איזה מרק הגשם שלח אתכם להכין לאמצ"ש?

ladybug6

New member
איזה מרק הגשם שלח אתכם להכין לאמצ"ש?

אותי הוא שלח מיד להכין מרק עדשים כתומות עם גזר. יצא מהמם! הוספתי גם חצי שורש פטרוזיליה שנטחן ביחד עם הכל, וכמות נדיבה של שום ובצל, תיבלתי במלח פלפל מעט פפריקה מתוקה וכמון.
מעבר לזה היום בתפריט - קצת שאריות של חמין משבת עם קוסקוס מלא, וסלט חסה עם אגוזי מלך וחמוציות.
יש גם מרק פרסי שאמא של הבנזוג הכינה, משהו עם שלל קטניות והמון אטריות, נקרא "רשתה". אין יותר חורפי מזה

ואצלכם?

ladybug6

New member
וכן, אני אוהבת לאכול את המרק בכוס

כי יותר נוח להתכרבל איתו על הספה כשאפשר להחזיק את הספל ביד

vegetalien

New member
בסוף השבוע האחרון

אחי הכין מרק בצל... עם ציר בקר.

זו לא הפעם הראשונה שהוא עושה דבר כזה, אעפ"י שהוא יודע שהייתי שמח להתכבד גם אני.
אז יום למחרת הוא ניאות להכין מרק בצל טבעוני, לבקשת אמי, שחפצה בעוד. הפלא ופלא - אימא, שממש התחברה למרק הבצל הבשרי והמלוח (כך הבנתי, מן הסתם), לא התלהבה מהמרק הטבעוני, אשר יצא מתוק יותר.
לא נורא. אחי לקח מנה אחת לו, מנה אחת לידיד שהיה עימו, ואני - ירדתי על כל היתר.

ladybug6

New member
נחמד מצדו להכין עוד מרק!

אני מניחה שהוא הכין אותו מראש עם ציר בשרי כי ככה זה מופיע ברוב המתכונים.
אבל גם עם ציר ירקות עשיר זה יוצא פיצוץ.

vegetalien

New member
הוא לא מן ההרפתקנים.

הוא יקה כמוני (אף שבדמנו אין אף טיפה של גרמנית), הולך לפי מה שכתוב בהוראות. הטקסט קדוש.

&nbsp
אגב, אנקדוטה מהפרשה: כאשר הוא היה מוכן למחרת להכין מרק טבעוני, הוא שאל אותי היכן יש מתכון. אז אמרתי לו שאינני זוכר, ושיחפש דרך גוגל את האתר תיאבון בריא.
למשמע המילה "בריא", נזדעק אחי במחאה וטען שהוא לא רוצה להכין מרק בצל ללא שמן. תגובתו הפבלובית הרגיזה אותי. אמרתי לו שהמילה הזאת מעוררת אצלו אסוציאציה לאוכל שאני אוכל ביום-יום.
אבל לא-רק שהרבה בריאותיסטים, בניגוד אלי (אינני מתחבר לתואר הזה, אגב), לא בוחלים בשימוש בשמן - אלא ששם האתר לא מרמז בכלל על בריאות כי-אם על תיאבון גדול. ביקשתי ממנו להירגע וללכת לחפש מתכון באתר. וכך היה.

למה בכלל צריך ציר?

מטגנים בצל מה שנקרא יפה-יפה, מוסיפים מים ותבלינים ומכאן הכל נעשה לבד.

vegetalien

New member
טענתו הייתה

שהוא קצר בזמן. טוב נו, כשקצרים בזמן, אפשר לעשות אף עוד פחות, ולקרוא לשף של קנור לעשות את כל העבודה. אבקה מלוחה לווריד. יאם.

vegetalien

New member
זה בסדר.

קשה-עד-מאוד למצוא מתכון למרק בצל אשר אינו כולל... את האבקה התעשייתית הארורה שנועדה למרק הזה.
יותר מזה - אחי החל לפני חודש לעבוד כטבח במסעדה קטנה. את כל המרקים מכינים שם מרכיבים טריים בלבד, כמובן, חוץ מ... ניחשת נכון.

Gidi Shemer

New member
אצלנו היה מרק ירקות עשיר

ולמרות שאני אוהב מאד מרקים ומכל הסוגים- מרק ירקות פשוט, עמוס בירקות שיש במקרר באותו יום הוא אחד הדברים ביותר מועדפים עלי. חטא להתוודות עליו- למרות שידוע לי עד כמה רעה אבקת מרק, אני איני בוחל בהוספה של כפית קטנה של מרק בטעם עוף (פרווה) של אוסם לסיר מרק. מודה שבאין ציר מרוכז ועשיר מעט אבקה עושה הרבה הבדל.

מאוחר יותר השבוע אני מארח שתי משפחות לארוחת Thanksgiving נטולת תרנגול הודו ואכין מרק קרם דלעת ובטטות ומרק בצל.

אכן כיף להכרבל עם מנת מרק חמה ביד.

ladybug6

New member
דווקא בתור חובבת ג'אנק לא קטנה

הטעם של האבקות במרקים ביתיים ממש מבאסת לי.
לעומת זאת, נמס בכוס זה יאמי.. (כי אם כבר, אז כבר!)
אני פשוט רגילה למרקים בלי האבקה, אז כששמים אותה זה צורם לי ממש (במיוחד כשמגזימים בכמות, וזה קורה הרבה פעמים).
&nbsp
ואיזה כיף שאתה מארח ת'נקס גיבינג בלי להרוג אף אחד
מה למנה העיקרית במקום התרנגול שהם רגילים אליו?

Gidi Shemer

New member
גם אני לא אוהב כשמרגישים את האבקה

אני בסך הכל שם מעט.
לא יודע אם לקרוא לזה מנה עיקרית (כבר מזמן יצאתי מהשטנץ הזה), אבל כרגע מה שאני מתכנן-
שני מרקים לפתיחה
תפוחי אדמה על קליפתם ״במדורה״ עם רוזמרין
קוסקוס עם חומוס ירקות (לצד קוסקוס פשוט למתקשים)
אורז צבעוני עם הרבה ירקות ורימונים (לצד אורז לבן פשוט למתקשים)
קציצות שעועית ועדשים
אולי משהו עם חמוציות (משהו מסורתי לחג)

האורחים מביאים סלטים וקינוחים

p e b b l e

New member
גם אנחנו נקיים ארוחת הודיה טבעונית

אנחנו נגיש את זה: http://gardein.com/products/holiday-roast
ובנוסף יהיה:
רוטב חמוציות
פירה
מאפה שעועית ירוקה ופטריות (איך מתרגמים קסרול?)
מק אנד "צ'יז"
קולסלאו
סלט עדשים ובטטות
פאי שוקולד
מיני מאפינים: דלעת, אוכמניות ובננה פצפוצים

למעלה