה ראשונית?
אין יתרון במירורלס שמחליפים את העדשות לפי הצורך?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

דעתי

התקציב שלך גבולי למצלמה ללא מראה והתמורה ממצלמת רפלקס גבוהה יותר.
גם במצלמות רפלקס (כמו הניקון שהוצעה לך) אפשר להחליף עדשות.
מצלמת הרפלקס הקטנה ביותר שיש כרגע היא זו:
https://camera.co.il/p28048
יש לי הדגם הקודם ואני יכול להמליץ עליו.

תודה ועוד שאלה

המצלמה שהמלצת יצא לי תמונות טובות יותר מאשר בסמארטפון סמסונג גלקסי 10 שיש לי כרגע?

תיוודוק סוני RX100מק3 בתקציב שלך, דודלי תמיד יגיד ניקון

גם עם תשאל על תיק גב

אם אתה רוצה מצלמה קומפכטית, מצלמה די,אס,אל,אר עם עדשות מתחלפות כבדה מסורבלת לא תהיה לך נוחה

steiff

New member
קודם כל יש לניקון גם כמה תיקי גב בכלל לא רעים...

ובנוסף - כדאי לזכור שסוני RX100 זו מצלמה קומפקטית (אפילו יחסית לקומפקטיות) בעלת חיישן גדול יחסית, אבל עדיין - זו מצלמה קומפקטית. לא משתפת פעולה בתנאי תאורה גבוליים, עומק שדה גבוה, עדשה שלא ניתנת להחלפה.

steiff

New member
התשובה היא כן רבתי

כל מצלמת רפלקס של שלוש השנים האחרונות תעקוף בסיבוב כל מצלמת סמארטפון, כולל אלו של השנה האחרונה. ההבדל מורגש פחות כאשר אתה מצלם בתנאי תאורה טובים ומורגש הרבה יותר כאשר אתה מצלם בתנאי תאורה גרועים.

החיישן הגדול והעדשה המורכבת בעלת זום אופטי - מאפשרים שמירה על איכות התמונה בתנאי תאורה בעייתיים. מאפשרים שליטה בעומק השדה. מאפשרים שמירה על הרזולוציה המקורית בעת ביצוע זום.

לו היית משווה מצלפון למצלמה קומפקטית (כהגדרתה בז׳אנר) אזי הייתי אומר שההבדלים לטובת המצלמה הקומפקטית מול המצלפון - כבר כמעט ואינם קיימים.

למעלה