איזה נחש זה?

איזה נחש זה?

מהו אופן הטיפול שהו צריך? לאיזה גודל הוא מגיע? יש לי כרגע אחד שממש זהה לזה שבתמונה רק בגודל של כ40-45 ס"מ, תמונה של הנחש שלי רק בשבוע הבא.

naja

New member
איפה מצאת את הנחש שלך?

הנחש שבתמונה מזכיר לי כרכן טקסס(בעיקר בגלל העיניים המעוותות) אבל קצת קשה לקבוע. מהיכן התמונה? האמת היא שאף פעם לא הצלחתי להבין אנשים שקונים\מקבלים\תופסים בע"ח ורק אח"כ מבררים איזה סוג של בע"ח יש להם או מה התנאים הדרושים לו.

סוג הנחש ומקורו

הבאתי אותו מאדם שנמצא בקיבוץ היוגב. ראיתי את האם והנחש אותו הבאתי. הוא אמר לי את הסוג... פשוט שכחתי. אופן הטיפול גם-כן נאמר לי פשוט עקב חוסר הניסיון שיש בידי ואי היכולת ליצור עימו קשר(כנראה החליף מספר) הביאו אותי לשאלות המצוינות בפתיחת המודעה. אשמח לתגובות בהקדם. קצת פרטים על הבאתו: הבאתי ביום שבת בדיוק לפני שבוע. יומיים לפני נאמר שהוא אכל... אתמול הוא אכל שוב וולד של אוגר חי(ממש טרף אותו וכאילו חיפש עוד) אין לי בעיה להמשיך להאכיל באוגרים חיים( הכי נפוץ בקריות) הוא כרגע נמצא בפלסטיקית של 35*25*10 (א-ר-ג).ישנו משטח דשא על הקרקע+ כערית מים קטנה. הוא בערך בן שנה (ע"פ הנאמר ע"י המגדל). בגודל של 40 ב"מ בערך מתי אפשר להעביר אותו לטרריום גדול?

תמונה של הנחש שלי

הצלחתי לארגן 2 תמונות של הנחש שלי. אז בבקשה לדעתי הוא ממש מדהים!!!

?!

אם אני זוכר נכון אז... אתה צודק! איפה יש מידע על אופן הטיפול בנחש? איזה מצע מתאים לו? איזה גודל טרריום מתאים לו?

Sprite2k

New member
טוב...

כמו שnaja אמר זהו כרכן טקסס והמופע הוא לאוציסטיק. זה מופע המתבטא בחוסר פיגמנטים כללי(נחש לבן עם עיניים שחורות). פשוט תחפש בגוגל texas rat snake.

Itamar Levy12

New member
זהה לכרכן תירס בטיפול

חבל לי לשמוע שהנחש בן שנה ורק 40 ס"מ...שלי בגיל שנה כבר היה 100 ס"מ...הנה תמונה שלו ממש מעכשיו בן שנתיים טיפה מעל ל 170 ס"מ.(לא הכי טובה אבל מעבירה בערך את הגודל שלו)יום טוב,איתמר לוי.

snake liron

New member
יש לו בעית גדילה רצינית!

או שלא האכילו אותו או שלקטנצ'יק יש בעיה.... כבר שמעתי על כמה נחשים מבחור מאיזור שהזכרת שמצבם לא היה טוב במיוחד...אני אישית לא מכיר אותו

גודל

אני ימדוד אותו בשבוע הבא כשאני יחזור הביתה. 40 ס"מ היה הערכה גסה מאוד.יכול מאוד להיות שאני טועה! הוא אמור להיות בסביבות שנה (ע"פ דברי המגדל) מהיום שהבאתי אותו לא נגעתי בו מפני שהוא הועבר למקום חדש. זרקתי לו את האוכל וסגרתי את המכסה... שבוע הבא אני בטוח שהוא ירגיש כבר ממש בבית... כבר אתמול ראיתי שהוא מטייל לו בחופשיות... הוא ממש פעלטן ויפיוף. התמונות שצילמתי היו כמה שניות לפני האכלה ואז שמתי את האוכל והוא ממש זינק עליו.

naja

New member
הגזמת קצת.

על סמך מה קבעת שיש לו בעית גדילה או שלא האכילו אותו? אם הוא באורך 45 ס"מ, אז אולי הוא לא אכל כמה שהוא יכל לאכול, אבל אם הסוג הזה בוקע בגודל של כרכן תירס(25 ס"מ להערכתי) אז גדילה של 20 ס"מ בשנה היא סבירה ואני לא מאמין שבטבע הם גדלים מהר יותר. דווקא גדילה כמו של הנחש של איתמר נראית לי מהירה מידי ופחות בריאה לנחש. בכל מקרה, בתמונה הנחש נראה בסדר גמור.

Itamar Levy12

New member
האמת היא

שאני משתדל לא לפטם את הנחשים שלי,בחודשים האחרונים מדובר בהאכלה של 2-3 עכברים בוגרים אחת ל 10 ימים. ועד גיל שנה היה מדובר ב1-2 עכברים אחת לשבוע(לקראת גיל 6 חדושים התחיל עם בוגרים). התת מין הזה לפי מה שקראתי מגיע גם לאורך של 2 מ' וכו'(זעמן מרשים ומדהים בכללי),מקווה שזה לא נחשב פיטום יתר. יום טוב, איתמר.

gaichuk

New member
בעקרון אני מסכים איתך אבל הפעם...

נראה לי שהגיל לא מדוייק ולא הערכת האורך שלו...

שוב שאלות...

עדיין לא קיבלתי מענה על מספר שאלות... 1. איזה גודל טרריום תריך הנחש? 2.כמה הוא צריך לאכול בשבוע? ראיתי באתר מסוים שהוא אוכל ביצי ציפורים, ציפורים,חרקים, וכמובן מכרסמים---> 3.ממה בנויה הדיאטה שלו? 4.האם אפשר לדעת מה גילו? 5.מה המצע הכי מומלץ לנחש מסוג זה?

Itamar Levy12

New member
שוב תשובות

1)כרגע טרריום/קופסאת פלסטיק בגודל של 30*30 יעשו את העבודה.2)כל שבוע 1-2 פרטי מזון בגודל המתאים(טיפה יותר עבים מהחלק הכי עבה בנחש)3)בשבי בישראל הדיאטה של נחשים כמוהו במכרסמים(עכברים וחולדות הם הנפוצים בגלל המחיר הזול שלהם והזמינות,ביחס לאוגר למשל שעולה פי שתיים בחנות).יש אנשים שנוהגים להאכיל באפרוחים,אני מוותר על זה מכמה סיבות:א)סירחון!נחש שאוכל עופות=צואה מסריחה בהרבה.ב)סלמונלה,המחלה עלולה לעבור אליך/לנחש וזה דבר שלא קל להיפטר ממנו.4)את הגיל רק המגדל שהוא בקע אצלו יכול לדעת.רוב הסיכויים שאם הוא אמר שהוא בן שנה,אז הוא באמת מעונה שעברה ופשוט לא הואכל בצורה אינטנסיבית.5)שיקולים בבחירת מצע:את זה אני עדיין משאיר להודעה המעולה של רן בקיצור **הזה** בברכה,מקווה שעזרתי, איתמר לוי.

tlne

New member
לאחר בדיקה

גודלו של הנחש הוא כ50 ס"מ- סופי! יש לי מין בעיה עם הנחש... כאשר אני מחזיק אותו(ממש בעדינות כמו שנאמר לי) אני מניח אותו על היד שלי ומלווה אותו... פשוט הנחש לא סבלני, לא רגוע, הוא ממש קופץ לי מהיד( מזל שהחזקתי אותו מעל מיטה) כל הזמן מנסה לברוח. מה עושים? יכול להיות רעב או פחד כלשהו? אני מאכיל אותו פעם בשבוע. (הכינוי הוכחי הוא הכינוי האמיתי שלי פשוט הייתי על מחשב של חבר שכבר רשמתי מהכינוי שלו!)

למעלה