איזה מצע להניח על רצפת לול

חורב1

New member
איזה מצע להניח על רצפת לול

שלום רב סיימתי לבנות את הלול והכנתי 2 תאי הטלה ל- 4 מטילות. שאלתי הינה איזה מצע להניח על רצפת הלול נסורות או קש , האם להגביה את תאיי ההטלה מעל לרצפה. תודה חיים

Martok

New member
הכי טוב עלים יבשים או חציר

נסורת מכילה חלקיקים קטנים ואינה טובה לנשימה,הן לתרנגולות והן לך. מנסיון שלי הכי טוב עלים יבשים. לא כדאי לשים מצע המכיל חלקים קטנים כגון גזם של דשא או נסורת, מכיוון שהתרנגולות נוברות ומעיפות את הגזם לכלי המים והאוכל. בעלים יבשים או קש זה לא קורה. קש/חציר אולי עדיף על עלים, אך הוא עולה כסף. תדאג להחליף את המצע פעם בשבועיים לפחות. בקשר לתאי ההטלה, כדאי למקם אותם בגובה של 1-1.5 מטר מהאדמה, עם מדף בחזית התא שיאפשר לתרנגולות לעמוד.

הלינקה

New member
עוד אפשרות - כפות תמרים

עכשיו יש הרבה סכך ברחובות. חשבתי לגזור קצוות עלים של כפות תמרים, כ-15 ס"מ. מה דעתכם? זה יתאים לתא הטלה? או למצע בלולים?

הלינקה

New member
יש! זה עובד. היום הוטלה ביצה על מצע של

עלי דקל בתא השני, הלא שגרתי, ולא בזה המקובל איכן שכולן מטילות יש להזדרז, כי כבר אוספים את גזם של החג.

חורב1

New member
המלצה על רכישת תרנגולות

שלום MARTOK תודה על התיחסותיך לגבי מיקום תא הטלה בגובה 1-1.5 מטר ,איך התרנגולת מגיעה אליו האם בתעופה או באמצעות קרש משופע שמניחים מהרצפה. בכוונתי לנסוע לשוק הבדואי בבאר שבע כי שמעתי ששם ניתן לרכוש מטילות ערביות באיכות טובה ,האם נכון ? ואיך בוחרים מטילה טובה . תודה חיים חורב

Martok

New member
התרנגולות יכולות לעוף אל התא

אני בניתי גם סולם, חלק משתמשות בסולם וחלק עפות. בשוק בבאר שבא לא היתי, אני היתי בשוק בכפר קאסם והיו שם תרנגולות שחלקן נראו טוב מאוד וחלקן נראו במצב גרוע. מטילה טובה צריכה להיות בגיל כשנה. תרנגולות מתחילות להטיל בגיל חצי שנה. איך לבחור, זה קצת בעיה, צריך לסמוך על המוכר בעניין הגיל. תבחר תרנגולות שנראות טוב, עם נוצות מלאות וכרבולת שנראית צבעונית ובריאה. לקראת החורף התרנגולות מטילות פחות במיוחד הבלאדי. כדאי להחזיק כמות גדולה יותר של תרנגולות או להוסיף תאורה בלול כך שהתרנגולות יקבלו 14 שעות תאורה ביום.

למעלה