איזה מקצועות יש אשר

איזה מקצועות יש אשר

כוללים עבודה מול מחשב, אפשר גם עבודת ניירת, והן לא עבודות מזכירות או שרות לקוחות ? תודה רבה !

inbal76

New member
אני חושבת שאחוז גבוה מאוד מהמקצועות היום

_כוללים_ עבודה עם מחשב וניירת. גם רופא משתמש במחשב וניירת. ואפילו רפתן היום יכול להיות מפעיל מחשב:http://themarker.captain.co.il/captain/pages/ShArtCaptain.jhtml?contrassID=11&subContrassID=0&itemNo=686513
את יכולה לנסות אולי יותר ספציפית להסביר מה את מחפשת? אם את רוצה סתם רשימה לדוגמה אז הנה: מנהל חשבונות, בנקאי, מהנדס תוכנה, גרפיקאי, אדריכל, מתרגם.

פשוט עברתי כבר על ספריות של מקצועות בכל

אתר אפשרי ועדיין לא קיבלתי הארה. החלטתי שאולי כדאי ללכת בהפוכה. לכתוב את מה שאני כן אוהבת, וזה לעבוד מול מחשב, ואולי כדאי שתהיה גם עבודת ניירת, כדי לא לאמץ כל היום את העיניים. נכון, יש הרבה מקצועות, אבל אולי יש כאלו שעוד לא שמעתי עליהן וכאן אני מודה לך על הרשימה (למרות שכן שמעתי על המקצועות האלו) ומחכה למקצועות נוספים ממי שרוצה לעזור. תודה רבה לך !

הי חופיתת

הי, את כותבת שאת אוהבת לעבוד מול המחשב וגם עבודת ניירת. זו התחלה טובה אך עליך להמשיך ולבדוק עם עצמך- מה ההעדפות הנוספות שלך? מה היית רוצה שיהיה התוכן של העבודה עם המחשב?כמו שענתה לך inbal76 יש המון עבודות שכוללות עבודה עם המחשב ויש הבדל משמעותי בין גרפיקאית לבין בנקאית, בין עבודה של קלדנית ועבודה של מנהלת משאבי אנוש.. איזה עיסוק מושך אותך? בעולם ללא מגבלות, במה היית בוחרת לעסוק? דמייני את סדר היום שלך בעבודה העתידית- מה עוד צריך/ חייב להיות שם? בהצלחה! אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

עוד משהו לחופיתת

חופיתת, עוד שאלה למחשבה- לכל עיסוק יש מהות מרכזית ומשמעותית. יש למשל עבודה שמהותה שירותית- שמטרתה לתת שרות, לטפל, לייעץ ולעזור לבני אדם, יש עבודה שמהותה טכנית- עבודה בעיקר עם מכשירים ופחות מול אנשים,עבודה עם הבטים עסקיים/ כלכליים, עבודה עם היבטים יצירתיים/ אומנותיים ועוד..? מה מהות העבודה שהיית רוצה לבחור עבור עצמך? בברכה אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה.

תגובה

הי איילת תודה על העזרה. אני לא רוצה לעסוק בעבודה שירותית פרונטלית, כמו למשל טלרית שעובדת מול מחשב אך גם מול לקוחות. אני לא רוצה לעבוד בעבודה עם לחץ. הייתי רוצה למצוא עבודה שבה אני אהיה מול המחשב, אעשה את העבודה שלי בשקט ואף אחד לא יישב לי על הראש. בלי טלפונים, בלי קפה לבוס, בלי לחץ. יש לי מוסר עבודה מאד מאד גבוה, אני חרוצה, דייקנית, מסודרת ומאורגנת. קלדנית אני לא רוצה להיות. בלי לזלזל, חשוב לי שזו תהיה עבודה עם סטטוס חברתי גבוה או לפחות ממוצע. אני אישית לא מזלזלת באף מקצוע, אבל מה לעשות שחשוב לי 'מה יגידו', וכן הייתי רוצה עבודה יותר מעניינת מאשר להקליד כל היום ניירת. אני אוהבת לעזור לאנשים, אבל לא הייתי רוצה לעבוד למשל בדלפק קבלת קהל של ביטוח לאומי, שכן זה כרוך בשירות לקוחות פרונטלי. אחד על אחד יכול להיות נחמד. עבודה עם היבטים יצירתיים/ אומנותיים נשמעת לי, וכך גם עבודה עם היבטים טכניים - אבל לא נראה לי שיש לי חוש טכני. אשמח לקבל טיפים, עצות, הכוונה. תודה רבה !

inbal76

New member
מה לגבי

משהו בסגנון של גרפיקה ממוחשבת? או משהו שקשור בעיצוב (שזה מיליון אפשרויות - מאדריכלות, עיצוב פנים, עיצוב אופנה, עיצוב מוצר, ועד עיצוב אתרי אינטרנט)? זה משלב עבודה עם מחשב עם יצירתיות ואמנות, ונראה לי שעונה גם על שאר השאיפות שכתבת. כמובן שזה רק כיוון אפשרי אחד, ויש עוד הרבה.

יופי של רעיונות

חופיתת, inbal76 העלתה רעיונות נהדרים בתחום העיצוב והמחשוב. כתבת שיצירה נשמעת לך מעניינת. כאשר בוחרים מקצוע חשוב לבחור מקצוע שמדבר אלינו ומושך אותנו אך שדורש מיומנויות או כישורים שאנו מזהים בעצמנו כחזקים. כעת, השאלה הבאה היא במה את טובה? איזה כשורים בולטים את מזהה בעצמך? האם את חזקה בתחום החשבוני מפני שישנם מקצועות הקשורים לתחום כמו הנהלת חשבונות. בברכה אילת לבנון מאמנת מאמנת אישית ויועצת קריירה

תגובה

אני לא חזקה בתחום הריאלי. כבר עכשיו חלק מהעבודה שלי הוא הנפקת חשבוניות, הכנת צ'קים ועוד דברים דומים, לא ריאלים אבל עוסקים בחישובים - ואני לא אוהבת את זה. במה אני טובה? בסדר וארגון, אני דייקנית, חרוצה, ראש גדול, משקיענית בעבודה, יודעת להקשיב.

תגובה

אדריכלות, עיצוב פנים, עיצוב אופנה, עיצוב מוצר - לא מעניינים אותי. עיצוב אתרי אינטרנט - חשבתי על זה, אבל אני לא יודעת אם אני מספיק כשרונית בשביל זה. אני אברר עוד פרטים בנידון. תודה.

זו שוב אני..

הי חופיתת, את אוהבת לעבוד במשרד ממוחשב, לעבוד עם אנשים אחד על אחד. את טובה בסדר וארגון, דיוק והקשבה לאנשים. חשבתי על עוד שני כיוונים: האחד- כוח אדם- זו עבודה משרדית שכוללת עבודה עם אנשים. רעיון נוסף- עבודה במחסן ממוחשב. כשקראתי עכשיו שוב את ההודעות שלך כולן- שמתי לב שדרך החשיבה שלך לא מאפשרת לך להתקדם מפני שאת פוסלת הרבה היבטים שהם די הכרחיים בעולם העבודה- את לא רוצה טלפונים, לא רוצה אנשים, כן רוצה מעמד וכן רוצה להיות בעמדה שאינה נמוכה מדי. כדי להגיע לעמדות של השפעה עלינו לעשות בחירות ולשלם מחירים- עבודה שאינה מול קהל ובלי טלפונים היא עבודה שמחויבת להיות מצומצמת. מרבית העבודות הן עבודות שמחייבות סוג מסוים של קשר עם אנשים ומה שמבחין עבודות בנושא זה הם פקטורים שונים כמו תדירות הקשר עם האנשים, הכרחיות הקשר, עוצמת הקשר, הדדיות הקשר וכו.. למשל: הוראה הוא מקצוע שהקשר עם התלמידים הוא בילט אין במקצוע. אין מורה אם אין תלמיד. עיצוב גרפי- הוא מקצוע שבמהותו הוא מקצוע של אדם עם עצמו והמחשב אך כדי לבצע את העבודה נדרש קשר עם הלקוח, עם בית הדפוס וכו'.. עבודה במחסן ממוחשב- עבודה שמשלבת בין עבודה לבד בתוך המחסן אך מחייבת טלפונים עם ספקים/ מחלקות שונות בחברה וכו'.. בברכה אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

שאלות לאיילת וענבל

כן, אני מניחה שאת צודקת לגבי דרך החשיבה שלי...אבל אני פשוט רוצה כבר למצוא מקצוע שממש יתאים לי, וגם - שתהיה לו דרישה בשוק. כמעט התחלתי ללמוד צורפות, אבל לצערי אין לזה ביקוש. אני עוד מעט בת 31, וכן למדתי, אבל בסוף זה לא הסתדר. בכל אופן, אני לא רוצה לעשות שוב טעות. אגב, אני לומדת עכשיו לתואר במדעי הרוח רק בשביל לא לבזבז בינתיים את הזמן, אבל לא יהיה לי מה לעשות עם התואר. הדבר העיקרי שאפשר לעשות עם תואר במדעי הרוח הוא הסבה להוראה, אבל אני יודעת שאני לא אצליח להשתלט על כיתה, וגם אני דיי חוששת מגילויי אלימות של תלמידים. האם יש מסלול של הוראה פרטנית ? ועוד דבר שפתאום קפץ לי לראש - תיכנות. האם בכלל להעיז לחשוב על מקצוע כזה אם אני לא ראלית ? אשמח לקבל מידע על המקצוע, ואם אתן חושבות שהוא מתאים לי על סמך מה שכתבתי עד עכשיו. הכל היה הרבה יותר פשוט אם הייתי זוכה בלוטו ואז לא היו לי דאגות כאלו
אבל, נחזור למציאות... תודה רבה לכן על העזרה והסבלנות !!!

inbal76

New member
לגבי תכנות

(שזה במקרה המקצוע שלי) - תראי, זה מקצוע ריאלי. אבל זה ממש לא דומה להנפקת חשבוניות. האם את אוהבת לחשוב בצורה לוגית? לנתח בעיה למרכיבים? ואיך את בלימוד עצמי של חומר? אם את ממש נרתעת מחישובים ומתמטיקה אז לא נראה לי שמתאים. הלימודים עצמם כוללים הרבה מתמטיקה. נשאלת גם השאלה אם את מוכנה כרגע להתחיל תואר חדש לגמרי, כי זה מאוד רצוי בשביל להכנס לתחום הזה. יש אמנם גם קורסים אבל קשה יותר למצוא בעזרתם עבודה, ויש בזה הימור. מצד שני "להעיז לחשוב" זה תמיד רצוי, ולפעמים כשבוחנים מחדש מגלים אפשרויות שלא חשבנו. יש הרבה אנשים שנרתעים ממתמטיקה כי היו להם מורים גרועים לזה בבי"ס, ולא כי באמת אין להם את היכולת או הזיקה. אני לא אומרת שזה המקרה אצלך, רק שמותר לבחון מחדש לפעמים הנחות (דיעות קדומות) שלנו על עצמנו. מצד שלישי, תזהרי לא להתפתות לכיוון שלא מתאים לך רק בגלל כסף או יוקרה, כי מי שלא אוהב ולא מתאים לזה יסבול, וסביר שגם לא יצליח בזה (ואז גם לא ירוויח הרבה). לסיכום אני אומרת: לבחון כן, אבל בזהירות ובכנות עם עצמך.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
ואני מחזק את האזהרה של ענבל בסיום ההודעה....

הרבה מכניסים שיקול של יוקרה וכסף בבחירת המקצוע ופונים לכיוון שהם לא מתאימים אליו ואז פשוט לא מצליחים בו. כבר הוכח שכל מקצוע שהוא, ניתן להגיע אליו לרווחים כספיים וליוקרה אם פשוט טובים בו ואוהבים אותו.

בחירות..

הי, כתבת שאת לומדת מדעי הרוח. מה הביא אותך ללמוד מדעי הרוח? למה דווקא לימודים אלה- והרי יש הרבה אופציות של תארים כלליים ומשהו בכל זאת בך בחר בתחום? מה את יכולה ללמוד על עצמך מעצם הבחירה הזו? לגבי הוראה- אחת האפשרויות היא ללמד במסגרת של מכונים לשעורים פרטיים.מעבר לכך, אני מבינה ממך שאת אוהבת יותר לעבוד לבד ושהקשר עם אנשים יהיה מצומצם כך שנראה לי שהוראה אינה כ"כ מתאימה למי שאת. גם תכנות, גם עיצוב תכשיטים, גם עבודות נוספות כמו עיצוב גרפי שהזכרת הן עבודות שמתמקדות ביצירה של תוצר כאשר העיסוק באנשים הם לא מוקד. יש כיוון אחד שעולה לי כרגע וזוהי הוראה מקוונת- יש מכונים שנותנים עזרה בשיעורים ובחומר הנלמד באמצעות המחשב וזה משהו שיכול להתאים לך מפני שהוא כן כולל עזרה אך באמצעות המחשב ולא נדרש קשר קרוב ורציף עם התלמידים. כמו כן, את מספרת שלמדת בעבר ושאת לא רוצה לשגות שוב. את במקום יותר זהיר. מצד אחד זה נכון להיות זהירים ולא להתפתות ,כפי שציינו ענבל ובו חורין ,לפנות לכיוונים לא מתאימים אך חשוב כן להיות נאמנים לעצמנו ואם אנו מרגישים שתחום מסוים הוא כן נכון לנו למצוא את הדרך הנכונה לעשות זאת. חשבת על עיצוב תכשיטים. נכון שהתחום הוא לא קל אבל אפשרי. יש אנשים שלהם יכולות וכישורים רבים והם בוחרים לשלב בין מספר תחומי עיסוק- אני מכירה מישהי שעובדת חצי משרה כמזכירה של רואה חשבון וחצי משרה בגן ילדים כסייעת. בברכה אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

תגובה

החלטתי ללמוד לתואר אחרי שבעבר למדתי קורס מסוים ובסוף לא יצא מזה כלום, אז העדפתי להתחיל ללמוד לתואר, שגם אם בסופו של דבר לא מוביל למקצוע, הרי שלהיות בעלי תואר ולא לעסוק בו זה לא אותו דבר כמו שיש לך ברקורד קורס אבל שאתה לא עוסק בו. בסופו של דבר תואר "נחשב" גם אם לא עוסקים בו, ולכן ככה אני פחות "מבזבזת" את הזמן בזמן שאני שוברת את הראש איזה מקצוע מתאים לי. אם הייתי ריאלית, הייתי בוחרת מקצוע ראלי, כי בדר"כ מקצועות ראליים מספקים גם מקצוע, וכמובן, רק אם הייתי מוצאת תואר ראלי שהיה מושך אותי. בכל אופן, בין תארים במדעי החברה לבין תארים במדעי הרוח, החלטתי לבחור במדעי הרוח גם כדי לא ללמוד סטטיסטיקה...וגם כי אני אוהבת היסטוריה ולכן החלטתי ללמוד לתואר בהיסטוריה. לגבי הוראה מקוונת - האמת שכבר נתקלתי בהוראה מקוונת, וכן חשבתי על זה. אני אברר אם אני יכולה לעסוק בזה כבר עכשיו או שקודם אני חייבת תעודת הוראה. את צודקת לגבי השילוב של מספר תחומי עיסוק. גם על זה חשבתי כשהתלבטתי לגבי צורפות. חשבתי שאולי אאלץ לעבוד בחצי משרה כמזכירה על מנת להשלים הכנסה (לא שאני מזלזלת במקצוע הזה. אני בעצמי מזכירה, ופשוט נמאס לי מאיך שמתייחסים למקצוע הזה), אבל נראה לי שהגיע הזמן לקחת את האופצייה הזאת יותר ברצינות. תודה רבה לך !

לימודי תואר

הי, כתבת שתואר שאת לא עוסקת בו זה כמו קורס בקורות חיים וזה לא ממש נכון. לימודי תואר זה דבר רציני. מעסיק שרואה שלמדת יכול ללמוד מכך שאת אדם רציני, שיודע להשיג מטרות ולפעול גם אם קשה לפעמים. הרי בדרך לסיום התואר יש לימודים בכתה, מבחנים, עבודות ולא כל אחד מסוגל ועושה זאת. כמו כן, לימודי תואר מאפשרים הרבה פעמים לאדם להתקדם לתפקידים בכירים יותר בתוך הארגון, תפקידים שאינם פתוחים בפני כל עובד. בהצלחה! אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

לא, התכוונתי שללמוד לתואר ולא לעסוק בו

זה לא אותו הדבר כמו ללמוד קורס ולא לעסוק בו, ולכן החלטתי ללמוד לתואר, גם כשידעתי שהוא לא מספק מקצוע, וזאת גם בכדי לא לבזבז את הזמן. אני מסכימה לחלוטין עם מה שכתבת. תודה רבה לך על הסבלנות והעזרה !!!

תודה רבה

אכן, אני מכניסה שיקול של יוקרה בבחירת המקצוע אבל הוא בהחלט לא השיקול היחיד. אני מחפשת שילוב, שילוב של יוקרה ביחד עם מקצוע שאוהב ואהיה טובה בו, ואני לא רוצה לוותר על אחד מהשיקולים הללו. תודה רבה

תגובה

כן, אני נרתעת מחישובים ומתמטיקה...והאמת שחשבתי לקחת קורס, אבל זה באמת מציב אותי בעמדת נחיתות לעומת בעלי תואר. בכל אופן, אני עוד אבחן את הנושא. תודה רבה לך

למעלה